BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΙΣΕ- Όλοι στο συλλαλητήριο Πέμπτη 23/6 στις 18:30, στην πλατεία Πυθαγόρα του Βαθέως.

 


ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΙΣΕ – ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Για δεύτερη φορά το ελληνικό κράτος αρνείται την χορήγηση ασύλου στον Cisse Vafing, ένα ασυνόδευτο προσφυγόπουλο που έφτασε στην Σάμο πριν από τρία χρόνια. Σκληραίνοντας στην στάση του απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, το ελληνικό κράτος, στην πραγματικότητα, προσπαθεί να απελάσει ένα παιδί που τα τελευταία δύο χρόνια φοιτά στις τάξεις του λυκείου, σημειώνοντας αξιοθαύμαστη πρόοδο, συμμετέχοντας παράλληλα σε διάφορες αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες με τους φίλους και συμμαθητές του. Είναι τέτοια η μανία του συστήματος για την εμπέδωση της αντιπροσφυγικής του πολιτικής που απορρίπτει το δικαίωμα ενός εφήβου να συνεχίσει να προσπαθεί για μια νέα ζωή.

  Το συγκεκριμένο γεγονός είναι ένα στιγμιότυπο απ’ τη μεγάλη εικόνα της ζοφερής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες και μετανάστες.  Μετά τις βάρβαρες πολιτικές των βομβαρδισμών και των πολέμων, της φτωχοποίησης και της ερήμωσης που επιβάλλει ο ιμπεριαλισμός στις χώρες τους, την βίαια εξώθηση από τα σπίτια τους, έρχονται αντιμέτωποι με την απάνθρωπη πολιτική που εμπέδωσε η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και εφαρμόζει κατά γράμμα το ελληνικό κράτος και οι κυβερνήσεις του. Διωγμοί, καταστολή, φυλακίσεις, επαναπροωθήσεις, απελάσεις και δολοφονίες. Άνθρωποι χωρίς κανένα αναγνωρισμένο δικαίωμα βιώνουν καθημερινά στην καλύτερη περίπτωση την ανασφάλεια και στην χειρότερη τον θάνατο. Είναι τέτοιο το μένος του συστήματος που δεν διστάζει να επιβάλλει τις πιο φρικτές πολιτικές απέναντι στους πιο αδύναμους ανθρώπους.

  Ανάλογες πολιτικές βιώνει ο λαός και η νεολαία στην χώρα μας. Φτώχεια, ανεργία και ακρίβεια απ’ τη μία, καταστολή, φασιστικοποίηση και περιστολή των δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων απ΄την άλλη.  Νόμος Χατζηδάκη και νόμοι Κεραμέως-Χρυσοχοίδη, με δεκάδες εφαρμογές σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας του λαού και της νεολαίας, έχουν χειροτερεύσει κατά πολύ τους όρους ζωής και το επίπεδο διαβίωσης τους. Επιπροσθέτως και με αφορμή την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και την αναβάθμιση του ανταγωνισμού μεταξύ Δύσης-Ρωσίας, η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας την σκυτάλη απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέπει την χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ. Εξέλιξη που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους στον λαό, καθώς εμπλέκει την χώρα ακόμα περισσότερο στα στρατιωτικά σχέδια των αμερικανονατοικών δολοφόνων. Η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο της εξάρτησης τους απ’ τις ΗΠΑ, προσπαθεί πάση θυσία να στοιχίσει τον λαό πίσω απ’ τις αμερικάνικες επιδιώξεις, ετοιμάζοντας τον  για να «χύσει το αίμα» του για τους αμερικάνους όπως κυνικά ομολόγησε ο υπουργός Παναγιωτόπουλος. Για την εμπέδωση αυτής της πολιτικής προσπαθεί να προλάβει κάθε λαϊκή αντίδραση. Γι’ αυτό απαγορεύει τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, γι΄αυτό βγάζει παράνομες ακόμα και τις μαθητικές καταλήψεις, στέλνοντας μαθητές στα μαθητοδικεία. Γι’ αυτό απαγορεύει τον ανεξάρτητο συνδικαλισμό, γι’ αυτό στέλνει την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

  Γίνεται ολοφάνερο πως λαός και πρόσφυγες/μετανάστες βιώνουν την επίθεση του ίδιου εχθρού. Του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης. Μόνο ένα κοινό μέτωπο ντόπιων και προσφύγων/μεταναστών μπορεί να δώσει απάντηση στην ολοένα και πιο απάνθρωπη πολιτική του συστήματος. Ένα μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης απέναντι στην εμπέδωση της φτώχειας, της τρομοκρατίας, της καταστολής. Για ζωή και δουλειά με δικαιώματα και ελευθερίες.

  Όλοι στο συλλαλητήριο Πέμπτη 23/6 στις 18:30, στην πλατεία Πυθαγόρα του Βαθέως. Να διαδηλώσουμε για

Ø ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΙΣΕ – ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ø ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ø ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Ø ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ



Διάβασέ το »