BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Συμβασιούχοι – αναπληρωτές: Ξανά στην ανεργία – ξανά στην ομηρία


Συμβασιούχοι – αναπληρωτές: Ξανά στην ανεργία – ξανά στην ομηρία
Μόνος δρόμος το δυνάμωμα του αγώνα για σταθερή, μόνιμη και πλήρη δουλειά με δικαιώματα
Το χολιγουντιανό κυβερνητικό θέαμα της υποτιθέμενης «εξόδου από τα μνημόνια» και του «τέλους της λιτότητας» βρίσκει εμάς τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς στη γνωστή φρίκη. Ξανά στην ανεργία, ξανά στην ομηρία, ξανά στην αναμονή. Να κοιτάμε πάλι πίνακες, να ακούμε για διορισμούς, να ξαναζούμε τη γνωστή πολυετή κοροϊδία. Οι κινητοποιήσεις που έγιναν το Μάρτη αποτέλεσαν ένα μικρό βήμα του κινήματος των εκπαιδευτικών, που ήταν μεν σημαντικό, αλλά πνίγηκε από τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και όλη την εκστρατεία αποκλιμάκωσης των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για διορισμούς στην εκπαίδευση γίνονται σε προεκλογικό πεδίο και απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Ακόμα και αν γίνουν κάποιοι λίγοι μόνιμοι διορισμοί, αυτοί θα «ανταλλαγούν» με πολλαπλάσιες μειώσεις προσλήψεων αναπληρωτών. Και αυτό για τον απλό λόγο ότι δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα κανένα ισχυρό κίνημα που να απαιτήσει και, με τη δυναμική του, να επιβάλει –ως νίκη του κινήματος- μόνιμους μαζικούς διορισμούς.
Θα αρχίσουν ξανά και οι γνωστές συζητήσεις για τα «κριτήρια διορισμών» που πιο πραγματικά θα λέγονταν «κριτήρια απολύσεων». Στόχος της συζήτησης αυτής είναι να σπάσει στη γέννησή του οποιαδήποτε αγωνιστική προσπάθεια διεκδίκησης μόνιμης δουλειάς, ποντάροντας στο αλληλοφάγωμα ομάδων και ειδικοτήτων πάνω στην απάνθρωπη λογική «ο θάνατός σου – η ζωή μου». Θα αρχίσουν και οι γνωστές συνταγές «ανακούφισης» για «εκπτώσεις στα εισιτήρια», για «επιδόματα ενοικίου» κοκ.

Διάβασέ το »

ΔΕΘ 2018: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!


ΔΕΘ 2018: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
H ανακήρυξη των ΗΠΑ ως «τιμώμενης χώρας» στα πλαίσια της ΔΕΘ 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσβάλλει τα αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας. Ιδίως όταν πραγματοποιείται σε μια περιοχή όπου ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός πρωτοστάτησε και συνεχίζει να πρωτοστατεί στην πολεμική αντιπαράθεση για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Σε μια περιοχή που έζησε τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς και τον αιματηρό πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία ενάντια στον οποίο ο λαός μας έδωσε πριν χρόνια μια μεγάλη αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική μάχη.
Η πολιτική επιλογή να «τιμηθούν» οι ΗΠΑ πραγματοποιείται σε μια συγκυρία όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών  ΗΠΑ-Ρωσίας-ΕΕ και όπου η εγκληματική πολιτική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους σε μια σειρά από περιοχές του κόσμου. Στη Συρία ο πόλεμος συνεχίζεται κομματιάζοντας χώρες και ανθρώπους για τον έλεγχο της Μ. Ανατολής. Λίγο παραδίπλα, η απόφαση των Η.Π.Α. να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, αποθρασύνει το μαντρόσκυλό τους στην περιοχή και έχει πυροδοτήσει ένα νέο κύκλο δολοφονιών για τον αντιστεκόμενο παλαιστινιακό λαό. Την ίδια στιγμή, η αποχώρηση των Η.Π.Α. από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν και ο εμπορικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει με την ΕΕ (και με αφορμή την επιβολή δασμών σε χάλυβα κα αλουμίνιο), σηματοδοτεί μία περίοδο νέων οξύνσεων των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με κίνδυνο κλιμάκωσης των πολεμικών μετώπων. Στα Βαλκάνια υποδαυλίζονται για μια ακόμη φορά οι εθνικισμοί με την επιβολή «λύσεων» που ενισχύουν άμεσα την παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα πυκνώνουν τα «θερμά επεισόδια» και οι πολεμικές απειλές στο Αιγαίο και στην Κύπρο, με συνεχείς εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Διάβασέ το »

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ
Ο ΜΟΝΟΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
          Φάτε το, ...ψάρι είναι”. Χωρίς τσίπα ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του βαφτίζει το κρέας ψάρι και καλεί τον λαό να χαίρεται και να πανηγυρίζει για την “έξοδο από τα μνημόνια”. Στήνονται πανηγύρια και επικοινωνιακές φιέστες με τη συμμετοχή όλων εκείνων των αξιωματούχων από τις δυο μεριές του Ατλαντικού, που αβαντάροντας τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -αντίστοιχα προκαλώντας τη ζήλια των ΝΔ,ΠΑΣΟΚ- αναμεταδίδουν το κυβερνητικό “susses story”. Από κοντά και η τσαχπινιά με τη γραβάτα, μόνο που η θηλιά στο λαιμό του λαού μας σφίγγει κι άλλο ...“επιμηκύνοντας” το σχοινί.
            Ουσιαστικά αυτό που η κυβερνητική προπαγάνδα  παρουσιάζει σαν “ελάφρυνση” του χρέους που το καθιστά μάλιστα βιώσιμο, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η διευθέτηση μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για το πως η χώρα θα τους πληρώνει και μετά το 2032. Επανεξετάζοντας μάλιστα τότε, την αναγκαιότητα πρόσθετων μέτρων για το χρέος. Με το το ελληνικό κράτος να πληρώνει το 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα και κάτω απο 20% στη συνέχεια για το χρέος. Υποθηκεύοντας και ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία. Με τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060!!! Με μείωση συντάξεων, κοινωνικών δαπανών και του αφορολόγητου. Με την επιτροπεία να γίνεται τρίμηνη επιτήρηση. Με την κυβερνητική δέσμευση εφαρμογής της “ρήτρας μη αναστρεψιμότητας”, ότι κανένα μνημονιακό μέτρο που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα δεν πρόκειται να καταργηθεί! Τα μνημόνια, οι εκατοντάδες νόμοι και οι χιλιάδες εφαρμοστικές ρυθμίσεις είναι παρόντα.  Αυτή είναι η “καθαρή έξοδος”. Αυτή είναι η επιστροφή στην κανονικότητα.
           
Διάβασέ το »