BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ: Να μην τους περάσει! Να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση!

 


Χιονοθύελλα η αντιδραστική πολιτική αλλά..

Οι παρατάξεις της υποταγής και του συμβιβασμού κήρυξαν «αχρείαστες» τις ΓΣ!

Να μην τους περάσει! Να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση του σωματείου!

Ø  Η πανδημία σαρώνει (και) στα σχολεία. Όχημα της η εγκληματική κυβερνητική πολιτική. Αντί για τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας η πολιτική αυτή επιβάλλει χειρότερους υγειονομικούς όρους σε όλα τα ζητήματα (αριθμός μαθητών στις τάξεις, προσωπικό καθαριότητας, άδειες εκπαιδευτικών και γονιών, διαγνωστικά τεστ…) ακόμα και από την προηγούμενη περίοδο, πριν τη νέα πανδημική έξαρση!

Ø  Η επιχείρηση επιβολής της αξιολόγησης συνεχίζεται! Παρά την σχεδόν καθολική αντίθεση των εκπαιδευτικών, το ΥΠΑΙΘ «πατά» στο ξεπούλημα του αγώνα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, και προχωρά με εκβιασμούς  τα «σχέδια δράσης» της αυτό-αξιολόγησης. Ταυτόχρονα δηλώνει πως φέτος θα υλοποιηθεί και η ατομική αξιολόγηση!  Η αδράνεια που έχει επιβληθεί στον κλάδο, του ανοίγει το δρόμο! Επιπλέον στη γραμμή της υποταγής του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ) προστέθηκε ανοιχτά και το ΠΑΜΕ που ήδη προωθεί σε μια σειρά ΕΛΜΕ «κείμενα» αλά ΔΟΕ , καλώντας τους συναδέλφους σε αποδοχή της αξιολόγησης.

Ø  Το ΥΠΑΙΘ απαιτεί και διατάζει να γίνουν οι εκπαιδευτικοί απεργοσπαστικός μηχανισμός και καταδότες του αγώνα των μαθητών τους! Των εκατοντάδων μαθητικών καταλήψεων που ξεσηκώνονται ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και ενάντια σε Τράπεζα Θεμάτων και ΕΒΕ που το ΥΠΑΙΘ θέλει να επιβάλλει! Ακόμα χειρότερα το ΥΠΑΙΘ αναζητά να στήσει μέσα στους γονείς δίκτυο χαφιέδων, που θα στοχοποιήσει  τους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να κάνουν τηλε-«εκπαίδευση» για να σπάσουν τις καταλήψεις!

Ø  Με το χιονιά το ΥΠΑΙΘ βρήκε άλλη μια αφορμή να ενεργοποιήσει ξανά το τσίρκο της τηλε-«εκπαίδευσης» που είχε τόσο οδυνηρές συνέπειες  στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς  και έχει καταδικαστεί στη συνείδηση τους. Πάτησε και πάλι στην υποταγή και στην …εποικοδομητική κριτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών και όλων των βασικών δυνάμεων. Η απόφαση –κλαψούρισμα που πήρε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ ( ΠΑΜΕ-ΔΗΣΥ-ΣΥΝΕΚ) που ούτε το «καλούμε τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν» δεν τόλμησε να πει, είναι χαρακτηριστική και πολύ πίσω από την στάση της αποχής που τήρησαν δεκάδες συνάδελφοι…

Απέναντι σε όλα αυτά δεν μπορεί να σταθεί ο καθένας και η καθεμία από μας μόνος του και μόνη της! Οι  σκόρπιες κριτικές, οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί σε κάθε σχολείο χρειάζεται να  συνενωθούν! Είναι σίγουρο και φανερό πως όσο όλα αυτά  δεν μετατρέπονται σε συλλογική απόφαση και στάση ξεφτίζουν και ηττώνται τελικά από τον κυρίαρχο συσχετισμό.   

