BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ: Για την συγκέντρωση-διαδήλωση στο Καρλόβασι στις 10/2

 



Μαζική διαδήλωση στο Καρλόβασι στις 10/2

Μαζική ήταν η συγκέντρωση το μεσημέρι της 10/2 στο Καρλόβασι της Σάμου. Δεκάδες φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και δεκάδες εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία μετά από καλέσματα από τους “foitites_ksana” και από την ΕΛΜΕ Σάμου που είχε κηρύξει 3ωρη απεργιακή στάση. Ήταν η τρίτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες που η ΕΛΜΕ απεύθυνε κάλεσμα κινητοποίησης ενάντια στο προς ψήφιση νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και η πρώτη που παρουσιάστηκαν –μετά από διαδικτυακή συζήτηση όπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν-  οι φοιτητές στην πόλη.  Στη συγκέντρωση, από το μικρόφωνο της ΕΛΜΕ, διαβάστηκαν αποφάσεις-ανακοινώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο «Κεραμέως-Χρυσοχοίδη» ενώ από την πλευρά της ΕΛΜΕ αναδείχθηκαν και τα αιτήματα πάλης που αφορούν στην επίθεση που ήδη εξελίσσεται (νόμοι 4692, 4763, τηλε «εκπαίδευση», αξιολόγηση).

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα απέναντι στην αντιδραστική επίθεση στην εκπαίδευση, ενάντια στην πολιτική που επιδιώκει να βάλει στο γύψο τους αγώνες αλλά και συνολικά για την αντιλαϊκή επίθεση και την ανάγκη αντίστασης και αγώνα σε αυτή την πολιτική. Η διαδήλωση αυτή αποτέλεσε και μια απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί καθώς από την απαγορευμένη επέτειο του Πολυτεχνείου και μετά κάθε συγκέντρωση στην πλατεία της πόλης αντιμετώπιζε την έντονη παρουσία της Αστυνομίας και τις ακόμα πιο έντονες απειλές για πρόστιμα και διώξεις. Στη σημερινή κινητοποίηση οι Αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν σαφή την παρουσία τους από την αρχή της συγκέντρωσης «αρκέστηκαν» να την παρακολουθούν χωρίς άλλες ενοχλήσεις. Ασφαλώς η μαζικότητα της συγκέντρωσης λειτούργησε αποτρεπτικά. Αλλά η μαζικότητα αυτή θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη αν η κινητοποίηση στηριζόταν από σωματεία και φορείς που είτε επέλεξαν την αδράνεια (πχ σύλλογος Δ/Ν)  είτε φορείς όπως το ΕΚΣ και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ που όλες τις προηγούμενες εβδομάδες δεν είχαν εκδηλώσει καμιά συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως Χρυσοχοίδη, και σήμερα 10/2  επέλεξαν να καλέσουν συγκέντρωση για το ίδιο ζήτημα το απόγευμα  στο Βαθύ !       

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η αντίθεση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση αυτή. Αντιτάχθηκαν και στο ΔΣ της ΕΛΜΕ όταν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών πρότειναν να αποφασιστεί η 3ωρη στάση και η απεργιακή συγκέντρωση στο Καρλόβασι μαζί με τους φοιτητές, αλλά και μετά την κήρυξη της απεργιακής στάσης και συγκέντρωσης, υποστηρίζοντας στα σχολεία ότι «είναι λάθος» η απόφαση αυτή και ότι «έπρεπε» να αποφασιστεί συμμετοχή στην απογευματινή συγκέντρωση  στο Βαθύ.

 Για τους μαθητές, τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς που πλήττονται από την ομοβροντία της επίθεσης στην εκπαίδευση, το ζητούμενο δεν ήταν και δεν είναι ένα «θεαματικό φινάλε» στην ψήφιση του νομοσχεδίου που θα συγκαλύπτει την αδράνεια και τον συμβιβασμό και θα αφήσει το νόμο να τσαλαπατήσει το δικαίωμα στις σπουδές και στις ελευθερίες. Το ζητούμενο ήταν και είναι ένας αγώνας με διάρκεια και μαζικότητα που θα στοχεύει στην ανατροπή του νόμου και όχι στην αποδοχή του μέσω του ευφυολογήματος «ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά»! Το σύστημα και η κυβέρνηση του δεν ψηφίζει τους αντιδραστικούς νόμους για να «τους αφήσει στα χαρτιά» αλλά για να τους εφαρμόσει! Για να συνεχιστεί λοιπόν η πάλη, για να αναπτυχθεί ο αγώνας που απαιτείται, χρειάζεται να ενταθούν οι προσπάθειες μέσα στις μαζικές διαδικασίες συλλόγων και σωματείων, προσπάθειες που θα στηρίζονται και στις αγωνιστικές διαθέσεις που αναδείχθηκαν στις 10/2.   



Διάβασέ το »