BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΕΛΜΕ: ΟΛΟΙ στην ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ, 6μμ πλατεία ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

 


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ,

6μμ πλατεία ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

           Ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία, όπου μας καθησύχαζαν» πως θα τέλειωνε σε μερικές εβδομάδες, κλείνει στις 24 Φλεβάρη, έναν ολόκληρο χρόνο!

 Ένας πόλεμος ανάμεσα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς και στο καθεστώς – μαριονέτα του  Ζελενσκι, απ΄ τη μία μεριά, και στη Ρωσία, απ’ την άλλη, με θύμα, πάντα, ίδιους τους λαούς. Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί, εκατομμύρια οι πρόσφυγες, περιοχές ολόκληρες κατεστραμμένες, είναι ο μέχρι τα σήμερα, απολογισμός.

Σοβαρές είναι οι αλυσιδωτές επιπτώσεις του πολέμου, που οξύνουν την κρίση του εκμεταλλευτικού συστήματος, προκαλώντας και την εκτίναξη της ακρίβειας, και της φτώχειας των εργαζόμενων και των λαών, μαζί και του δικού μας λαού.  

Αλλά – πολύ περισσότερο! – οι  κίνδυνοι να εμπλακούν οι λαοί σε μια γενικευμένη ανάφλεξη και να μετατραπούν σε κρέας για τα κανόνια των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των κάθε είδους υποτελών τους, αυξάνονται σοβαρά. Όταν μάλιστα κανένα «σημάδι» ειρήνευσης δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Το αντίθετο!

Η κυβέρνηση και η άρχουσα τάξη, όλο το ντόπιο σύστημα διαχείρισης, εμπλέκουν άμεσα τη χώρα και το λαό μας στον πόλεμο αυτό, μετατρέποντάς την σε ορμητήριο των φονιάδων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Βάσεις, λιμάνια, υπηρεσίες, εγκαταστάσεις τίθενται στην υπηρεσία των αμερικανο-ΝΑΤΟΪκων. Ταυτόχρονα, ο ανταγωνισμός της ντόπιας, με την άρχουσα τάξη της Τουρκίας, ανεβάζει το θερμόμετρο των κινδύνων για τους λαούς.

Την ίδια περίοδο με τη μακάβρια αυτή επέτειο, δρομολογείται και η επίσκεψη του αμερικανού ΥΠ.ΕΞ,  Μπλίνκεν στη χώρα μας, στην  Τουρκία και στο Ισραήλ. Μια επίσκεψη που στοχεύει να προωθήσει τα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ και να «ευθυγραμμίσει» τις άρχουσες τάξεις με τις επιδιώξεις τους. Μια πραγματική ΠΡΟΚΛΗΣΗ για το λαό μας, που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη!

Απέναντι στις πολύ σοβαρές αυτές εξελίξεις,  οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός μας δε μπορούν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια! Να βγούμε μαζικά στους δρόμους και να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην επίσκεψη του εκπροσώπου των φονιάδων! Με πρωτοβουλίες, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, συνελεύσεις, παρεμβάσεις, να παλέψουμε για να σταματήσει ο άδικος αυτός πόλεμος και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και του λαού μας, στη σφαγή των λαών για τα συμφέροντα των ισχυρών, στην καλλιέργεια του μίσους με τους γείτονες λαούς.

 

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στη χώρα μας, ο εκπρόσωπος των αμερικάνων φονιάδων, Μπλίνκεν!

Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία από την Ουκρανία!

Έξω το ΝΑΤΟ, οι Βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα μας!

Πάλη για αλληλεγγύη και φιλία των λαών ενάντια στους εμπρηστές του πολέμου!

 

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Διάβασέ το »

ΑΚΕ: Μαζική και ελπιδοφόρα η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 15ης Φλεβάρη

 


ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 15ης  Φλεβάρη

Αρκετά μαζική συγκέντρωση  και πορεία στους δρόμους της πόλης της Σάμου πραγματοποίησαν σήμερα , Τετάρτη, 15 Φλεβάρη, τα δύο εκπαιδευτικά σωματεία του νησιού, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και η ΕΛΜΕ Σάμου, καθώς συμμετείχαν στην 24η ωρη απεργία που κήρυξαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες , ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ενάντια στην αξιολόγηση. Η συμμετοχή των 100 περίπου εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση καθώς και τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία (80% Α/βάθμια Σάμου, 90% Α/βάθμια Ικαρίας και 35% Β/βάθμια Σάμου)  αποτελούν ένα σημαντικό κι ελπιδοφόρο βήμα,  καθώς αποτυπώνουν  τη δυσαρέσκεια και την άρνηση του κλάδου να αποδεχτεί την αξιολόγηση. Την απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι και από τα δύο εκπαιδευτικά σωματεία, ενώ στην πορεία που ακολούθησε –παρόλη την αμηχανία των διαδηλωτών, που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην ηττοπάθεια που καλλιεργούν οι Ομοσπονδίες -  ακούστηκαν συνθήματα για την ανατροπή της αξιολόγησης και όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων , για τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα, για την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων και αναπληρωτών και για αυξήσεις στους μισθούς.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών συμμετείχαμε στη συγκέντρωση με τις προκηρύξεις και το πανό μας και προσπαθήσαμε με συνθήματα να δώσουμε παλμό και πολιτική έκφραση στην διαδήλωση.  Η αποτίμηση είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη, ο αγώνας, όμως, είναι μπροστά μας και η συνέχισή του, με συνελεύσεις, διαδηλώσεις και απεργίες αποτελεί αναγκαιότητα. Η εξωστρέφεια στην κοινωνία και η ισχύς της απεργίας δεν αντικαθίσταται με κανέναν τρόπο μόνο από απεργία –αποχή και στάσεις εργασίας. Το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις που θα αποφασίσουν και θα οργανώσουν το νέο απεργιακό βήμα. Οι νόμοι που αντιπαλεύουμε δεν πρέπει απλώς να «μείνουν στα χαρτιά», ώστε να είναι διαρκώς απέναντι μας, πρέπει να ανατραπούν!



Διάβασέ το »