BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Προς όλους τους εκπαιδευτικούς: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΕ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Προς όλους τους εκπαιδευτικούς

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΕ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Διάβασέ το »

ΑΚΕ ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τις εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων στα ΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ


 

ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τις εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων στα ΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ

Το Υπουργείο Παιδείας όρισε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου ως ημέρα εκλογών για την ανάδειξη των λεγόμενων αιρετών αντιπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΔΕ ΚΥΣΔΕ, επιβάλλοντας μάλιστα την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως τον μοναδικό τρόπο εκλογής των «αιρετών», επαναλαμβάνοντας την τακτική της προηγούμενης διαδικασίας, η οποία είχε τότε οδηγήσει ακόμη και τις συστημικές παρατάξεις σε αποχή, διαμαρτυρόμενες για την αναγκαστική επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Είναι γνωστό ότι οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών απέχουμε διαχρονικά από αυτές τις κρατικές εκλογές. Οι εκλογές που οργανώνει το κράτος και η διοίκηση προωθούν τη λογική και πρακτική της «συνδιοίκησης», σπέρνοντας αυταπάτες ότι οι εκπαιδευτικοί με τους «αιρετούς» θα ελέγχουν τις αποφάσεις της διοίκησης. Αντίθετα, η συμμετοχή σε αυτές και η παρουσία των «αιρετών» νομιμοποιεί την αντιδραστική κυβερνητική πολιτική, με δεδομένο ότι τα συμβούλια αυτά είναι κρατικά όργανα, που από τη φύση τους δεν μπορούν παρά να εφαρμόζουν τους νόμους! Παράλληλα, η συνδιοίκηση αποτελεί πεδίο μικροεξυπηρετήσεων σε κάθε είδους «ημέτερους», προωθεί τις πελατειακές σχέσεις, τη λογική της ατομικής λύσης στα συλλογικά προβλήματα.

Το αντιδραστικό αυτό πλαίσιο λειτουργίας επιτείνεται από την επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές αυτές. Εξέλιξη που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την επέκταση και προσπάθεια επιβολής τους και στις αρχαιρεσίες των σωματείων μας (ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ), στο πλαίσιο της προσπάθειας που ήδη εξελίσσεται με το ν. Χατζηδάκη για πλήρη έλεγχο-υποταγή του συνδικαλιστικού κινήματος από το κράτος.

Η συνδικαλιστική «ηγεσία» του κλάδου, δηλαδή οι παρατάξεις του πρώην και νυν κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΕΚ-ΣΥΝΕΚ) καλούν σε συμμετοχή στις κρατικές εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Σαν «έτοιμες από καιρό» για μια ακόμη φορά υποτάσσονται σ’ αυτούς που πραγματικά υπηρετούν. Αλήθεια, τι θετικό μεσολάβησε από την πλευρά του Υπουργείου και της κυβέρνησης που τους οδήγησε να αλλάξουν στάση, εκτός από το ότι… η κυβέρνηση ξετυλίγει την επίθεσή της σε όλα τα επίπεδα (φτώχεια, προώθηση ατομικής, επιδείνωση εργασιακών σχέσεων, ελαστική εργασία…).

Οι συστημικές αυτές παρατάξεις τώρα αποκαλύπτουν περίτρανα ότι λειτουργούν ως εντολοδόχοι της πολιτικής της κυβέρνησης και του συστήματος. Προωθούν την υποταγή και τη συναίνεση σε απόλυτη συμφωνία με τη στάση τους και την ξεπουληματική πολιτική τους στο θέμα της αξιολόγησης.

Πλήρως αδιέξοδη και αποπροσανατολιστική είναι και η στάση του ΠΑΜΕ που πρότεινε να διοργανώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία μας με εκλογές δια ζώσης την ανάδειξη των αιρετών στα κρατικά υπηρεσιακά συμβούλια. Με άλλα λόγια, προωθούν τις συνδιοικητικές αυταπάτες και την υπονόμευση της συλλογικής πάλης με «δημοκρατικό» τρόπο.

Τη στιγμή που κυβέρνηση και σύστημα με το ν. Χατζηδάκη εξαπολύουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση ακόμα και στο δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται, που επιχειρούν  να ελέγξουν, να καθυποτάξουν πλήρως τα σωματεία και να τα μετατρέψουν σε χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής,  κάθε λογική και πρόταση που ωραιοποιεί τη Διοίκηση και τα κρατικά όργανα δυσκολεύει την απόκρουση αυτής της επίθεσης.

Η ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές για τα κρατικά υπηρεσιακά συμβούλια και η αποκάλυψη του ρόλου τους είναι μονόδρομος για κάθε δύναμη που αναφέρεται στο κίνημα, τους αγώνες, την Αριστερά, για κάθε δύναμη που υπερασπίζεται τα σωματεία, τη ζωντανή, δημοκρατική λειτουργία τους και το ρόλο τους ως «εργαλεία» των εργαζομένων για να υπερασπιστούν με αγώνες τα δικαιώματά τους.

