BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ-ΑΚΕ: Διαδηλώνουμε την Πέμπτη 20/1, 18:00, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ!

 


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ                   

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Διαδηλώνουμε την Πέμπτη 20/1, 18:00, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

Δύο, σχεδόν, χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, η πολιτική της κυβέρνησης έχει συμπυκνωθεί σε δύο κεντρικούς άξονες: Ανοσία της αγέλης, ολόπλευρη επίθεση στα δικαιώματα του λαού. Αυτό καταμαρτυρούν τα δεκάδες χιλιάδες καθημερινά κρούσματα, οι χιλιάδες νεκροί, το κλείσιμο νοσοκομείων και η προετοιμασία απολύσεων στον χώρο της υγείας, η συνεχής ένταση της επίθεσης στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, η επίθεση στην νεολαία και την εκπαίδευση, το τεράστιο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά.

Όσοι κολλήσουν ας κολλήσουν κι όσοι πεθάνουν ας πεθάνουν. Αυτή είναι η πολιτική τους επιλογή. Κλείνουν το νοσοκομείο παίδων στην Πεντέλη και ετοιμάζονται για πάνω από 7000 απολύσεις υγειονομικών, αριθμός που αντιστοιχεί σε εργαζομένους τριών μεγάλων νοσοκομείων. Κηρύττουν παράνομη την απεργία των εργαζομένων και στέλνουν την αστυνομία σε αυτούς που δήθεν χειροκροτούσαν προ διετίας. Στη συνέχεια τους ξεζούμισαν με εξαντλητικά ωράρια εργασίας, τους συκοφάντησαν μέσω των πληρωμένων ΜΜΕ τους και τελικά τους απολύουν, τους δέρνουν, τους φιμώνουν.

Βάζουν μπροστά την καπιταλιστική κανονικότητα αδιαφορώντας για την υγεία χιλιάδων εργαζομένων, που στοιβάζονται στα ΜΜΜ και σε χώρους δουλειάς,  χωρίς καμιά πραγματική προστασία, χωρίς καμία υποχρέωση απ’ την μεριά του κράτους και της εργοδοσίας στην παροχή μέσων προστασίας  και δωρεάν τεστ.  Μειώνουν την καραντίνα για τους νοσούντες στις 5 ημέρες, στέλνοντας  τους εργαζομένους στη δουλειά για λογαριασμό των κερδών του κεφαλαίου, δημιουργώντας παντού υγειονομικές βόμβες. Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη με διεύρυνση ωραρίου, απλήρωτες υπερωρίες, απελευθέρωση απολύσεων, απαγόρευση του ανεξάρτητου ταξικού συνδικαλισμού.

Ανοίξανε τα σχολεία με χειρότερους όρους απ’ αυτούς που κλείσανε στις διακοπές των Χριστουγέννων. Πολυάριθμα τμήματα, απουσία μέτρων υγιεινής, καμία απολύμανση, ελλιπής ή και ανύπαρκτη καθαριότητα. Το μέτρο του (50+1)% που αφορά το κλείσιμο ενός τμήματος σε σχέση με το ποσοστό των μαθητών που νοσούν, είναι η κυνική τους ομολογία. Δεν μετράει η υγεία του λαού μπροστά στην δική τους κανονικότητα. Χιλιάδες τμήματα εμφανίζονται να λειτουργούν, ενώ τα μαθήματα έχουν σταματήσει, είτε απ’ την απουσία εκπαιδευτικών που νοσούν, είτε από ενεργά κρούσματα στον μαθητικό πληθυσμό, είτε απ’ την άρνηση των γονιών να στείλουν τα παιδιά τους σε αίθουσες που αποτελούν υγειονομικές βόμβες. Η ύλη καταγράφεται πως προχωράει κανονικά, το σφαγείο των πανελληνίων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περιμένει χιλιάδες μαθητές.

Και μέσα σε όλη αυτή την κόλαση που έχει μετατραπεί η καθημερινότητα του λαού, εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας, η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και η φτωχοποίηση συνεχίζουν ακάθεκτα. Αύξηση ωραρίου εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, απολύσεις. Υφαρπαγή του λαϊκού εισοδήματος μέσω της εκτίναξης των τιμών στο σύνολο των προϊόντων που καλύπτουν  τις βασικές μας ανάγκες. Αύξηση στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το ηλεκτρικό ρεύμα. Η αστεία αύξηση του 2% στον βασικό μισθό δεν καλύπτει ούτε το μισό της αύξησης του πληθωρισμού.

