BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΚΕ: Να σταματήσει η ΕΔΕ σε βάρος των 5 συναδέλφων του ΚΕΔΑΣΥ

 


Να σταματήσει η ΕΔΕ σε βάρος των 5 συναδέλφων του ΚΕΔΑΣΥ

Κανένας μόνος του απέναντι στις πολιτικές εκφοβισμού και τρομοκρατίας!

Καταγγέλλουμε  την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΒΑ Αιγαίου, για διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος 5 συναδελφισών (μία μόνιμη και 4 αναπληρώτριες) που εργάζονται  στο ΚΕΔΑΣΥ Σάμου, μετά από παρέμβαση γονέα.

Η επιλογή αυτής της απόφασης  προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της όταν είναι δεδομένο ότι υπάρχουν και προβλέπονται  κανονικές διαδικασίες επανελέγχου και επανακαθορισμού του έργου και των εκθέσεων των συναδέλφων του ΚΕΔΑΣΥ.

Η οποιαδήποτε παρέμβαση γονέα –βάσιμη ή αβάσιμη- σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να οδηγεί σε αποφάσεις της Διοίκησης που θέτουν τη δουλειά των συναδέλφων κάτω από τέτοιου είδους έλεγχο που συνοδεύεται από απειλή πειθαρχικής ή και ποινικής τους δίωξης! Αποφάσεις που επιδιώκουν τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών.  Αποφάσεις που απηχούν και υπηρετούν το κλίμα που επιχειρείται να διαμορφώσει τόσο η συντεταγμένη επιχείρηση Υπουργείου-Διοικήσεων για την προώθηση και εφαρμογή της αξιολόγησης, όσο και ο νόμος Χατζηδάκη και όσα αυτός έρχεται να επιβάλλει στους όρους δουλειάς και στα σωματεία των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την διενεργούμενη ΕΔΕ και κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και χειραγώγησης των συναδέλφων μας, όπως και κάθε διοικητική παρέμβαση στο έργο τους.  Κανένας συνάδελφος μας δεν πρέπει να μείνει μόνος του στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να καθιερωθεί και  στεκόμαστε στο πλευρό των πέντε συναδέλφων μας.   

Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως η ΕΔΕ και κάθε διαδικασία ενάντιά τους.

 

ΥΓ-Σχόλιο για τη στάση του ΔΣ της ΕΛΜΕ στο ζήτημα αυτό.  Προτείναμε το παραπάνω κείμενο να βγει ως ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ, ως μια αναγκαία επιλογή που θα εκφράζει τη συλλογική αντίθεση του σωματείου στην απαράδεκτη δίωξη των 5 συναδελφισών. ΣΥΝΕΚ και Δημοκρατική Συσπείρωση αρνήθηκαν την ψήφιση του, αρνήθηκαν την έκδοση οποιασδήποτε ανακοίνωσης που θα καταγγέλλει την ΕΔΕ και θα απαιτεί το σταμάτημα της.   Οι ΣΥΝΕΚ  βέβαια δεν πρωτοτύπησαν. Συνέχισαν στη γραμμή που έχουν, γραμμή στήριξης της επίθεσης του συστήματος και της κυβέρνησής του ενάντια στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Εξάλλου πριν λίγες μέρες, στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ μαζί με ΔΑΚΕ και ΠΕΚ με φασίζουσες διαδικασίες πήραν «απόφαση» στο όνομα του κλάδου υπέρ της έντασης της επίθεσης με την αξιολόγηση και όχι μόνο. Η Δημοκρατική Συσπείρωση  από την άλλη, παίρνοντας θέση δίπλα στις ΣΥΝΕΚ στο ζήτημα αυτό, αναδεικνύει με το χειρότερο τρόπο τις πάγιες αντιφάσεις της στα πιο βασικά ζητήματα (όπως στην αξιολόγηση που είναι και «ενάντια» και υπέρ των ενιαίων κειμένων που αποτελούν βασιλική οδό αποδοχής της!). Αντιφάσεις που στις συνθήκες που η επίθεση αγριεύει δεν επιδέχονται «στρογγυλέματα»  και συγκαλύψεις όση μαεστρία και προϊστορία και αν υπάρχει σε αυτά!

12.07.22



Διάβασέ το »