BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ για Σύλλογο Δ&Ν: Φτάνει πια η σιωπή και η υποταγή. Να ενεργοποιηθεί το σωματείο

 


Φτάνει πια η σιωπή και η υποταγή. Να ενεργοποιηθεί το σωματείο

Να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση

Από τον περασμένο χρόνο και με αφορμή την πανδημία, το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών έχει επιδείξει μια πρωτοφανή και  παρατεταμένη αδράνεια, παρ’ όλη την επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια σε εκπαιδευτικούς , γονείς και μαθητές, ψηφίζοντας  τον έναν αντιλαϊκό νόμο  μετά τον άλλο.Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την παγίδα της τηλεκπαίδευσης, η οποία, από όλες τις απόψεις,  λειτούργησε ως αντιδραστικό εργαλείο. Με τους  νόμους Κεραμέως που στέλνουν τα παιδιά από φτωχά λαϊκά στρώματα στην απλήρωτη εργασία απ’ την ηλικία των 15,  που κάνουν την δευτεροβάθμια εξεταστικό κάτεργο και πετάνετην πλειοψηφία των παιδιών έξω από την τριτοβάθμια, αλλά και  το λύκειο. Που βάζουν την αστυνομίαμέσα στα Πανεπιστήμια κι υψώνουν μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς στην πορεία των φτωχών φοιτητών προς το πτυχίο.  Νόμοι που θέλουν να χειραγωγήσουν- κατηγοριοποιήσουν σχολεία και εκπαιδευτικούςμε την δαμόκλειο σπάθη της αξιολόγησης, αλλά και με επιμέρους χτυπήματα όπως ο εκβιασμός του Υπουργείου προς τους εκπαιδευτικούς, με τον υποχρεωτικό ορισμό σχολείων ως πρότυπα- πειραματικά.

Ενάντια στο όλο κλίμα απαγορεύσεων και καταστολής που είχε επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα, ώστε να ψηφιστούν οι εν λόγω νόμοι,  αλλά και με στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μπροστά στην νέα επίθεση, υπήρξαν πρωτοβουλίες και αποφάσεις  αγώνα, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο,  για να σπάσει η σιωπή και η τρομοκρατία και να εκφράσει η νεολαία, οι εκπαιδευτικοί , οι γονείς  και ο λαός την συσσωρευμένη οργή και τα δίκαια αιτήματα του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου όχι απλά απαξίωσε αυτή την προσπάθεια και δεν συμμετείχε σε καμία από τις συγκεντρώσεις που καλέστηκαν (βλ. 17 Νοέμβρη, 24ωρη απεργία 26 Νοέμβρη, τρίωρες στάσεις εργασίας, πανελλαδικές συγκεντρώσεις καταγγελίας της κρατικής βίας και καταστολής, απεργιακή συγκέντρωση  6 Μάη), αλλά έφτασε μέχρι το σημείο να προωθεί την απεργοσπασία, με ανακοινώσεις που τόνιζαν ότι… ο Σύλλογος δεν συμμετέχει στις συγκεντρώσεις που υπήρχαν. Η πλειοψηφούσα δύναμη του Δ.Σ. (Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση), όλο το προηγούμενο διάστημα,δεν θεώρησε κανέναν από τους παραπάνω λόγους αρκετά σημαντικό ώστε να καλέσει τους συναδέλφους να συζητήσουν και να αποφασίσουν την κατεύθυνση του σωματείου , ενώ η δεύτερη δύναμη (Ανεξάρτητη Επικοινωνία) δεν καταγγέλει καν αυτήν  την στάση και δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία για να ενεργοποιήσει τοσωματείο και να κινητοποιήσει τους συναδέλφους.

Την επίθεση της κυβέρνησης και του συστήματος  έρχεται να σφραγίσει το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη- Βρούτση, που δημοσιεύτηκε χθες( 12/5) και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή σε 15 μέρες,και που ,συνεχίζοντας τον δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει να βάλει οριστική ταφόπλακα σε 8ωρο, συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αποτελεί χρέος όλου του λαού να μπεί φραγμός σ’ αυτήν την άγρια επίθεση, που οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα.  Αποτελεί χρέος των σωματείων να σταματήσει η σιωπή και η παράλυση.