Να μην τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν αυτή την εγκληματική πολιτική. Η υγεία του λαού και η επιβίωση του τίθενται σε σοβαρό κίνδυνο. Να βγούμε στον δρόμο της αντίστασης ενάντια στις κυνικές και εγκληματικές τους πολιτικές. Να διεκδικήσουμε πραγματικά μέτρα προστασίας απ’ την πανδημία, δωρεάν περίθαλψη. Να απαιτήσουμε αύξηση μισθών, να παλέψουμε την κατάργηση του ν. Χατζηδάκη. Να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο αγώνα της νεολαίας που παλεύει για καλύτερες συνθήκες μέσα από εκατοντάδες καταλήψεις την τελευταία εβδομάδα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους ανέργους, την νεολαία και τον λαό του νησιού να διαδηλώσουμε την Πέμπτη 20/1, 18:00, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, απαιτώντας:

Ø ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Ø ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Ø ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ/ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ 7000 ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ/ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ø ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Ø ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ  ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ





Διάβασέ το »

ΑΚΕ: Η τρομοκρατία και οι απειλές δεν θα περάσουν!

 


Δεν κάνουμε εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε μηχανισμός καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων

Κάτω τα χέρια από τις μαθητικές καταλήψεις

         “...Δώστε ονόματα”,  “Καταγγείλτε όσους εκπαιδευτικούς δεν κάνουν τηλεκπαίδευση για να υποστούν κυρώσεις”.

            Κεραμέως και Συρίγος, αφού άκουσαν τους (ει)δικούς τους “αγανακτισμένους” γονείς, εκτοξεύουν απειλές ενάντια στους εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν webex όταν οι μαθητές τους κάνουν καταλήψη ή άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

          Βγήκε, λοιπόν, σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο. Δίπλα στα ΜΑΤ και στους εισαγγελείς έχουμε και αυτόν τον κατασταλτικό -  απεργοσπαστικό μηχανισμό των “αγανακτισμένων γονιών” που είτε σπάνε αλυσίδες και λουκέτα στις μαθητικές καταλήψεις ξυλοκοπώντας  μαθητές, είτε όπως σήμερα, επιδίδονται στον χαφιεδισμό των εκπαιδευτικών ζητώντας την τιμωρία τους.

            Φοβούνται όλοι αυτοί τον αγώνα των μαθητών γιατί είναι ένας δίκαιος αγώνας που παλεύει για δικαιώματα στην υγεία, στις σπουδές, στις ελευθερίες. Που αρνείται να γίνει το σχολείο πιο ταξικό και αντιδραστικό, χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες προστασίας της υγείας μαθητών και καθηγητών και για όποιον αγωνίζεται για τα δικαιώματά του θα έχει έτοιμη μια τιμωρία:… απουσίες κι αποβολές για τους μαθητές, κακές αξιολογήσεις και απολύσεις για τους καθηγητές.

            Αυτός ο φόβος τους είναι που απαιτεί την καταστολή του αγώνα της νεολαίας και διατάσσει, με τις απειλές και την τρομοκρατία, τους εκπαιδευτικούς να γίνουν όργανα κατάπνιξης του αγώνα των μαθητών, σπασίματος των καταλήψεων. Να ακυρώσουν δηλαδή τη σχέση τους τους με τους μαθητές τους, την αξιοπρέπειά τους.

            Οι μαθητές αγωνίζονται για λογαριασμό όλου του λαού! Τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Να μην επιτρέψουμε την τρομοκράτησή τους.

Όχι στις απειλές και τους εκβιασμούς του υπουργείου

            Κανένας συνάδελφος να μην κάνει webex,
να μην δεχτεί να διαδραματίσει το ρόλο του καταδότη,
κανείς να μην βάλει απουσίες σε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη.

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ --ΦΟΙΤΗΤΩΝ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ- ΓΟΝΙΩΝ

  •           Κάτω η Αξιολόγηση, η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
  •           Μέτρα προστασίας τώρα για καθηγητές και μαθητές
  •           Κάτω τα χέρια από τους αγώνες

Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι δίκαιοι και αναγκαίοι



Διάβασέ το »