BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ για τη δίκη

Διότι δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις

Σε 20 μέρες φυλάκιση – με αναστολή ενός έτους – καταδίκασε το Πρωτοδικείο Σάμου τους 4 συναδέλφους μας, στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Οκτώβρη του 2015. Με μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας τον προϊστάμενο της ΔΙΔΕ Σάμου, που “δεν θυμόταν” ότι στις 16/9/2013 υπήρχε απεργία διαρκείας (με 98% συμμετοχή), δεν ήξερε πόσοι υπάλληλοι είχαν παρουσιαστεί στην υπηρεσία του εκείνη τη μέρα, που ήξερε όμως ότι η υπηρεσία λειτουργούσε κανονικά και ότι τη λειτουργία αυτή διατάραξαν οι απεργοί καθηγητές. Με δικαστικούς που πίεζαν επί δύο μέρες μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορούμενους να ομολογήσουν ότι παρεμπόδισαν τη λειτουργία μιας υπηρεσίας που δεν λειτουργούσε, που διέκοπταν τις απαντήσεις τους, περιέκοπταν τις απολογίες τους και στο τέλος αποφάσισαν χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο – στηριζόμενοι αποκλειστικά στην κατάθεση του προϊσταμένου – ότι οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι.


Την ίδια στιγμή εκπαιδευτικοί – με την σχεδόν καθολική συμμετοχή τους στις στάσεις εργασίας – εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητές κλπ. έδωσαν ένα δυναμικό “παρών” και τις δύο μέρες της δίκης. Το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και πλήθος σωματείων και φορέων με ψηφίσματα αλλά και με τη φυσική παρουσία τους στάθηκαν στο πλευρό των συναδέλφων μας και τις δύο μέρες. Παρά την απόπειρα αποκλιμάκωσης του κλίματος με τη διακοπή της δίκης, η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν κατάμεστη και τη δεύτερη μέρα από ένα δυναμικό ακροατήριο, που υποδέχτηκε την απόφαση με συνθήματα και αποδοκιμασίες.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν στοχεύει απλώς τους 4 συνδικαλιστές, στοχεύει συνολικά το σωματείο και τους αγώνες του. Η στόχευση της απόφασης δεν κοιτά το χτες αλλά το σήμερα και το αύριο. Προσπαθεί να τρομοκρατήσει γενικότερα τους εργαζόμενους και να διοχετεύσει τις διαμαρτυρίες τους σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια. Τέλος δίνει μια πρόγευση για τη δίκη των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου (15/10/2015) σχετικά με την “αιμοδοσία” της Χρυσής Αυγής – μόνο για Έλληνες.

Δεν πτοούμαστε – δεν τρομοκρατούμαστε

Σε μια εποχή που τα σχολειά υπολειτουργούν επειδή δεν έχουν προσωπικό και οι εργαζόμενοι συνολικά έχουν φτωχοποιηθεί, ενώ άμεσα περιμένουμε νέο κύμα μέτρων που δεν θα έχουν σχέση με κανένα προηγούμενο, είναι απαραίτητο να οργανώσουμε τη δράση μας. Μαζί με του άλλους εργαζόμενους να πορευτούμε σε αγώνες ακόμα πιο μαζικούς κι αποφασιστικούς.

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Πρωτοδικείου Σάμου και ζητάμε την αναίρεσή της. Καλούμε την ΟΛΜΕ και τους υπόλοιπους φορείς να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να την καταδικάσουν.

ΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΕΝ  ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ


ΕΛΜΕ  Σάμου