Το σωματείο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Πρέπει να σταματήσει η σιωπή και η υποταγή. Το σωματείο πρέπει να λειτουργήσει. 

Να  γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση-Να πάρουμε αποφάσεις απεργιακού αγώνα

Ø  Να αποσυρθεί το αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα  Χατζηδάκη

Ø  Να κάνουμε βήματα πανεκπαιδευτικού μετώπου για: Δωρεάν σπουδές για όλους- μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα-μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών- ανατροπή των νόμων 4692/4763/4777



Διάβασέ το »

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 


ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, Τρίτη 18/5 , 6.30μμ πλατεία Πυθαγόρα, Βαθύ

Σφαγιάζει πάλι τον Παλαιστινιακό λαό το σιωνιστικό φασιστικό κράτος του Ισραήλ. Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των Ισραηλινών ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός είναι 67 νεκροί στη Γάζα, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και σχεδόν 400 τραυματίες. Ο Ντετανιάχου δηλώνει πως θα συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί και ετοιμάζονται χερσαίες επιχειρήσεις του στρατού. Ταυτόχρονα, οι φανατικοί σιωνιστές που εκτρέφει το κράτος του Ισραήλ, επιδίδονται σε πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων.

Δεκαετίες τώρα το Ισραήλ εξοντώνει τους Παλαιστίνιους. Τους έχει αποδεκατίσει. Αυτό το έγκλημα δεν έχει τελειωμό! ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-Ε.Ε με τις πολιτικές τους  στηρίζουν τις σφαγές στην Παλαιστίνη, παρά τις «ίσες» αποστάσεις ή τα κροκοδείλια δάκρυα. Είναι οι ίδιοι που με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις τους οξύνουν όλες τις αντιθέσεις και σπρώχνουν εκατομμύρια ανθρώπους στον θάνατο και την προσφυγιά. Ο ΟΗΕ τόσα χρόνια κάνει πως δεν βλέπει το έγκλημα, το αφήνει να εξελίσσεται.

Αυτό το κράτος, το μαντρόσκυλο των ΗΠΑ καλείται απ’ όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις «στρατηγικός εταίρος» και συνάπτουν στρατιωτικές και οικονομικές συμφωνίες, ενώ Έλληνες στρατιωτικοί συνεκπαιδεύονται μαζί με στρατιωτικούς του Ισραήλ, που δολοφονούν τους Παλαιστίνιους. Είναι συνένοχοι στο έγκλημα ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, όπως και όλοι οι ιμπεριαλιστές και τα αραβικά καθεστώτα.

Ο παλαιστινιακός λαός παλεύει για να ζήσει, για την ελευθερία του, ζητά πατρίδα. Χρειάζεται στήριξη κι αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη σημαίνει δυνάμωμα του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Να απαιτήσουμε με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις  να σταματήσει το έγκλημα δεκαετιών.  Να  δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό,  τους πολέμους τους, το φασισμό και τις ντόπιες αστικές τάξεις που στηρίζουν τα εγκλήματα του Ισραήλ. Να φύγουν οι βάσεις απ’ τη χώρα μας. Να μην χρησιμοποιείται ο τόπος μας σαν ορμητήριο πολέμου ενάντια στους γειτονικούς λαούς.

Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων, για λευτεριά στην Παλαιστίνη, για να σταματήσουν οι πόλεμοι.  Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών 

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ



Διάβασέ το »

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ: Οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί είναι υπόθεση δικού μας αγώνα

                Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Άνοιξε η συζήτηση -με πρωτοβουλία της κυβέρνησης- για τους μόνιμους διορισμούς, αυτή την φορά στην Γενική Εκπαίδευση. Δηλώνει ότι θα κάνει 5.000 μόνιμους διορισμούς σε πρώτη φάση και ότι του χρόνου προγραμματίζονται άλλοι τόσοι. Ντύνει τις δηλώσεις αυτές με μια ρητορεία «κάλυψης των αναγκών της εκπαίδευσης». Η πραγματικότητα βέβαια αλλά και οι αριθμοί δείχνουν άλλα πράγματα. Ότι γύρω στις 45.000 έφτασαν φέτος οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ότι μαζί με την φετινή χρονιά οι συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών από το 2010 μέχρι και σήμερα ξεπερνούν τις 47.000 με μηδενικούς επι της ουσίας διορισμούς μέχρι και τώρα.

