BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Αποτελέσματα εκλογών Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών 2022


 

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ Δ.Σ.  ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ‘19

 

ΕΔΡΕΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ Δ.Σ. ΦΛΕΒΑΡΗΣ ‘22

 

ΕΔΡΕΣ

Ψήφισαν

288

 

220

 

Έγκυρα

274

 

214

 

Λευκά- Άκυρα

14

 

6

 

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

 

34 (12,41%)

 

 

16 (7,48%)

 

Ενωτική δημοκρατική κίνηση εκπαιδευτικών

 

175 (63,87%)

 

5

 

100 (46,73%)

 

3

Ανεξάρτητη επικοινωνία

65 (23,72%)

2

50 (23,36%)

2

Αγωνιστική συσπείρωση

 

 

 

48 (21,82%)

2

Το Σάββατο 18/2 πραγματοποιήθηκαν μετά από δύο χρόνια, η 1η τακτική Γενική Συνέλευση και οι εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου. Δυστυχώς, η συνέλευση δεν ήταν μαζική και στις εκλογές καταγράφηκε σημαντική μείωση της συμμετοχής, γεγονός που αποδεικνύει την αναντιστοιχία της κατάστασης των σωματείων με τις ανάγκες της περιόδου. Η μαζικότητα της συνέλευσης σαμποταρίστηκε κι από την επιλογή της πλειοψηφούσας παράταξης, Ενωτικής Δημ.Κίνησης, να διεξαχθή συνέλευση κι εκλογές σε διαφορετικά κτίρια.

Το προηγούμενο διάστημα η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έδειξε με όλους τους τρόπους την συσσωρευμένη αγανάκτηση της και την αντίθεση της απέναντι στις κυβερνητικές επιδιώξεις, όπως και την διάθεση της να συνεχίσει τον αγώνα για την ανατροπή της αξιολόγησης ακόμη κι όταν ο αγώνας αυτός προδόθηκε από τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Στον Σύλλογο μας, συγκεκριμένα, μετά από την μοναδική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, μεθοδεύτηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη, την Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση (ΔΑΚΕ), να μην υπάρξει καμία άλλη συλλογική διαδικασία και μαζί με την Ανεξάρτητη Επικοινωνία(Παρεμβάσεις) φρόντισαν μέσα από Δ.Σ. να αλλάξουν την απόφαση εκείνης της συνέλευσης για επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής και νέου απεργιακού βήματος, σε υποταγή μέσω της κατάθεσης των ενιαίων κειμένων. Ενώ η Αγωνιστική Συσπείρωση(ΠΑΜΕ) καλλιεργούσε  αυταπάτες και σύγχυση  στους εκπαιδευτικούς για δήθεν πιέσεις στην ΔΟΕ και για συνδυασμό (!) της απεργίας αποχής με τα ενιαία κείμενα. Συνεργούσε δηλαδή στη γραμμή της υποταγής προτείνοντας ως «ξεπέρασμα της» την … «πίεση» στις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που ξεπούλησαν τον αγώνα!   Μέσα σε ένα κλίμα λοιπόν απογοήτευσης  και έλλειψης μαζικών διαδικασιών διεξήχθησαν και οι εκλογές του Συλλόγου.

                Η Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση- παρά την πρωτιά της- χρεώθηκε την στάση της όλο το προηγούμενο διάστημα με σαφή μείωση των ψήφων της και των εδρών της.  Οι άλλες δύο παρατάξεις, Αγωνιστική Συσπείρωση και Ανεξάρτητη Επικοινωνία, κατόρθωσαν να κρυφτούν από την  αγανάκτηση των συναδέλφων, βασισμένοι σε μια γραμμή υπεκφυγής, διγλωσσίας και ουσιαστικά  άρνησης του αναγκαίου αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον περσινό Φλεβάρη και μέχρι σήμερα –που έχουν καταρρεύσει παταγωδώς τα ψέματα για  «νομικά θωρακισμένους» αγώνες ανατροπής της πολιτικής του συστήματος- ούτε που διανοούνται να αναφέρουν την ανάγκη κεντρικού απεργιακού αγώνα!

Στην Συνέλευση του Σαββάτου, Ανεξάρτητη Επικοινωνία και Ενωτική κατέφυγαν μάλιστα σε μια τυχοδιωκτική κίνηση, αφού θέλανε να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία σε μια διαδικασία που είχε ήδη φυλλορροήσει και την παρακολουθούσαν 25 συνάδελφοι, με προτάσεις μάλιστα σε μπούλετς, ξεκομμένες από το πολιτικό τους πλαίσιο και την συνολική κατεύθυνση που προτείνουν. Μπούλετς που βολεύουν στην ψηφοθηρία, μπούλετς  διάλυσης των συνειδήσεων και της μαζικής αγωνιστικής στάσης, αφού ταυτόχρονα «προσφέρεται» και η ανοιχτή υποταγή των κειμένων και η διαμαρτυρία της απεργίας-αποχής!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Ενωτική συνέχισε την ιδιοκτησιακή της λογική και στο πλαίσιο της Συνέλευσης, αφού, ενώ πρώτα έκανε πρόταση για χρόνο ομιλίας πέντε λεπτών σε κάθε ομιλητή, η οποία πρόταση μάλιστα ψηφίστηκε, έπειτα απαιτούσε από την συνάδελφο που ανέλαβε το προεδρείο της διαδικασίας  ο πρόεδρος να μιλήσει … όσο χρόνο θέλει. Ενώ μάλιστα είχε μιλήσει τον διπλάσιο χρόνο από ότι είχε οριστεί! 

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που στάθηκαν στο πλάι μας σ’ αυτήν την δύσκολη μάχη όπου, για αντικειμενικούς και υποκειμενικούς λόγους, δεν κατορθώσαμε να αποτυπώσουμε στο εκλογικό αποτέλεσμα την προσπάθεια μας για ενεργοποίηση του σωματείου στην κατεύθυνση της οργάνωσης και συνέχισης  του αγώνα, κόντρα στο ξεπούλημα που επιβλήθηκε από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και τους συνοδοιπόρους του. Αυτή η γραμμή έκφραζε και εκφράζει τις ανάγκες αλλά και τις διαθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας, όπως εκφράστηκε και στη μεγαλειώδη απεργία της 11/10/21. Κόντρα σε αυτή την πλειοψηφία με άθλιες μεθοδεύσεις και πραξικοπηματισμούς στάθηκε όλο αυτό το διάστημα η Ενωτική, που έχει σήμερα το θράσος να καταγγέλλει «μειοψηφίες»! Είμαστε σίγουροι πως ο κλάδος δεν έχει κλείσει τους λογαριασμούς του με τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου. Οι αναγκαίες μάχες βρίσκονται μπροστά μας και πρέπει να τις δώσουμε με καθαρές θέσεις και επιμονή. Κόντρα σε εχθρούς και ψεύτικους φίλους που θέλουν έναν ολόκληρο κλάδο στην αδράνεια, υποταγμένο, έρμαιο των πολιτικών που είναι ξεκάθαρα ενάντια στον αγώνα αλλά και όσων διακηρύττουν έναν αγώνα χωρίς κόστος, με νομικές καλύψεις και διάφορα τρικ που θα ξεγελάσουν δήθεν τον αντίπαλο.



Διάβασέ το »