BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΠΕΡΓΙΑ 26/11: ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΠΕΡΓΩΝΤΑΣ την Πέμπτη 26/11

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΡΟΥΤΣΗ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας

Πέμπτη 26 Νοέμβρη 11πμ πλατεία Καρλοβάσου

            “ΑΠΕΡΓΙΑ;… σ’ αυτή την κατάσταση; Συναδέρφισσα – συνάδερφε, ξέρουμε ότι διαβάζοντας τον τίτλο της ανακοίνωσης “αυτόματα” προκύπτει η παραπάνω ερώτηση. Μόνο που είναι αυτή η κατάσταση που αναζητά διέξοδο. Που απαιτεί από τους εργαζομένους, τη νεολαία, το λαό να αγωνιστούν, να διεκδικήσουν την υγεία τους, τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματά τους. ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

                Αυτή η αλήθεια επιβεβαιώνεται τραγικά καθώς το φάσμα του φόβου, της αρρώστιας, του θανάτου πλανιέται πάνω από τη χώρα. Δεν θέλουν και δε μπορούν οι διώκτες του συστήματος υγείας - αυτοί που το άφησαν και συνεχίζουν να το αφήνουν γυμνό από προσωπικό και εξοπλισμό- να προστατέψουν την υγεία μας. Αυτοί που καυχιόνταν όταν έθεταν σε διαθεσιμότητα υγειονομικούς, που έκλειναν νοσοκομεία και δήλωναν ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι εμπόρευμα και πρέπει να την αγοράζουμε από τους ιδιώτες. Απο αυτούς δηλαδή που σ’ αυτές τις στιγμές, ζητούν ακριβό ενοίκιο(!) για τις κλίνες που παρέχουν(ποια επίταξη;)  Ίχνος τσίπας δεν θα βρεθεί στους κρατούντες. Αντίθετα πλεονάζει η υποκρισία και το θράσος τους. Χειροκροτούν και επαινούν τους εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές όταν χθες τους ξυλοφόρτωναν  και τους απέλυαν μη ανανεώνοντας τις συμβάσεις τους!

                Και είναι αδίστακτοι. Κάνοντας την πανδημία ευκαιρία, χτίζουν κυριολεκτικά πάνω στο θάνατο, ένα κοινωνικό κάτεργο.  Με το νόμο που φέρνουν επιδιώκουν να μετατραπεί ο τόπος μας σε μια ατέλειωτη ειδική ζώνη εκμετάλλευσης. Με τον κόσμο της δουλειάς δούλο των ντόπιων και ξένων αφεντικών. 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα νομοθετούν το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Έχουν ήδη νομοθετήσει με τον πτωχευτικό κώδικα την αρπαγή της περιουσίας του λαού (σπίτια, καταστήματα, εισοδήματα). Προχωρούν στον αποκλεισμό εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων ακόμα και από τα επιδόματα-πείνας. Είναι απίστευτα επιθετική η “πανδημία” φτώχειας, εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση.

                Στο νεκροταφείο δικαιωμάτων, η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει ...σιγή νεκροταφείου. “Αποφασίζομεν και διατάσσομεν” την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. “Ιδιώνυμο” ξανά! Νομοθετείται το φακέλωμα των σωματείων και των μελών τους και η απαγόρευση κήρυξης απεργίας νομοθετώντας ηλεκτρονικούς κόφτες. Αλλά ακόμα και αν γίνει κατορθωτό και κηρυχθεί απεργία, ορίζεται λειτουργία με το 40%(!) του προσωπικού. Είναι κατανοητό τι σημαίνει αυτό ειδικότερα για την εκπαίδευση-τα σχολεία. Όσο για τις απεργιακές επιτροπές καθίστανται παράνομες.

                Όταν ο υπ. καταστολής δηλώνει ότι “Η Αστυνομία είναι στην πανδημία, το ΕΣΥ της προστασίας μας”, ο λαός καταλαβαίνει ότι η τρομοκρατία, η ποινικοποίηση της όποιας συμμετοχής του σε κινητοποιήσεις είναι το μόνο που μπορεί να “προστατεύσει” τους κυβερνώντες και τα δεκανίκια τους -μέσα και έξω από τη βουλή- από τη λαϊκή οργή. ΜΑΤ παντού - ΜΕΘ πουθενά. Εξοπλισμοί σε αστυνομία και στρατό, στα νοσοκομεία ...καμιά δωρεά για ξεκάρφωμα. Προσλήψεις φρουρών-μισθοφόρων, ιατρών και νοσηλευτών, μπα… Η απαγόρευση των διαδηλώσεων για το Πολυτεχνείο δεν ήταν μια έκτακτη συνθήκη, αλλά ανέδειξε  πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις από δω και μπρος. Ήδη έχουν συλληφθεί εργαζόμενοι που προπαγάνδιζαν  την απεργία.