Η πραγματικότητα δείχνει ότι η υπόσχεση για 5000 μόνιμους διορισμούς είναι μια σταγόνα στον ωκεανό της ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας που έχουν επιβάλλει όλα αυτά τα χρόνια. Μήπως  να ελπίζουμε ότι έτσι η κυβέρνηση κάποια στιγμή θα απαντήσει στην αγωνία των χιλιάδων συναδέλφων που κάθε χρόνο αναρωτιούνται που και αν θα δουλέψουν; Μα είναι οι πολιτικές τους που παράλληλα με τους -ελάχιστους- διορισμούς στην ειδική αγωγή της περσινή χρονιά καθιέρωσαν τους τριμηνίτες αναπληρωτές και έπειτα και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς. Γιατί μήπως με την εφαρμογή του Προσοντολογίου Γαβρόγλου δεν πετάχτηκαν στην ανεργία συνάδελφοι που δούλευαν τα προηγούμενα χρόνια στην εκπαίδευση, ενώ άλλοι αποκλείστηκαν για 3 χρόνια από το να κάνουν απλά αίτηση για αναπληρωτές;

Η πραγματικότητα δείχνει ότι οι κυβερνήσεις διαχρονικά κάνουν διορισμούς με το σταγονόμετρο, ενώ παράλληλα προωθούν πολιτικές που διαλύουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

                Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η συζήτηση που οφείλουμε να ανοίξουμε μεταξύ μας, δεν είναι το πώς θα μοιραστούν (σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) τα ψίχουλα που μας πετάει η κυβέρνηση. Γιατί η λύση των προβλημάτων μας δεν θα έρθει μέσα από την πολυδιάσπαση και τον κανιβαλισμό. Μπορούμε να το διαπιστώσουμε καθαρά με την εφαρμογή του προσοντολογίου την φετινή χρονιά. Η συζήτηση που πρέπει να ανοίξουμε αφορά την μεγαλύτερη μόνιμη αδικία που περνάμε όλοι οι αναπληρωτές. Ότι δηλαδή είμαστε εργαζόμενοι που κάθε χρονιά βρισκόμαστε «στον αέρα». Αυτή την αδικία δεν πρόκειται καμιά κυβέρνηση να μας τη λύσει.

Την λύση στα προβλήματά μας θα την βρούμε όταν κινηθούμε από κοινού με βάση τα δικά μας συμφέροντα. Είμαστε εργαζόμενοι και για αυτό έχουμε ανάγκη την μόνιμη και σταθερή δουλειά. Για αυτό διεκδικούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς και την μονιμοποίησή μας. Για αυτό πρέπει να πάμε κόντρα στις λογικές και τις φωνές που μας θέλουν πολυδιασπασμένους και σε αντιπαράθεση μεταξύ μας.

Η διεκδίκηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς αποτελεί βασικό άξονα της πάλης των εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις «για το θέμα των αναπληρωτών», δεν μπορούν να είναι εθιμοτυπικές, όταν προσλαμβανόμαστε ή απολυόμαστε, αλλά να είναι διαρκώς στην πρώτη γραμμή. Την φετινή χρονιά πέρα από τις φάσεις των προσλήψεων, είχε και δυο φάσεις απολύσεων των συναδέλφων με τρίμηνες συμβάσεις. Θα επιδιωχθεί να καθιερωθούν τέτοιες σχέσεις εργασίας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα των πολιτικών της αδιοριστίας και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Μήπως και η κατάργηση του 8ώρου στον ιδιωτικό τομέα δεν θα συμπαρασύρει το -ήδη ξεχειλωμένο από την τηλεκπαίδευση- εργασιακό μας ωράριο;

Αυτή η πραγματικότητα πάνω από όλα επιβάλλει την ανάγκη για να έχουμε ζωντανά όργανα συζήτησης και αποφάσεων αγώνα. Αυτά είναι μόνο τα σωματεία μας και οι γενικές τους συνελεύσεις. Σε αυτά πρέπει να (ξανα)στραφούμε για να διεκδικήσουμε:

·        ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

· ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ  ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

·        ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ




Διάβασέ το »