BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ:Μαζική συμμετοχή στο αντιπολεμικό-­αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο Σάββατο 12/3 στις 12μ , πλατεία Καρλοβάσου!

 


Μόνη διέξοδος η συγκρότηση κεντρικής μάχης για την ανατροπή της επίθεσης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Απαραίτητη η ενίσχυση του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα του αγώνα

Μαζική συμμετοχή στο αντιπολεμικό-­αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο Σάββατο 12/3 στις 12μ , πλατεία Καρλοβάσου

            Η επίθεση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Η αξιολόγηση επιδιώκεται με απειλές και τρομοκρατία να προχωρήσει. Τα ταξικά μέτρα της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα πετσοκόψουν όνειρα χιλιάδων μαθητών. Οι ταξικές εξετάσεις PISA – εργαλείο αξιολόγησης και κατηγοριοποίησης- μπαίνουν στα σχολεία.

            Αυτή η καταιγίδα δεν αντιμετωπίζεται με ασύνδετες στάσεις εργασίας που κάνουν οι ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για να βγουν από την υποχρέωση. Ούτε με παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο για να πειστεί αυτό από την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών ότι «δεν τα κάνει καλά».

            Μόνη διέξοδος είναι η συγκρότηση/οργάνωση μιας κεντρικής μάχης - αντιπαράθεσης με την πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης. Με μαζικές συνελεύσεις και διαδηλώσεις, με απεργία, με απεργία – αποχή, με κοινούς αγώνες με τους μαθητές και τους γονείς. Με συγκρότηση επιτροπών αγώνα που θα πάρουν στις πλάτες τους την οργάνωση της μάχης αυτής. Με απεργιακά ταμεία.

            Ταυτόχρονα, η όξυνση των ενδοϊμπεραλιστικών ανταγωνισμών, όπως εκφράστηκε την τελευταία περίοδο, απέδειξαν ότι η ανάγκη συγκρότησης αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος αποτελεί μια σύγχρονη επείγουσα ανάγκη. Την εισβολή του ρώσικου ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία, την ακολούθησε μια τεράστια σε κάθε πεδίο εκστρατεία του μεγαλύτερου εμπρηστή του πολέμου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να προετοιμαστεί για την επόμενη και πιο επικίνδυνη κλιμάκωση. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν ούτε να επιλέξουν ανάμεσα στον έναν ή τον άλλον ιμπεριαλιστή. Ο αγώνας ενάντια στους άδικους πολέμους είναι για τη χώρα μας αγώνας για να κλείσουν οι νατοϊκές βάσεις, που αποτελούν ορμητήριο θανάτου. Για αν μην εμπλακεί η χώρα και ο λαός μας σε κανέναν άδικο πόλεμο. Ταυτόχρονα, πρέπει να αντισταθούμε στο κλίμα προετοιμασίας της κοινωνίας για το φασιστικό κλίμα που θα συνοδεύει έναν άδικο πόλεμο, ένα κλίμα που στοχοποιεί αντιπολεμικούς διαδηλωτές και αποθεώνει την δυτική προπαγάνδα.

Μόνο οι αγώνες μας θα μας σώσουν! Με συνελεύσεις – απεργίες – διαδηλώσεις, παλεύουμε για:

·     Κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων. Μείωση της ύλης τόσο για τη Γ' Λυκείου (Πανελλαδικές) όσο και στις υπόλοιπες τάξεις. Να μη γίνουν οι εξετάσεις PISA.

·     Να ανατραπεί ο νόμος για την αξιολόγηση - χειραγώγηση εκπαιδευτικών, κατηγοριοποίηση σχολείων

·     Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων/ αναπληρωτών.

·     Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

·     Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο ν.4808/21 (Χατζηδάκη).

Να συγκροτήσουμε αντιπολεμικό –αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

·        Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες – Εξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία από την Ουκρανία.

·        Καμία εμπλοκή της χώρας –καμία διευκόλυνση στην νατοϊκή πολεμική μηχανή. Εξω το ΝΑΤΟ - Εξω οι βάσεις και οι ΑμερικάνοιΚάτω η νέα συμφωνία για τις βάσεις.



Διάβασέ το »