                Οι εκπαιδευτικοί ξέρουμε ότι η κυβέρνηση από την άνοιξη δεν έβαλε σε “καραντίνα” την πολιτική της. Η επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα και στο δικαίωμα των μαθητών μας στις σπουδές συνεχίζεται ασταμάτητα. Από το νόμο για το “νέο” λύκειο, την αλλαγή των ωρολογίων προγραμμάτων, φτάσαμε στην τράπεζα θεμάτων στα ΕΠΑΛ- ακολουθούν τα ΓΕΛ και έρχονται  αξιολόγηση, βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, νσχ για επαγγελματική  εκπαίδευση. Ζούμε σε καθεστώς υποχρεωτικής τηλ-εκπαίδευσης με απουσίες και προχώρημα ύλης. Με εξουθένωση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Γι αυτό είναι αναγκαίο να γίνουν συλλογικά και οργανωμένα βήματα, για την αποδόμηση, για την κατάργηση της .

                Για όλους αυτούς του λόγους και  ένα σωρό άλλους  ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ την Πέμπτη 26/11 και να συμμετέχουμε  στις συγκεντρώσεις. Διαδηλώνοντας, να ακουστεί δυνατά η φωνή μας

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ! ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΥΨΟ!

·         ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ,  ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ . ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

·         ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ -ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

·         ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ- ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ- ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

·         ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕ- ἙΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ”

·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΕΙΑ -ΟΧΙ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ -ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!




Διάβασέ το »

ΑΚΕ Δ&Ν: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ!!!

 


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ!!!

Διαβάζοντας την ανακοίνωση για την παραίτηση των 5 μελών της Ενωτικής Δημοκρατικής Κίνησης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Σάμου διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ του Συλλόγου μας, έχει μετατρέψει το σωματείο σε μια «καλοστημένη» διοικητική μηχανή. Στο κείμενο της παραίτησης τους περιγράφεται μια σειρά ενεργειών γύρω από το σεισμό στο νησί μας, που μόνο  μια διοικητική αρχή θα μπορούσε να την συναγωνιστεί. Η πολιτική τους θέση δεν συμμεριζόταν ποτέ την λογική του αγώνα και των διεκδικήσεων.  Έχουν την πεποίθηση και την αυταπάτη ότι ο δρόμος για να επιλύσεις τα προβλήματα που προκύπτουν στον κλάδο είναι η συνδιαλλαγή με τους κρατικούς και διοικητικούς φορείς, οι συνεννοήσεις και οι συμφωνίες με τους παράγοντες του τόπου. Με αυτούς τους μηχανισμούς δηλαδή που τα γεννούν και τα θρέφουν. Καλλιεργούν στους συναδέλφους την αντίληψη και ψευδαίσθηση πως ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης μαζικά  και συλλογικά-που είναι ο δρόμος που εδώ και δεκάδες χρόνια έχει φέρει νίκες και δικαιώματα στο λαό- δεν έχει αποτέλεσμα και πως με τις δικές τους και μόνο διαμεσολαβήσεις θα πετύχουμε αυτά που διεκδικούμε!

Η Ενωτική σύρθηκε σε μια σειρά συνεννοήσεων και συνδιαλλαγών με την Περιφέρεια, με τους δήμους του νησιού, με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προσπαθώντας να πετύχει την έναρξη της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως στην σεισμόπληκτη Σάμο, 3 ημέρες μετά! Και- άκουσον-άκουσον- το υπουργείο δεν τους έκανε το χατίρι, δεν ικανοποίησε αυτό το «δίκαιο», «κρίσιμο»  «αίτημά» τους!

