BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ: Οι πρώτες τιμωρίες της... «μη τιμωρητικής» αξιολογήσης!

 


Να μην περάσει η τρομοκράτηση του κλάδου

            Σε ονομαστικές κυρώσεις σε 114 Διευθυντές σχολικών μονάδων προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας με την αιτιολογία ότι «δεν ανάρτησαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ την Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2020-2021». Οι κυρώσεις αφορούσαν την «αναστολή οποιασδήποτε διαδικασίας εξέλιξης, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξη».

            Είναι φανερό ότι κυβέρνηση και υπουργείο προχωράνε την καταστολή απέναντι στους εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν να αρνούνται την αξιολόγηση ή που εφαρμόζουν τις αποφάσεις των Σωματείων τους (ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ) για απεργία αποχή από τις διαδικασίες τους. Πρόκειται για άλλη μια κίνηση τρομοκράτησης του κλάδου συνέχεια των πολιτικών της φασιστικοποίησης και των απειλών.

Το υπουργείο ανιχνεύει και προχωρά στην εφαρμογή των πρώτων κυρώσεων για την αξιολόγηση. Σίγουρα η γενικευμένη αγανάκτηση που συνεχίζει  να υπάρχει στους εκπαιδευτικούς δεν το αφήνει να ξεδιπλώσει όλες τις επιδιώξεις του αλλά κάνει τα πρώτα βήματα. Παράλληλα στέλνει ένα μήνυμα στους διευθυντές ότι τους θέλει κομμάτι της εφαρμογής και της επιβολής της αξιολόγησης.

Άλλωστε και ο υπουργός Εσωτερικών Βορίδης σε συνέντευξή του για την αξιολόγηση (συνολικά στο δημόσιο) ανέφερε ότι το σύστημα που εφαρμόζουμε τώρα (όπου αυτό εφαρμόζεται) έχει «95% θετικές αξιολογήσεις κάτι που δεν βοηθάει»(!). Για να καταλήξει και αυτός με τη σειρά του ότι το βάρος της αξιολόγησης πρέπει να μετατεθεί στον προϊστάμενο.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής του κλάδου πρέπει να απαντηθεί από τους εκπαιδευτικούς. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους συναδέλφους που μπαίνουν στο στόχαστρο του Υπουργείου!

            Κυβέρνηση και υπουργείο με σταθερά βήματα προσπαθούν να κάμψουν τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση. Oι ηγεσίες των ΟΛΜΕ ΔΟΕ έχουν σοβαρή ευθύνη για την εξέλιξη αυτή, αφού η υπονόμευση εκ μέρους τους του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, έστρωσε το δρόμο στην κυβερνητική τρομοκρατία. Γίνεται πλέον καθαρό ότι δεν μπορούν να υπάρξει «νομική θωράκιση» και «κόλπα» από μεριάς κινήματος που θα απαντήσουν στην επίθεση. Για να αντιμετωπίσει ο κλάδος αυτή την συντονισμένη επίθεση χρειάζεται κεντρική μάχη που θα απαιτεί την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Αυτή είναι η πιο πραγματική υπεράσπιση των διωκόμενων συναδέλφων μας, και ταυτόχρονα η μόνη πραγματική επιλογή για την υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών!

ΟΛΑ τα σωματεία να καταγγείλουν την προσπάθεια τρομοκράτησης του κλάδου!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και την απεργία

Να παρθούν πίσω οι κυρώσεις στους 114 Διευθυντές


Γενικές Συνελεύσεις- Απεργιακός Αγώνας-Κάτω ο νόμος της αξιολόγησης-ΕΒΕ-Τράπεζα Θεμάτων

Διάβασέ το »