BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Το ΠΑΜΕ… επέστρεψε με νέα φορτία λάσπης!

 

Μια ολόκληρη ανακοίνωση με ημερομηνία 25/5 κατασκεύασε το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για να …προφυλάξει τους συναδέλφους από τη γραμμή «συμπόρευσης με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης» που έχουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών (ΑΚΕ)!  Αλλά επειδή αυτή η καταγγελία (το αντιλαμβάνεται και το ΠΑΜΕ) δεν «πιάνει», η κατασκευή τους επικεντρώνεται στο να αναδείξει τάχα πως οι ΑΚΕ «χρησιμοποιούν» την ΕΛΜΕ  για την «προβολή» του ΚΚΕ(μ-λ). Προφανώς στο ΠΑΜΕ ελπίζουν ότι μια τέτοια κατασκευή που πατάει στα αντιδραστικά κηρύγματα του συστήματος ενάντια στην  πολιτική οργάνωση και συγκρότηση των εργαζομένων και της νεολαίας, κάτι μπορεί να καταφέρει!

Η «ανάδειξη» αυτή των «κομματικών κόλπων» των ΑΚΕ επιχειρείται από το ΠΑΜΕ, με ένα χοντροκομμένο ψέμα: Γράφουν ότι στη μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που έγινε στο Βαθύ στις 18/5  «είδαν με μεγάλη έκπληξη» ότι «ως οργανωτής παρουσιάστηκε το ΚΚΕ (μ-λ) , κάτι που δημοσιοποίησαν και με δελτίο τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.» Όμως οι περισσότεροι από 200 άνθρωποι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση αυτή ξέρουν ότι: 1. Διοργανωτές της συγκέντρωσης ήταν και μίλησαν ως τέτοιοι, η ΕΛΜΕ και η Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου. 2. Το ΚΚΕ(μ-λ) ούτε ήταν διοργανωτής, ούτε εμφανίστηκε ως διοργανωτής της συγκέντρωσης. Και δεν υπάρχει κανένα «δελτίο τύπου στα τοπικά ΜΜΕ» που να λέει το αντίθετο! Το ΚΚΕ(μ-λ) απεύθυνε χαιρετισμό στη συγκέντρωση. Αυτά ακριβώς γράφονται και στην ανακοίνωση των ΑΚΕ που είναι αναρτημένη στο μπλογκ τους από τις 19/5 και μπορεί ο καθένας να τη διαβάσει εδώ.  

Το ΠΑΜΕ λοιπόν  με αυτό το χοντροκομμένο ψέμα επιχειρεί να κρύψει καταρχήν: 1. Ότι  καταψήφισε την πρόταση της συγκέντρωσης που έθεσαν οι ΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και ενόσω εξελισσόταν η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ 2. Ότι παρόλο που το ΔΣ την αποφάσισε και την κάλεσε, το ΠΑΜΕ δεν συμμετείχε στη συγκέντρωση αυτή ούτε με έναν έστω «συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών»!   

Δηλαδή το ΠΑΜΕ αποφάσισε ότι θα «αντιμετωπίσει»  τη στάση του στα δύο αυτά ζητήματα (για τα οποία λέει ψέματα στην ανακοίνωση της 25/5) με άλλο ένα ψέμα. Αυτό που  θα «δικαιολογήσει» τους απόντες από την πιο μεγάλη κινητοποίηση στη Σάμο τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια, κινητοποίηση που έγινε βήμα αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης των λαών και συνάντησης λαού και προσφύγων, γιατί αυτή ήταν … ένα κομματικό κόλπο του ΚΚΕ(μ-λ)!

Με την έναρξη της πανδημίας-καραντίνας και για περισσότερο από ένα χρόνο το ΠΑΜΕ συμμορφώθηκε πλήρως στις απαγορεύσεις που η κυβέρνηση επέβαλλε στο κίνημα και στα σωματεία. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές (Πρωτομαγιά 2020, Πολυτεχνείο 2020, απεργία 26/11/20)  αποθέωσε την –έτσι κι αλλιώς προσφιλή του- πρακτική των εικονικών- συμβολικών «κινητοποιήσεων» , αρνούμενο να κινητοποιήσει ακόμα και τις δικές του δυνάμεις. Στις 13/3/21 στη  μαζική κινητοποίηση καταγγελίας των απαγορεύσεων και της κρατικής τρομοκρατίας που έγινε στο Καρλόβασι μετά τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης και στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων, σύρθηκε την τελευταία στιγμή και ενώ είχε καταψηφίσει στο ΔΣ την πρόταση συμμετοχής της ΕΛΜΕ στη συγκέντρωση αυτή που διοργάνωναν πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες.   