Σε μια τέτοια χρονιά είναι παραπάνω από αναγκαία η ύπαρξη ενός σωματείου που λειτουργεί. Ενός σωματείου που συζητά και αποφασίζει απέναντι στην κυβερνητική επίθεση και  τους αντιδραστικούς εκβιασμούς.  Είναι δηλαδή αναγκαία η πραγματοποίηση μαζικών Γενικών Συνελεύσεων!

Κι όμως σε μια τέτοια χρονιά το νέο ΔΣ έχει αποφασίσει πως «δεν χρειάζονται» οι ΓΣ! Η πλειοψηφία του (ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ) με αυτή τη θέση (που διατύπωσε ο ίδιος ο πρόεδρος στο ΔΣ της ΕΛΜΕ) απέρριψε την πρόταση να γίνει ΓΣ! Στην πραγματικότητα απέρριψε την απόφαση που το ίδιο το ΔΣ είχε πάρει  πριν τις διακοπές μετά από πρόταση που είχαμε καταθέσει  ως ΑΚΕ για πραγματοποίηση ΓΣ μέσα στο Γενάρη! Οι παρατάξεις αυτές σταθερά υπονόμευαν την πραγματοποίηση ΓΣ και όλο το προηγούμενο διάστημα αφού στις όποιες προσπάθειες δεν συμμετείχαν ούτε τα ψηφοδέλτια τους. Τώρα τη γραμμή αυτή την κάνουν και απόφαση του ΔΣ! Όμως η γραμμή αυτή σημαίνει να μείνουν στην άκρη τα μέλη του σωματείου. Σημαίνει ένα σωματείο που την απραξία του και την υποταγή του την «καλύπτει» με την  «αντιπολιτευτική φασαρία» ανακοινώσεων. Ακόμα και η απόφαση για  απεργία-αποχή από την αξιολόγηση που πήρε (η μοναδική τη φετινή χρονιά)  ΓΣ της 25/11, θα μείνει κενό γράμμα, μια αυταπάτη «νομικής καταφυγής»  αν δεν στηρίζεται και δεν ενισχύεται από νέες μαζικές αποφάσεις! Το ίδιο κενή και παρουσιαζόμενη ως «ατομική υπόθεση» γίνεται και η απεργία-αποχή από την τηλε-«εκπαίδευση» στις καταλήψεις, όσο δεν συζητιέται  και δεν στηρίζεται από μια μαζική  απόφαση ΓΣ! Και βέβαια χωρίς μαζική ΓΣ δεν μπορεί να οργανωθεί μαζική κινητοποίηση για τα ζητήματα της πανδημίας όπως αποδείχτηκε στις 20/1 όπου στη σχετική κινητοποίηση δεν ήταν παρόντα καν όλα τα μέλη του ΔΣ. Πολύ περισσότερο χωρίς μαζικές ΓΣ –στην ΕΛΜΕ Σάμου και σε κάθε σωματείο- δεν μπορεί να ξεκινήσει ο κεντρικός αγώνας που επείγει και απαιτείται για την ανατροπή της αξιολόγησης, της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ. Δεν μπορεί χωρίς ΓΣ να γίνουν βήματα στην κατεύθυνση του κοινού αγώνα με γονείς και μαθητές που ήδη ξεκίνησαν το δικό τους αγώνα!

Οι παρατάξεις που ψηφίζουν στο ΔΣ «δεν χρειάζεται ΓΣ» τα ξέρουν όλα αυτά! Και γι αυτούς ακριβώς τους λόγους, για να κρατήσουν το σωματείο ανενεργό, για να είναι οι εκπαιδευτικοί αδρανείς οπαδοί «αντιπολιτευτικών κριτικών» αλλά όχι αγωνιζόμενοι για τη ζωή τους και τα δικαιώματα τους, θέλουν να επιβάλλουν την ατομική στάση και την παραίτηση.

Με αυτή τη γραμμή στρώνουν το δρόμο και για την εφαρμογή  του νόμου Χατζηδάκη, που ουσιαστικά καταργεί τις ΓΣ και την ανεξάρτητη από το κράτος και την εργοδοσία λειτουργία των σωματείων. 

Να μην τους περάσει!  Να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση!



Διάβασέ το »