BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Η πολιτική τους καίει, πνίγει, εγκληματεί! Αγώνας και λαϊκή αλληλεγγύη!

 


Η πολιτική τους καίει, πνίγει, εγκληματεί!

Αγώνας και λαϊκή αλληλεγγύη!

Κάθε μέρα και μια νέα φρίκη. Τώρα το μαζικό έγκλημα στη Θεσσαλία!

·      Δεκάδες (14 μέχρι τώρα, αλλά κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει το μακάβριο μέτρημα) νεκροί.

·      Σπίτια κατεστραμμένα.

·      Περιουσίες, ζώα και κτήματα πνιγμένα στην καταστροφή. Χιλιάδες άνθρωποι με κατεστραμμένες ζωές γιατί ακριβώς καταστράφηκε η δυνατότητά τους να βγάλουν το μεροκάματο επιβίωσης.

Η Θεσσαλία δεν «θα δυσκολευτεί για μερικές μέρες». Η Θεσσαλία και οι άνθρωποί της –σε μεγάλο βαθμό- καταστράφηκαν σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Λένε πως δεν υπάρχει κράτος. Δεν ισχύει. Κράτος υπάρχει όταν είναι να κλέψει του εισόδημα των λαϊκών ανθρώπων. Λειτουργεί άψογα όταν είναι να παρακολουθήσει, να ξυλοφορτώσει, να διώξει. Κάνει «υπερωρίες» όταν είναι να μοιράσει εκατομμύρια στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης για να συνεχίσουν να εξαπατούν.

Αλλά δεν υπάρχει κανένα κράτος όταν είναι να κάνει προληπτικά έργα προστασίας. Όταν είναι να σώσει ανθρώπους, σπίτια, χωράφια. Γιατί ένα τέτοιο κράτος απλώς δεν είναι προορισμένο για κάτι τέτοιο! 

Πότε τους φταίει ο άνεμος που ήταν δυνατός. Πότε η θερμοκρασία που είναι υψηλή. Πότε η θερμοκρασία που είναι χαμηλή. Πότε η βροχή που είναι απότομη. Πότε η βροχή που δεν έπεσε πολλή! Γενικά σε αυτήν τη χώρα κάθε θερμοκρασία πάνω από τους 27 βαθμούς ή χαμηλότερη από τους 23 θεωρείται από την κυβέρνηση ακραία. Τα πάνω από 3 μποφόρ θεωρούνται επικίνδυνη συνθήκη για πυρκαγιές. Γενικά σε αυτή τη χώρα αν είσαι φτωχός και ΤΥΧΕΙ να ζεις στη Θεσσαλία όταν βρέχει, ή στον Εβρο ή τη Ρόδο το καλοκαίρι, ή αν απλώς μπεις καθυστερημένος σε καράβι, ή αν είσαι εργάτης στο Πέραμα ή στον Ασπρόπυργο, πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πεθάνεις. Τι σημασία έχει αν ένα καιρικό φαινόμενο είναι ήπιο ή ακραίο; Ο,τι και να λένε, κανένα άλλοθι δεν έχουν οι κυβερνήσεις και το κράτος – αρχιτέκτονες της δυστυχίας.

Εδώ στη Θεσσαλία υπάρχει οργή. Θα πέσουν, βέβαια, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να μπερδέψουν την κατάσταση: θα μιλήσουν για το «πρωτοφανές των συνθηκών». Για την «κλιματική… κρίση». Θα κοιτάξουν να… ψάξουν αν φταίει ο υπουργός ή ο περιφερειάρχης ή ο δήμαρχος, ενώ είναι ο ένας σπλάχνα από τα σπλάχνα του άλλου. Δεν ντρέπονται μέχρι να παρουσιάζουν την… επιτυχία της «επενδυτικής βαθμίδας» πάνω στα ερείπια των ζωών των ανθρώπων!

Όμως, ό,τι κι αν κάνουν, η οργή δεν θα κοπάσει. Η τεράστια απώλεια ζωών αλλά και προοπτικής ζωής για τους περισσότερους, δεν επιτρέπει να ξεχάσουμε.

Ως εκπαιδευτικοί της Θεσσαλίας καλούμε όλο τα λαό της περιοχής:

Ø  Με την πρώτη ευκαιρία να εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας στους δρόμους!

Ø  Να απαιτήσουμε να αποκατασταθούν ολοκληρωτικά όλοι οι πληγέντες – δεν μας νοιάζει πώς – αυτοί είναι το κράτος και η κυβέρνηση – αυτοί τα κάναν έτσι.

Ø  Να οργανωθούμε –όχι κάτω από τις «φτερούγες» της εγκληματικής κυβέρνησης και του κράτους της, αλλά ανεξάρτητα- για να εκφραστεί η τίμια και καθαρή λαϊκή αλληλεγγύη, που δεν θα γίνει θέαμα στα ΜΜΕ για να εξαργυρωθεί στις κάλπες δημαρχείων.



