BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΓΙΑ ΤΗ 2η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ!

 


ΓΙΑ ΤΗ  2η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ

Για ΔΟΕ 2024

Για Δ.Σ. 2023

Για ΔΟΕ 2022

ψήφισαν

247

207

244

Λευκά -άκυρα

6

3

4

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

18

20

19

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

100(1)

77(3)

65(1)

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

65(1)

69(3)

93(1)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

58

38(1)

63

Με τη συμμετοχή περίπου 25 συναδέλφων πραγματοποιήθηκε η Β’ Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, την Τρίτη 28/5. Συμμετοχή μικρή και αναντίστοιχη για τα δεδομένα της περιόδου και του ζητήματος που έπρεπε να συζητηθεί, ο απολογισμός, δηλαδή, της δράσης της ΔΟΕ τα δύο προηγούμενα χρόνια. Στην απομαζικοποίηση της διαδικασίας της συνέλευσης συντέλεσε και η απόφαση του Δ.Σ., η συνέλευση και η εκλογική διαδικασία να διεξαχθούν διαφορετικές ημέρες. Απόφαση που μπορεί να αύξησε την κάλπη κατά λίγο, αλλά κατάφερε να απομονώσει τις εκλογές από την πολιτική τους διαδικασία, που αποτελεί εξάλλου και την ουσία. Στην αντιπροσωπευτική ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης για τα πεπραγμένα της ΔΟΕ, φάνηκε η πίεση που ασκεί η σχεδόν καθολική δυσαρέσκεια των συναδέλφων για τη συμβιβασμένη στάση της Ομοσπονδίας, καθώς όλες οι παρατάξεις καταψήφισαν τα πεπραγμένα, εκτός από την Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση, που ψήφισε λευκό (γιατί προφανώς και δεν έχει διαφωνία με τη συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση).  Βέβαια, όλο το προηγούμενο διάστημα, το Δ.Σ. του Συλλόγου ακολουθούσε κατά πόδας τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας (ενιαία κείμενα παράλληλα με την απεργία αποχή, ουδεμία πρωτοβουλία για κινητοποίηση του σωματείου, άσκοπες παραστάσεις “διαμαρτυρίας” στην Διεύθυνση).

  Ως Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών έχουμε καταγγείλει πολλές φορές -και στις τοποθετήσεις μας και στα κείμενα μας- τη γραμμή του συμβιβασμού και της συνδιαλλαγής με την κυβέρνηση, που προωθεί η ΔΟΕ και δεν περιμέναμε να ξεκινήσουμε αυτήν την κριτική λίγους μήνες πριν τις εκλογές, όπως συνέβη με τις υπόλοιπες δυνάμεις της αριστεράς στο σωματείο. Καλέσαμε τους συναδέλφους και να ψηφίσουν, αλλά κυρίως να ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα, χωρίς αυταπάτες, πως ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση ή ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, είναι ζητήματα ενός παραπάνω ή λιγότερου αντιπρόσωπου της αριστεράς στη συνέλευση της ΔΟΕ ή ζητήματα όπου πρέπει να κυριαρχήσει η καλύτερη πρόταση, με τα περισσότερα αιτήματα… Εξάλλου, η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, δεν έχει κυρίως να κάνει με τα εκλογικά αποτελέσματα της κάθε δύναμης, αλλά με την ανάδειξη αγωνιστικής κατεύθυνσης μέσα στον κλάδο, που θα συγκρούεται αποτελεσματικά με την αδράνεια που επιχειρείται να επιβληθεί. Ο αγώνας, για να είναι αγώνας, προϋποθέτει πρώτα απ’ όλα την ενεργή συμμετοχή όλων μας. Για να ανατραπεί η γραμμή που θέλει «αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης» κι όχι κατάργηση του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη της ΔΟΕ, χρειάζεται μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις, ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των συναδέλφων και κριτική στις απόψεις και τις τακτικές που μας κρατάνε πίσω. Επίσης, χρειάζεται να ακουστούμε στους δρόμους με απεργίες και διαδηλώσεις  και να βρεθούμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε κοινά αιτήματα που ενώνουν, στη βάση της διεκδίκησης δικαιωμάτων, κόντρα στα παζάρια και την ακατάσχετη προτασεολογία του ρεφορμισμού.

  Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας στήριξαν και σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση και κατοχυρώνουν  την άποψη των Αγωνιστικών Κινήσεων, ως μια άποψη αντίστασης στην υποταγή, σε δύσκολες περιόδους, όπου προωθείται στον κλάδο η λογική των “εύκολων” λύσεων, των νομικών οδών και τελικά του ατομικού δρόμου. Καλούμε όλους, το επόμενο διάστημα σε ενεργή δράση μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, για να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας, για να μην επιτρέψουμε αυτό που επιχειρείται και μέσα από την ημερήσια διάταξη της ΔΟΕ: Να ξεχαστεί το κορυφαίο ζήτημα της αξιολόγησης , να διαβρωθεί ο κλάδος σε … εποικοδομητικές προτάσεις και διάλογο με την κυβέρνηση, να κυριαρχήσει η λογική της ανάθεσης των διεκδικήσεων μας, στα Δ.Σ. και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες.



Διάβασέ το »