Τώρα «επέστρεψε» στο κίνημα, όχι γιατί  άλλαξαν τα υγειονομικά δεδομένα αλλά γιατί το επιτρέπουν οι κυβερνητικές αποφάσεις της άρσης του lockdown!.Επέστρεψε το ίδιο και περισσότερο εχθρικό από πριν σε κάθε προσπάθεια συντονισμού δυνάμεων για μαζικές κινητοποιήσεις και αγώνες απέναντι στην αντεργατική –αντιλαϊκή λαίλαπα Επέστρεψε και προσπαθεί να πείσει εαυτόν και αλλήλους με κάθε τρόπο και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ότι οι δικές του παραταξιακές παρεμβάσεις (που τις λέει «αγώνες» και «κινητοποιήσεις») φτάνουν και περισσεύουν και ότι  κάθε προσπάθεια μαζικής πάλης στο κίνημα «υπηρετεί την κυβέρνηση»! Επέστρεψε όπως φαίνεται από την ανακοίνωση –κατασκευή της 25/5,  με νέα φορτία λάσπης που τα κρίνει προφανώς αναγκαία για να διαχειριστεί τα αδιέξοδα της δεξιάς γραμμής του. Επέστρεψε και ενώ σωματεία και εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι με το αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα της κυβέρνησης, το ΠΑΜΕ αναλώνεται να κατασκευάζει συκοφαντίες ενάντια στις ΑΚΕ. Που  στοχεύει και που οδηγείται αλήθεια με αυτή την γραμμή και πρακτική;     

29-5-2021



Διάβασέ το »

Ανακοίνωση ΑΚΕ για το Συλλαλητήριο 28/5 στη Σάμο

 


Να μην περάσει το τερατούργημα - Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 3 Ιούνη!

Περίπου 50 εργαζόμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαδήλωση που καλούσε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στο Βαθύ της Σάμου στις 28/5 , ενάντια  στο αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα Χατζηδάκη. Είχε προηγηθεί στις 19/5 σύγκληση ΓΣ στην ΕΛΜΕ στην οποία οι ΑΚΕ πρότειναν και αποφασίστηκε σύσκεψη συντονισμού σωματείων και συλλαλητήριο ως πρώτο βήμα πάλης ενάντια στο νομοσχέδιο. Με αυτά τα δεδομένα το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ συγκάλεσε σύσκεψη στις 25/5 όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων και αποφασίστηκε η συγκέντρωση της 28/5.  


Η συγκέντρωση ξεκίνησε στο Εργατικό Κέντρο και ακολούθησε διαδήλωση που κατέληξε στην πλατεία Πυθαγόρα. Στην διαδήλωση συμμετείχαν με μπλοκ και πανό το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Σάμου, η Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών που πορεύτηκαν με παλμό και με μαχητικά συνθήματα. Συνθήματα ενάντια τόσο στα αντεργατικά μέτρα του νομοσχεδίου όσο και στα αντισυνδικαλιστικά που βγάζουν στην «παρανομία» τον αγωνιστικό συνδικαλισμό και την απεργία. Ενώ με το σύνθημα «στις 3 Ιούνη όλοι απεργία, όχι στην υποταγή και τη μοιρολατρία» προπαγάνδισαν την απεργία που έχει εξαγγελθεί αλλά οι εργατοπατέρες «παζαρεύουν» για το αν και πότε θα γίνει. Πρόκειται για τη γνωστή τακτική των «ηγεσιών» του εργατικού κινήματος που στη βάση της γραμμής του συμβιβασμού και της υποταγή στην πολιτική του συστήματος θέλουν μια «απεργία-τουφεκιά» , μια απεργία για να «βγουν από την υποχρέωση», μια απεργία που δεν θα γίνει υπόθεση των εργαζομένων και για αυτό δεν θα έχει συνέχεια στη μαζική πάλη που απαιτείται για να μην περάσει το νομοσχέδιο-τερατούργημα.

Εξάλλου και η ίδια η μαζικότητα της κινητοποίησης της 28/5, ήταν προφανώς αναντίστοιχη των απαιτήσεων που έχει η πάλη αυτή. Το ότι μόνο ένα σωματείο (ΕΛΜΕ) συγκρότησε δικό του μπλοκ ενώ πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των άλλων σωματείων πορεύτηκαν στο μπλοκ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ χωρίς την παρουσία εργαζομένων από τα σωματεία αυτά είναι μια χαρακτηριστική «φωτογραφία» της κατάστασης που επικρατεί. Μια κατάσταση που δεν συγκαλύπτεται από την «ταξική ρητορεία» και τις «μεγάλες κουβέντες» σαν το «βαράμε αντεπίθεση» που εκφώνησε στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Καμιά «αντεπίθεση» δεν πρόκειται να υπάρξει ενόσω δεν συγκροτείται μαζική αντίσταση! Ενόσω τα σωματεία «λειτουργούν» δια των … εκπροσώπων τους  και χρησιμοποιούνται ως «σφραγίδες» στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση και στις αυταπάτες που αυτή καλλιεργεί στον εργαζόμενο λαό. Αυτό το συμπέρασμα το έχουν βιώσει επώδυνα όλοι οι εργαζόμενοι εδώ και πολλά χρόνια που κάτω από το σύνθημα της «αντεπίθεσης» χάνουν διαρκώς δικαιώματα και κατακτήσεις και βρίσκονται σε έναν  ολοένα και περισσότερο αρνητικό ταξικό συσχετισμό.

Η μάχη για να  μην περάσει το νομοσχέδιο –τερατούργημα είναι πρώτιστη αναγκαιότητα των εργατών και όλου του λαού. Για αυτό πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν οι προσπάθειες για να μπουν στη μάχη αυτή μαζικά οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 3 Ιούνη πρέπει και μπορεί να είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή!

Σάμος 29-05-2021



Διάβασέ το »