BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ: Για την Αγωγή που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας ενάντια στην ΟΛΜΕ!

 


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ή ΝΟΜΙΜΟΙ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Αγωγή κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας ενάντια στην ΟΛΜΕ με τη μορφή του κατεπείγοντος για να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία /αποχή της ΟΛΜΕ από τους Μέντορες και Συντονιστές.

Δεν αρκούν όλες οι υπηρεσίες της ομοσπονδίας στο να μπλοκαριστεί ο αγώνας κατά της αξιολόγησης με κάθε τρόπο ,με τελευταία την απόφαση για κατάθεση πρότασης αποδοχής της αξιολόγησης μέσω ενιαίων κειμένων που θέλει να επιβάλλει και σε όλες τις ΕΛΜΕ. Όσους τεμενάδες και να κάνει η ομοσπονδία, η κυβέρνηση, ακριβώς για αυτό, θα επιτίθεται όλο και πιο βάρβαρα, χωρίς να δείχνει ούτε ίχνος ευγνωμοσύνης στην προσπάθεια επιβολής υποταγής. Για αυτό δεν είναι τυχαίο που αμέσως την επόμενη μέρα της ολομέλειας προέδρων και των αποφάσεων της ,βγήκε ακόμα πιο επιθετικά απειλώντας τους εκπαιδευτικούς για τις κυρώσεις που θα αντιμετωπίσουν αν συνεχίσουν να παλεύουν ενάντια σε όποια αξιολογική διαδικασία.

Ο κλάδος, που διαχρονικά εκφράζει την αντίθεση του στην αξιολόγηση, έχει να αντιπαλέψει τόσο την επίθεση της κυβέρνησης όσο και των ομοσπονδιών.

Η κυβέρνηση απειλεί και προσπαθεί να παρέμβει άμεσα στις συλλογικές μας διεργασίες, θυμίζοντας τη δημοσιοϋπαλληλική μας ιδιότητα, το περιοριστικό πλαίσιο που έστησε ενάντια στην προκήρυξη της απεργίας, μας ορίζει τι έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε, κηρύσσει παράνομες και ανυπόστατες τις ολομέλειες προέδρων ,παίζοντας με λέξεις και έννοιες και προσπαθεί να επιβάλλει σιωπή νεκροταφείου στις επιλογές της, προσπαθώντας μάλιστα να στρέψει εναντίον των εκπαιδευτικών την κοινωνία και τους μαθητές.

             Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει ό,τι θέλει και σίγουρα και την ανατροπή των νόμων .

Οι αγώνες που απαιτούνται δεν θα είναι στα όρια της νομιμότητας ,αλλά στα όρια των εργασιακών αναγκών μας και των αναγκών των παιδιών μας για εκπαίδευση χωρίς ταξικούς φραγμούς .

Η υποκρισία της κυβέρνησης πως νοιάζεται για τα παιδιά των χαμηλών στρωμάτων έχει εντελώς απογυμνωθεί, όταν 35.000 παιδιά πετιούνται έξω από τις ανώτατες σπουδές με την ΕΒΕ.

Ø  ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ /ΑΠΟΦΥΓΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Ø  ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ  



Διάβασέ το »