BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ: ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση-διαδήλωση Πέμπτη 17 Νοέμβρη 6:30μμ Πλατεία Καρλοβάσου

 


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ:

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ Ν' ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ - ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση-διαδήλωση Πέμπτη 17 Νοέμβρη 6:30μμ Πλατεία Καρλοβάσου

«ΕΞΩ αι ΗΠΑ- ΕΞΩ το ΝΑΤΟ». Τα συνθήματα γραμμένα στην πύλη του πολυτεχνείου πριν 49 χρόνια είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας και τότε και σήμερα!

            Σήμερα που σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας με περισσή ΗΠΑκοή πανηγυρίζει για την παράδοση της γης, της θάλασσας και του αέρα του τόπου μας σ' αυτήν τη «συμμορία» ληστών και φονιάδων. Όμως, αυτό το απίστευτο κρεσέντο αμερικανοδουλείας -«θα ματώσουμε δίπλα στους Αμερικάνους»- δεν μπορεί να κρύψει τα νέα δεινά που απειλούν τον λαό μας, καθώς τον εμπλέκουν στην πολεμική σύγκρουση με την άλλη «συμμορία», την ιμπεριαλιστική Ρωσία, αυξάνοντας τον κίνδυνο γενίκευσης του μακελειού στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο! Δεν μπορεί να κρυφτεί ότι οι ιμπεριαλιστές δεν προσφέρουν καμιά ομπρέλα προστασίας αλλά είναι αυτοί που σαρώνουν χώρες και εξανδραποδίζουν λαούς. Δεν μπορεί να κρυφτεί ότι οι ιμπεριαλιστές δεν είναι φιλέλληνες ή φιλότουρκοι. Μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, όλοι είναι αναλώσιμοι γι' αυτό και οι κίνδυνοι για τη ζωή και το μέλλον μας πολλαπλασιάζονται από την όξυνση του αντιδραστικού ανταγωνισμού των δύο εξαρτημένων -από τον ιμπεριαλισμό- αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, τη φρενίτιδα των εξοπλισμών και το εθνικιστικό δηλητήριο που χύνεται και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

«ΨΩΜΙ –ΠΑΙΔΕΙΑ –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Το σύνθημα του '73 δείχνει και το σημερινό δρόμο αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης που πρέπει να βαδίσουν οι εκπαιδευτικοί, η νεολαία, ο λαός μας.

            Σήμερα, 49 χρόνια μετά, έχουμε γυρίσει έναν αιώνα πίσω. Κάθε μέρα που περνά προστίθενται και νέα απελπισία και άλλη δυστυχία, νέα αδιέξοδα για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Η καθημερινότητα αποτελεί έναν πόλεμο επιβίωσης, την ίδια στιγμή που αυγαταίνουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Η ακρίβεια και η φτώχεια δεν «έπεσαν από τον ουρανό», δεν είναι ζήτημα «κακής διαχείρισης» αλλά συνέπειες της μετατροπής της χώρας σε παράρτημα, της ληστείας του πλούτου της, της παράδοσης των εργαζομένων και της νεολαίας  χωρίς δικαιώματα, για εκμετάλλευση από τα ξένα και ντόπια αφεντικά. Διαβίωση-ζητιανιά, με voucher, pass και καλάθια, σε συνθήκες εργασιακού- κοινωνικού μεσαίωνα. Με φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, στην παρανομία την απεργία, τους αγώνες, τα σωματεία. Μ' ένα σχολείο ταξικό, τοξικό, κατηγοριοποιημένο, φτηνό για το κράτος και ακριβό για τον λαό. Με τους εκπαιδευτικούς στον ρόλο του τελικού υποταγμένου ιμάντα μεταβίβασης αυτής της αντιδραστικής πολιτικής στη μαθητική νεολαία. Δίπλα στους σκληρούς ταξικούς φραγμούς παρατάσσονται τα ΜΑΤ και η αστυνομία για να στερήσουν τη νεολαία από το δικαίωμα στις σπουδές, αλλά και για να καθυποτάξουν τη συνείδηση και τη δράση της!

Αγώνας ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, το φασισμό, την επίθεση στα δικαιώματά μας!

            Σήμερα 49 χρόνια μετά, ένα είναι και πάλι βέβαιο αντλώντας εμπειρία και διδάγματα από την εξέγερση του Νοέμβρη. Απέναντι στην ταξική πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, απέναντι στο άπλωμα της ακρίβειας, της φτωχοποίησης και των πολεμικών κινδύνων, δεν αποτελούν λύση οι αυταπάτες για «αριστερές» κυβερνητικές στροφές και «σωτήρες»! Ο λαός, μαζί και οι εκπαιδευτικοί, πρέπει και μπορούν να αγωνιστούν, να αντισταθούν μαζικά, για την ανατροπή της πολιτικής του συστήματος, για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, τη ζωή τους. Για τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, η λύση βρίσκεται στην οικοδόμηση κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην εκμετάλλευση και την εξάρτηση, στον αντίποδα των πολιτικών εκβιασμών και των αντιδραστικών ιδεολογημάτων με τα οποία το σύστημα καθημερινά μας βομβαρδίζει. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη δικαίωση του Νοέμβρη.

Έξω οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι βάσεις – Έξω από την Ε.Ε.

Καμία εμπλοκή της χώρας στα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια

                                     ΦΙΛΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΥΣ

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα


ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση-διαδήλωση Πέμπτη 17 Νοέμβρη 6:30μμ Πλατεία Καρλοβάσου



Διάβασέ το »