BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ  ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Οι  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταγγέλλουν σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους της πόλης και της χώρας την παρουσία και την απόπειρα επέμβασης της Αστυνομίας στις διαδικασίες της συνέλευσης της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Καταγγέλλουν την ηγεσία της παράταξης της ΔΑΚΕ της Ε΄ ΕΛΜΕ, η οποία με τις καταγγελίες που υπέβαλε σε βάρος μελών της Ε΄ΕΛΜΕ  έστρωσε το δρόμο στην προκλητική παρουσία της Αστυνομίας.

Καταγγέλλουμε, επίσης, τους τραμπουκισμούς της ΔΑΚΕ και του επικεφαλής της που οδήγησαν στον τραυματισμό της συναδέλφου και μέλους του ΔΣ  της ΕΛΜΕ.

Δεκάδες αστυνομικοί πήραν θέση έξω από την αυλή του 1ου Γυμνασίου Σταυρούπολης την ώρα που διεξάγονταν οι διαδικασίες του σωματείου ενώ δεν άργησαν να μπουν και στην αυλή. Η σθεναρή στάση δεκάδων εκπαιδευτικών τελικά τους εμπόδισε να επέμβουν και να διαλύσουν τις συλλογικές διαδικασίες, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ) και άλλο στέλεχος της ΟΛΜΕ της ίδιας παράταξης, που παραβρίσκονταν, δεν έκαναν το παραμικρό για να απομακρύνουν την Αστυνομία.

Γίνεται φανερή η προσπάθεια της Αστυνομίας και της  πολιτικής της ηγεσίας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και να επέμβουν κατασταλτικά στις διαδικασίες πρωτοβάθμιου σωματείου. Η εξέλιξη αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Εντάσσεται στη μεθοδευμένη επίθεση της Κυβέρνησης και του Συστήματος ενάντια στους εργαζόμενους και στη συγκρότησή τους σε σωματεία, συνδικάτα και συλλόγους. Εντάσσεται στην κορύφωση της κυβερνητικής επίθεσης, που με το νόμο Χατζηδάκη προχωρά στον ασφυκτικό έλεγχο των σωματείων με το φακέλωμα των μελών και των διοικήσεών τους, την επιβολή και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, τα πολλαπλά εμπόδια στην κήρυξη και πραγματοποίηση απεργίας. Η κυβερνητική επίθεση, που βάζει στο στόχαστρο τη συλλογική συγκρότηση των εργαζόμενων και που επιχειρεί να βγάλει στην παρανομία τα ταξικά –αγωνιστικά σωματεία, πρέπει να βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους. Η καλύτερη απάντηση στην ταξική επίθεση Κυβέρνησης και Συστήματος είναι η μαζική συμμετοχή και συσπείρωση των εργαζόμενων στο σωματείο τους, η υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών του και η ανάπτυξη μαζικών αγώνων για την υπεράσπιση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.



Διάβασέ το »