BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

50 ΧΡΟΝΙΑ από την εξέγερση του Πολυτεχνείου!ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Παρασκευή 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6μμ, Πλατεία Καρλοβάσου

 


50 ΧΡΟΝΙΑ από την εξέγερση του Πολυτεχνείου!

Η φλόγα της παραμένει ζωντανή, τα αιτήματα της αδικαίωτα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Παρασκευή 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6μμ,
 Πλατεία Καρλοβάσου

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από τη μεγάλη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, μιας εξέγερσης με σαφή αντιιμπεριαλιστικά-αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, που στράφηκε ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών. 50 χρόνια μετά, οι δυνάμεις του συστήματος -όταν δεν συκοφαντούν ανοιχτά την εξέγερση-, προσπαθούν να στρεβλώσουν τα πραγματικά γεγονότα. Τα αιτήματα όμως που συνένωσαν εκατοντάδες χιλιάδες λαού τις μέρες εκείνες, που με τη μαχητικότητα, το πείσμα και την αυτοθυσία τους αποτελούν έμπνευση για τους αγωνιστές του σήμερα, είναι πολύ συγκεκριμένα και επίκαιρα:

ΨΩΜΙ: Στις σημερινές συνθήκες που οι τιμές των βασικών αγαθών εκτινάσσονται διαρκώς, που ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα μισά του μήνα, που τα διάφορα voucher και pass αποτελούν σταγόνες στον ωκεανό της ακρίβειας, θέλουν να μας πείσουν ότι η απόκτηση «επενδυτικής βαθμίδας» αποτελεί ελπίδα για τους εργαζόμενους. Για εμάς η πάλη για αυξήσεις στους μισθούς, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, είναι αυτή που άμεσα πρέπει να συγκροτήσουμε και να δώσουμε με μαζικούς όρους, χωρίς λογικές συνδιαλλαγής με τον αντίπαλο.

ΠΑΙΔΕΙΑ: Τα απανωτά μέτρα των κυβερνήσεων έχουν μετατρέψει τα σχολεία σε εξεταστικά κάτεργα με διαφόρων ειδών κόφτες (Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, εθνικό απολυτήριο κ.α.), ώστε να γίνεται το ταξικό ξεκαθάρισμα των μαθητών/τριών από νωρίς. Προωθούν την αξιολόγηση και την «ελεύθερη» επιλογή σχολείου, δημιουργώντας σχολεία πολλών ταχυτήτων. Με την ατομική αξιολόγηση θέλουν να εκβιάσουν και να καθυποτάξουν τους εκπαιδευτικούς. Μας φορτώνουν όλα τα σπασμένα της δικής τους εγκληματικής πολιτικής των χιλιάδων κενών, των διορισμών που δεν προχωρούν σε μονιμοποίηση, των δεκάδων χιλιάδων περιπλανώμενων αναπληρωτών/τριών.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Έχουν αυξηθεί επικίνδυνα τα περιστατικά διώξεων απέναντι σε συναδέλφους/ισσες. Είτε γιατί συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις/απεργίες, είτε γιατί δεν συμμετείχαν στο τσίρκο της τηλεκπαίδευσης, είτε γιατί απλά εκφράσανε αντίθετη γνώμη από αυτή που «επιτρέπει» το υπουργείο. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια προσπάθεια μετατροπής των εκπαιδευτικών (και ευρύτερα των δημοσίων υπαλλήλων) σε κρατικούς υπαλλήλους, που θα υποχρεούνται να εφαρμόζουν αδιαμαρτύρητα κάθε αντιλαϊκό μέτρο, που θα πρέπει να μην εκφέρουν άποψη, να μην συνδικαλίζονται, να μη διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Κατεύθυνση που ταιριάζει με τους αντιδραστικούς νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, το χτύπημα των σωματείων και του δικαιώματος στην απεργία, αλλά και το γενικότερο κλίμα φασιστικοποίησης της δημόσιας πολιτικής ζωής.

ΈΞΩ ΑΙ ΗΠΑ-ΈΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ: Η μάχη ζωής που δίνει εδώ και δεκαετίες ο Παλαιστινιακός λαός, αντιμέτωπος με το σιωνιστικό-φασιστικό κράτος του Ισραήλ και τους δυτικούς ιμπεριαλιστές, έχει περάσει σε νέα φάση μετά την εισβολή στη Γάζα. Οι λαϊκοί άνθρωποι αγανακτούν με τη σφαγή που συντελείται, αντιδρούν, διαδηλώνουν και εξεγείρονται σε όλο τον κόσμο. Η αμέριστη αλληλεγγύη μας στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό περνάει μέσα από την πάλη ενάντια στη μετατροπή της χώρας μας σε «51η Πολιτεία» των ΗΠΑ, ενάντια στην εκχώρηση γης, θάλασσας και αέρα στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης, ενάντια στους τυχοδιωκτικούς ανταγωνισμούς της αστικής τάξης της χώρας με τις αστικές τάξεις των γειτονικών χωρών. Για να μην γίνει η χώρα μας ένα απέραντο στρατόπεδο που θα χρησιμοποιούν όπως και όποτε θέλουν οι ιμπεριαλιστές.

50 χρόνια μετά την εξέγερση διαδηλώνουμε μαζικά και αποφασιστικά σε όλη τη χώρα! Πιέζουμε για να συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, που θα αποφασίσουν τον αγωνιστικό εορτασμό της επετείου.

Δίνουμε πραγματικό νόημα στα αιτήματα της εξέγερσης που παραμένουν αδικαίωτα. Ενισχύουμε την αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική και αντιφασιστική κατεύθυνση στο κίνημα, στο δρόμο της αδιάκοπης σύγκρουσης με τις δυνάμεις του συστήματος. Αποκαλύπτουμε το βρώμικο ρόλο των δυνάμεων του συμβιβασμού, που προκαλούν τεράστια ζημιά στην ανάπτυξη της μαζικής λαϊκής πάλης. Συνεχίζουμε τον αγώνα για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, για να φύγουν οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη χώρα.



Διάβασέ το »