BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Κάτω τα χέρια από τους 62 αγωνιστές-Να αθωωθούν όλοι και να διαγραφούν τα πρόστιμα!

 


Κάτω τα χέρια από τους 62 αγωνιστές

(ανάμεσά τους και δύο μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και της ΕΛΜΕ Πειραιά - Παναγιώτης Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος )!

Να αθωωθούν όλοι και να διαγραφούν τα πρόστιμα!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Τετάρτη 26/4,11.30 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 12)

Την Τετάρτη 26/4 καλούνται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στην  εξ΄ αναβολής δίκη, 62 αγωνιστές (ανάμεσα τους και δυο μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων και της ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Παναγιώτης Χουντής και ο Ζήσης Γκέρτσος) που είχαν συλληφθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας, στις 6  Δεκέμβρη του 2020.

Εκείνη τη μέρα η κυβέρνηση είχε επιβάλλει, με υποκριτικό πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού, την απαγόρευση των συγκεντρώσεων «άνω των 3 ατόμων», για να καταστείλει, στη γέννηση τους, τις συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Όπως είχε κάνει και με τη 17η Νοέμβρη και με τη γενική απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε με την κατηγορία για «παραβίαση του άρθρου 285 του Π.Κ», περί «διασποράς μολυσματικής νόσου».

Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν 15 σχεδόν ώρες στη ΓΑΔΑ σε συνθήκες(κατά την μεταφορά και την κράτησή τους), που παραβίαζαν το άρθρο που επικαλέστηκαν για την σύλληψη τους!!

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, μη μπορώντας η κυβέρνηση να νομιμοποιήσει τις εκατοντάδες συλλήψεις που έγιναν εκείνη την ημέρα (πλην των 62 αγωνιστών), όλοι  οι υπόλοιποι συλληφθέντες στην ΑΘΗΝΑ ,  απαλλαχτήκαν με βούλευμα χωρίς δίκη!!

Οι 62 αγωνιστές αυτοί συμμετείχαν στον αγώνα εκείνη την περίοδο της πανδημίας για ίση και δωρεάν περίθαλψη και για πραγματικά μέσα προστασίας από την πανδημία, αλλά και ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας καταστολής και απαγορεύσεων των συγκεντρώσεων!

Είναι οι ίδιες πολιτικές του συστήματος που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη. Όπως είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους για να το καταδικάσουν αντιμετωπίστηκαν επίσης με καταστολή και τρομοκρατία.

Με τις συλλήψεις αυτές το σύστημα θέλει να στείλει μήνυμα τρομοκρατίας και φόβου σε όλο τον λαό που θέλει να αγωνιστεί. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η κλιμάκωση της επίθεσης, η φτωχοποίηση μέσω της ακρίβειας, η σάρωση δικαιωμάτων τροφοδοτούν περαιτέρω την οργή στον λαό και την νεολαία.

Είναι φανερό ότι μιλάμε για μια δίκη που έχει ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα και στόχο. Για αυτό πρέπει να μαζικοποιηθεί ο αγώνας για την αθώωση των 62 συλληφθέντων!

Ø  Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές!

Ø  Να διαγραφούν τα πρόστιμα!

Ø  Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση!

Ø  Όλοι και όλες στην συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 26/4 στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 12)! 



Διάβασέ το »