BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ: Απόφαση συνέχισης του αγώνα από τη ΓΣ του Συλλόγου Δ/Ν της Σάμου της 20/10/21!

 


Απόφαση συνέχισης του αγώνα
από τη ΓΣ του Συλλόγου Δ/Ν της Σάμου της 20/10/21!

Όλο το προηγούμενο, κρίσιμο διάστημα για τον κλάδο, η πλειοψηφία του Δ.Σ. (Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση) επέμενε, κόντρα στην αναγκαιότητα της περιόδου, να αρνείται πεισματικά να καλέσει Γενική Συνέλευση. Την Τετάρτη, 20/10, κάτω από την πίεση της επικείμενης συνέλευσης προέδρων της ΔΟΕ, καλέστηκε και πραγματοποιήθηκε η 1η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, που η μαζικότητα της απέδειξε για άλλη μια φορά ότι οι συνάδελφοι θέλουν να βρεθούν, να συζητήσουν και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα του αγώνα. Άλλωστε, το απέδειξαν και με τα συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής, τόσο στην απεργία αποχή, όσο και στην απεργία της 11ης Οκτώβρη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου προσπάθησε να πριονίσει τον χρόνο της Γενικής Συνέλευσης- αιφνιδιάζοντας όλους τους συναδέλφους -καλώντας τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρη να ενημερωθεί για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στην πρωτοβάθμια, λες και πρόκειται για κάποιο ζήτημα, άσχετο και ξεκομμένο από την αξιολόγηση και τις στοχεύσεις του Υπουργείου.

 Όταν η συζήτηση μπήκε επιτέλους στο δια ταύτα, άρχισαν να διαφαίνονται οι δύο κύριες τάσεις που επικρατούν αυτήν την περίοδο. Από την μια, η στάση της ΔΟΕ που μέσα από …πολύμορφες δράσεις και κείμενο υποταγής- εφαρμογής της αξιολόγησης κηρύττει την λήξη του αγώνα κι απ’ την άλλη, η στάση που εκφράζει την οργή των εκπαιδευτικών για την οπισθοχώρηση της Ομοσπονδίας και θέλει την συνέχεια του αγώνα μέσα από συλλογικές διαδικασίες,απεργία αποχή και επόμενα απεργιακά βήματα .

Οι δύο παρατάξεις του Δ.Σ., Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση και Ανεξάρτητη Επικοινωνία (Παρεμβάσεις), ενώ από τη μια πρότειναν επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής, από την άλλη (και κυρίως) έβλεπαν ως λύση το ακριβώς αντίθετο, το ενιαίο κείμενο, δηλαδή, πειθάρχησης  και υποταγής , που προτείνει η ΔΟΕ. Χαρακτηρίστηκε, μάλιστα, κι  ως συνέχιση του αγώνα από μέλος της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας. Να σημειωθεί, διευκρινιστικά, πως απ’ τη μεριά των Παρεμβάσεων υπήρξε και τοποθέτηση που διαφωνούσε με τη θέση της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας και στήριξε τη συνέχιση-επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής.

                Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών προτείναμε -με απεύθυνση στο ΠΑΜΕ- κοινό πλαίσιο τεσσάρων σημείων: 

·         Συνέχιση-επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής, χωρίς τους όρους που θέτει ο Νόμος Χατζηδάκη

·         Άμεσα να προκηρυχτεί νέα 24ωρη απεργία

·         Σύσταση επιτροπών αγώνα και απεργιακών ταμείων σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο

·         Συμμετοχή του σωματείου στον οριζόντιο συντονισμό των ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ που ήδη υπάρχει και προσπαθεί κόντρα στις κυρίαρχες δυνάμεις να στηρίξει την συνέχιση του αγώνα.

                Το ΠΑΜΕ αρνήθηκε το τέταρτο σημείο επικαλούμενο  ότι δεν είναι ενημερωμένο για τον Συντονισμό, αλλά δέχτηκε τα τρία πρώτα σημεία. Αυτά τα τρία σημεία υπερψηφίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση, κόντρα στο  πλαίσιο υπέρ των κειμένων (δηλαδή της αποδοχής της αξιολόγησης)  που ψήφισαν από κοινού η Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση και η Ανεξάρτητη Επικοινωνία.

                Αναδείχτηκε  και Επιτροπή Αγώνα που ήδη συμφωνήθηκε να βρεθεί σε ένα πρώτο ραντεβού για την δημιουργία πανό που θα τοποθετηθούν στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Σάμου.

Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου να ανακοινώσει άμεσα, ως οφείλει, την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Στη συνέλευση των προέδρων της ΔΟΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου δεσμεύεται και έχει μόνη δικαιοδοσία να μεταφέρει ως απόφαση αυτά  τα τρία προαναφερθέντα σημεία.



Διάβασέ το »