Να γυρίσουμε την πλάτη στις σειρήνες της συναίνεσης, της δήθεν συνεργασίας μας με τα όργανα της Διοίκησης και του κράτους. Στη διαβρωτική λογική της ατομικής «λύσης» μέσω «εξυπηρετήσεων» να αντιτάξουμε τη δύναμη του μαζικού, συλλογικού αγώνα. Παλεύουμε ενάντια:

  • στις αυταπάτες της συνδιοίκησης και της ατομικής «λύσης»
  • στο ν. Χατζηδάκη που χτυπά τα σωματεία μας και στην επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας (ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ), τη ζωντανή, συλλογική, δημοκρατική λειτουργία τους ως όργανα πάλης μας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων

 μας. 


Διάβασέ το »

ΑΚΕ: Καταγγέλλουμε ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ!

 


Καταγγέλλουμε ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!

Να γίνουν πραγματικά βήματα κινήματος στα πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ - 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

  Με μια αστεία δικαιολογία η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ «ανέβαλε» την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των Προέδρων τη στιγμή που η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα μας συνεχώς εντείνεται.

 Η γελοία αιτιολογία που προβάλλουν οι παρατάξεις της υποταγής και του συμβιβασμού (ΔΑΚΕ,ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ), είναι ότι σε ολόκληρη την Αθήνα, δεν μπόρεσαν να βρουν μια αίθουσα, η οποία θα μπορούσε να φιλοξενήσει 100 ανθρώπους!! 

Πρόκειται για μια απαράδεκτη και διαλυτική ενέργεια που στόχο έχει να μην ανοίξει καν μια χαραμάδα αντίστασης και αμφισβήτησης της αδράνειας και της ήττας σε μια σειρά ζητήματα που μας απασχολούν (πόλεμος, φτώχεια, αντεργατική πολιτική, αξιολόγηση, ηλεκτρονικές εκλογές, Τράπεζα Θεμάτων, αναπληρωτές κλπ).

Είναι προφανές ότι ο πραγματικός λόγος του πραξικοπήματος, είναι ότι δεν πρέπει να τεθεί ούτε καν υπό συμβολική αμφισβήτηση η χυδαία γραμμή διάλυσης και υποταγής της ΟΛΜΕ αλλά και να μην τεθεί σε κίνδυνο η κωλοτούμπα των ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ-ΔΑΚΕ για νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών εκλογών.

Πραγματικά ο κατήφορος της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν έχει τέλος! Ο δρόμος άνοιξε με την προηγούμενη απόφαση (το κατάπτυστο λεγόμενο πρόγραμμα δράσης των συναντήσεων με υπουργούς) της τετράδας ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ, ΠΑΜΕ και στήριξη της ΔΑΚΕ.  Είναι η φυσική συνέχεια του περσινού ξεπουλήματος και των πραξικοπημάτων με την απεργία αποχή, την συμφωνία -των 3 από τους 4- στο συνέδριο της ΟΛΜΕ υπέρ της αξιολόγησης, οπότε λογική κατάληξη και η φετινή απραξία για το ζήτημα των μεντόρων, συντονιστών κλπ. Είναι συνέπεια της στάσης του ΠΑΜΕ να αρνείται σε ΟΛΜΕ αλλά και σε ΕΛΜΕ οποιοδήποτε αγωνιστικό απεργιακό βήμα μέσα στον Οκτώβρη, ισχυριζόμενο ότι υπονομεύει(!) την απεργία της 9/11. Όμως στην πραγματικότητα, την απεργία της 9/11 την υπονομεύουν όσοι δεν κάνουν τίποτα πριν και τίποτα μετά.

Αν τα πράγματα παραμείνουν έτσι είμαστε χαμένοι. Το σύνθημα “Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ” πρέπει και μπορεί να αρχίζει να υλοποιείται. Υπάρχει πολύ δυσαρέσκεια, αγανάκτηση, οργή στους συναδέλφους. Είναι ανάγκη κάθε αγωνιστής εκπαιδευτικός, σχήματα, συλλογικότητες, που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των εξελίξεων να κινηθούν στην κατεύθυνση συγκρότησης κεντρικής μάχης με την κυβερνητική πολιτική.

Η μεθόδευση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Η Γενική Συνέλευση των προέδρων πρέπει να γίνει, έστω και για συμβολικούς λόγους. Αν όμως μείνει μόνο σε μια ανταλλαγή απόψεων και δεν ανοίξει τον δρόμο σε έναν αγωνιστικό συντονισμό των ΕΛΜΕ, τότε η αξία της θα είναι μικρή και η ουσία του πραξικοπήματος θα έχει περάσει. Και κάτι ακόμα: Για να πάρουν οι εκπαιδευτικοί την υπόθεση στα χέρια τους, είναι απαραίτητο να ενταθούν οι προσπάθειες για μαζικές γενικές συνελεύσεις!

·        Γενικές Συνελεύσεις, Επιτροπές Αγώνα σε κάθε σωματείο, συγκρότηση απεργιακού ταμείου, διαδηλώσεις, απεργίες, συντονισμός ΕΛΜΕ

·        Σωματεία όπλα αντίστασης και διεκδίκησης των εργαζομένων και όχι όργανα των παρατρεχάμενων του συστήματος και των κυβερνήσεων.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΑΥΤΟΝ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ!




Διάβασέ το »