BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Ανακοίνωση-Ψήφισμα της ΕΛΜΕ για τους 17 διωκόμενους στην Ικαρία


Ανακοίνωση

Τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη γίνονται τέσσερις δίκες στην Ικαρία στις οποίες δικάζονται 17 εργαζόμενοι συνολικά. Είναι η σειρά των Ικαριωτών να “λογοδοτήσουν” για τις κινητοποιήσεις τους, μετά τις δίκες που είχαμε στη Σάμο τον περασμένο Οκτώβρη.
Πρόκειται για απολυμένους του γηροκομείου Ικαρίας που συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και μετά την απόλυσή τους, συνδικαλιστές, δύο δημάρχους κλπ. οι οποίοι αγωνίστηκαν ενάντια στην υποβάθμιση των θαλασσίων συγκοινωνιών και στο κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών στην Ικαρία.
Οι διώξεις αυτές στοχεύουν στο να ποινικοποιήσουν τους αγώνες και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Είναι μια ακόμα προσπάθεια να φιμωθούν οι αγωνιστές και να παραλύσουν οι όποιες αντιδράσεις, ώστε να περάσει ευκολότερα η πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση.
Στεκόμαστε δίπλα στους διωκόμενους συναδέλφους μας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Αυτές οι μεθοδεύσεις όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας κάνουν να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά και μαζικά τους αγώνες μας.

    • Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.
    • Λέμε όχι στην τρομοκρατία και στην ποινικοποίηση των αγώνων.
    • Αγωνιζόμαστε ακόμα πιο αποφασιστικά για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

      ΕΛΜΕ  Σάμου