BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Αυτονομία της σχολικής μονάδας. Το βάρος για άλλη μια φορά στις πλάτες των εκπαιδευτικών!

 


Αυτονομία της σχολικής μονάδας.

Το βάρος για άλλη μια φορά στις πλάτες των εκπαιδευτικών

                Καθόλου αιφνίδια ή τυχαία δεν είναι η επιστολή που έλαβαν τα σχολεία από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου  την τελευταία ημέρα λειτουργίας τους πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Στην σχετική επιστολή ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου ενημερώνει τους διευθυντές των σχολικών μονάδων ότι στον Δήμο δεν υπάρχει ο αρμόδιος υπάλληλος ώστε να διενεργηθεί η επιθεώρηση και συντήρηση των θερμαντικών συστημάτων και ζητά την ενημέρωση αλλά και την διασφάλιση(!) του ελέγχου, της συντήρησης και της λειτουργίας τους από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

                 Η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου αιφνίδια και τυχαία γιατί ακολουθεί την κυβερνητική τακτική στο πρόσφατο τραγικό γεγονός στις Σέρρες, που ως αποτέλεσμα είχε τον θάνατο ενός μαθητή της έκτης δημοτικού και συνοψίζεται στην φράση του πρωθυπουργού,  πως «Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης θα κάνουμε ό ,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει». Η κυβέρνηση δηλαδή αποποιείται κάθε είδους ευθύνη όσον αφορά την συντήρηση των σχολείων και πετάει το μπαλάκι στους δήμους, που με την σειρά τους ρίχνουν όλες τις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς.

                Αυτό ακριβώς είναι το αποτέλεσμα της αυτονομίας της σχολικής μονάδας, όπως την εννοούν και στόχο έχει την πλήρη αποδέσμευση του κράτους από την ευθύνη της συντήρησης και της παροχής ασφαλών υποδομών για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται για άλλη μια φορά να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και να ζητιανεύουν χρηματοδοτήσεις και ειδικούς για να κρατήσουν όρθια τα σχολεία ερείπια, που καθημερινά αντιμετωπίζουν δεκάδες προβλήματα. Το πρόβλημα μάλιστα οξύνεται στην Σάμο, όπου μετά τον σεισμό τα σχολεία- κοντέϊνερ έχουν γίνει καθεστώς και οι επιδιορθώσεις προχωράνε με ρυθμό χελώνας.

Δεν θα δεχτούμε καμία τέτοια ευθύνη στις πλάτες των συναδέλφων μας και εις βάρος της ασφάλειας των μαθητών. Απαιτούμε άμεσα από κυβέρνηση και Δήμους  να εκτελέσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία των θερμαντικών συστημάτων. 

28/12/22



Διάβασέ το »