 
Ο αγώνας είναι η μόνη απάντηση απέναντι στα εγκλήματά τους – ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, δεν μας το επιτρέπει αυτό που ζούμε στις πόλεις και στα χωριά μας αυτές τις μέρες!


Διάβασέ το »

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: το πιο εκμεταλλευόμενο κομμάτι εκπαιδευτικών!

 


Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: το πιο εκμεταλλευόμενο κομμάτι εκπαιδευτικών!

Με αγώνες διεκδικούμε τα δικαιώματα και το δίκιο μας

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ!

           Με χιλιάδες κενά και περικοπές ξεκινάει η νέα χρονιά. Δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές που δούλεψαν  την προηγούμενη χρονιά τώρα βρίσκονται στην αβεβαιότητα της ανεργίας. Την ίδια στιγμή στέλνονται γραπτές οδηγίες από το Υπουργείο για «συγχωνεύσεις» μαθητών στην Παράλληλη Στήριξη βάζοντας 1 εκπαιδευτικό σε δυο μαθητές ταυτόχρονα. Άλλη μια προσπάθεια περικοπών.

             Με 28.500 συμβασιούχους εκπαιδευτικούς ξεκινάει η νέα χρονιά. 28.500 εκπαιδευτικοί για τους οποίους η αδικία είναι συνώνυμο της εργασιακής τους σχέσης. Είμαστε το πιο εκμεταλλευόμενο κομμάτι:

ü  Γιατί κάθε χρόνο αγωνιούμε πού, πότε και αν θα δουλέψουμε για 10 μήνες (το πολύ) τον χρόνο

ü  Γιατί χρειαζόμαστε 1-2 μισθούς από την αρχή της χρονιάς (για νοίκια, μετακινήσεις κτλ), ενώ πληρωνόμαστε 1 μήνα μετά την πρόσληψή μας. Ειδικά τώρα που το κόστος διαβίωσης είναι υπέρογκο.

ü  Γιατί έχουμε πετσοκομμένα δικαιώματα σε άδειες

ü  Γιατί γινόμαστε μπαλάκι τρέχοντας από σχολείο σε σχολείο για να συμπληρώσουμε ωράριο.

ü  Γιατί Υπουργείο και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, μας αντιμετωπίζουν σαν εργαζόμενους β’ κατηγορίας. Πολλές φορές μας τοποθετούν στα σχολεία που θέλουν, χωρίς να μας δείχνουν όλα τα διαθέσιμα κενά για να μπορούμε να επιλέξουμε

ü  Γιατί τον ανταγωνισμό και το κυνήγι προσόντων και μορίων που εισήγαγε το προσοντολόγιο Γαβρόγλου τώρα θέλουν να τον κλιμακώσουν με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ!

Είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που μας έχουν επιβάλλει αυτές τις συνθήκες. Που θέλουν να τους λέμε και ευχαριστώ επειδή κάνουν μερικούς διορισμούς με σταγονόμετρο ενώ κάθε χρονιά απαιτούνται τουλάχιστον 40.000 αναπληρωτές! Είναι οι πολιτικές που την ίδια στιγμή θέλουν ένα σχολείο ταξικό κάτεργο για τους μαθητές από τις φτωχές οικογένειες. Και για αυτό θέλουν και εκπαιδευτικούς σπασμένους  να επικροτούν όλες αυτές τις πολιτικές. Γιατί όποια αδικία βιώνουμε εμείς ή οι νεοδιόριστοι, που αποτελούμε και τα πιο ευάλωτα κομμάτια, περνάει σε όλο τον κλάδο! Η αξιολόγηση έρχεται να διασφαλίσει ακριβώς αυτό! Για αυτό μας φορτώνουν μέντορες, συντονιστές, μας καλλιεργούν την πολυδιάσπαση, τον ανταγωνισμό και το αλληλοφάγωμα.

Πρέπει λοιπόν να δούμε πώς θα απαντήσουμε! Και απάντηση σε αυτή την κατάσταση δεν είναι να πιστέψουμε ότι αν «φάμε» τον διπλανό μας θα «επιβιώσουμε». Για την αδικία που βιώνουμε δε φταίει ο συνάδελφος ή η άλλη ειδικότητα/ομάδα. Απάντηση είναι μόνο ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας μας! Εκεί θα αναζητήσουμε το δίκιο μας.

Να οικοδομήσουμε αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδια για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Έτσι μπορούμε να απαιτήσουμε το δικαίωμά μας στην μόνιμη και σταθερή δουλειά. Με  συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων μας-απεργίες-διαδηλώσεις. Με την ενεργό συμμετοχή μας σε αυτά. Εκεί θα βρούμε τα αιτήματά μας σαν αναπληρωτές αλλά και τα κοινά αιτήματα που πρέπει να παλέψουμε με τους μόνιμους συναδέλφους!

  • ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ-ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ
  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Διάβασέ το »