Και με την ίδια άνεση που όλο το προηγούμενο διάστημα αποφάσιζαν και «κινητοποιούνταν» (διάβαζε παραγόντιζαν) ερήμην των συναδέλφων, με την ίδια ακριβώς άνεση αποφάσισαν να παραιτηθούν. Γιατί άραγε; Δεν τους βγαίνουν οι «συνεννοήσεις» με τις Αρχές; Θεώρησαν πως σε μια περίοδο φορτωμένη με απαγορεύσεις, καταστολή και τρομοκρατία είναι προτιμότερη μια απόσυρση από το ρόλο του ΔΣ του σωματείου ακόμα και όπως οι ίδιοι τον εννοούν; Ανησύχησαν ότι η απραξία τους και η υποταγή τους σε αυτές τις συνθήκες (όπως στην επέτειο του Πολυτεχνείου) γίνεται κραυγαλέα; Αναζητούν μια πιο συνεπή στάση σε αυτά που υπηρετούν, χωρίς π.χ να έχουν την καταστατική υποχρέωση να καλέσουν το σωματείο στην πανελλαδική απεργία της 26/11; Προσβλέπουν ότι αν εγκατασταθούν-στερεωθούν οι «γύψοι» σε σωματεία και δικαιώματα, αν περάσει ο οδοστρωτήρας της επίθεσης του ΥΠΑΙΘ (τηλε-«εκπαίδευση», αξιολόγηση) θα μπορούν να επιστρέψουν και να έχουν ενισχυμένο ρόλο στη νέα υπέρ-αντιδραστική «κανονικότητα;

Όπως και να’ χει, ένα είναι βέβαιο. Οι συνάδελφοι και τα σχολεία δεν αποσύρονται! Παραμένουν εδώ αντιμέτωποι με τον ορυμαγδό της αντιλαϊκής επίθεσης, μέσα σε συνθήκες καραντίνας και μετα-σεισμικής εγκατάλειψης. Δεν μπορούν να περιμένουν την επιστροφή «σωτήρων». Έχουν ανάγκη να πάρουν την υπόθεση του σωματείου στα χέρια τους. Γιατί έχουν ανάγκη να πάρουν την υπόθεση της ζωής και των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους.  

Το πρώτο βήμα είναι η μαζική συμμετοχή μας στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση. Ενάντια στο νομοσχέδιο Βρούτση, που καταργεί κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα. Για να καταγγείλουμε το όργιο τρομοκρατίας και απαγορεύσεων. Για να απαιτήσουμε μέτρα προστασίας από την πανδημία. Για να διεκδικήσουμε ασφαλή σχολικά κτίρια για όλα τα παιδιά. Για να σταθούμε απέναντι στην τηλε-«εκπαίδευση» που κάθε μέρα φορτώνει αδιέξοδα στις λαϊκές οικογένειες και στους εκπαιδευτικούς, εξουθενώνει τους μαθητές, και εμπεδώνει την ιδέα της «εκπαίδευσης» χωρίς σχολεία!

 Στη βάση αυτών των ζητημάτων χρειάζεται στη συνέχεια  να συγκληθεί γενική συνέλευση για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι τα επόμενα βήματα του σωματείου.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση που καλεί η ΕΛΜΕ Σάμου, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, στις 11.00, στην πλατεία Καρλοβάσου.

Συνάδελφοι, εμείς δεν πρέπει να παραιτηθούμε!!!



Διάβασέ το »

ΕΛΜΕ Σάμου: Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη απεργούμε!

 


Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Σάμου στην πανελλαδική 24ωρη απεργία

Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη απεργούμε:

ü Δίνουμε τη μάχη ενάντια στο εργασιακό κάτεργο και το στραγγαλισμό των σωματείων που φέρνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Να μην περάσει!

ü Καταγγέλλουμε το όργιο κρατικής βίας και τρομοκρατίας, τις συλλήψεις-διώξεις και τα πρόστιμα ενάντια σε διαδηλωτές, το καθεστώς των απαγορεύσεων. Κάτω τα χέρια από τις  ελευθερίες και τους αγώνες λαού και νεολαίας!

ü Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας του λαού σε χώρους δουλειάς και ΜΜΜ από την πανδημία. Μαζικά δωρεάν τεστ. Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα νοσοκομεία που έκλεισαν την περίοδο των μνημονίων και να προσληφθούν άμεσα οι χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που χρειάζονται σε όλες τις βαθμίδες περίθαλψης.

ü Να μην φορτωθούν οι κάτοικοι του νησιού μας τις συνέπειες του σεισμού! Διεκδικούμε ασφάλεια όλων των κατοίκων, στέγη και στήριξη για τους ξεσπιτωμένους, άμεση και πλήρη αποζημίωση σε όλους, ασφαλή σχολικά κτίρια για όλα τα παιδιά

ü Καταγγέλλουμε την αντιδραστική επιχείρηση της τηλε-«εκπαίδευσης». Όχι άλλα βάρη στις λαϊκές οικογένειες. Ενάντια στην ένταση των ταξικών φραγμών.  Δεν συμπληρώνουμε απουσιολόγια και βιβλία ύλης. Απαιτούμε τη δραστική μείωση της ύλης-κατάργηση της τράπεζας θεμάτων. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

 

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας

Πέμπτη 26 Νοέμβρη 11πμ πλατεία Καρλοβάσου

Διάβασέ το »