BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ: Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς Η απεργία είναι δικαίωμά μας!

 


Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς
Η απεργία είναι δικαίωμά μας

Μία μέρα μετά την απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ψήφιση του ν/σ για τα εργασιακά της ΝΔ
(νόμος Α. Γεωργιάδη), συνάδελφοι κλήθηκαν να υπογράψουν έντυπο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με το οποίο δηλώνουν «υπεύθυνα» ότι συμμετείχαν στην απεργία. Είναι γνωστός ο τρόπος που διαπιστώνεται η συμμετοχή μας στην απεργία κοινοποιείται στην οικεία διεύθυνση και σίγουρα δεν είναι αυτός που επιχειρεί να καθιερώσει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Διεύθυνση.

Ο στόχος είναι σαφής: θέλουν να εκφοβίσουν τους εκπαιδευτικούς. Να τους κάνουν να αμφιβάλλουν για το αν μπορούν να απεργήσουν και επικαλούμενοι διατάξεις νόμου να τους τρομοκρατήσουν. Η κυβέρνηση και το υπουργείο γνωρίζει ότι η πολιτική τους θα φέρει αντιδράσεις. Γι’ αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους. Κάθε απεργία κηρύσσεται παράνομη και καταχρηστική, όταν ο λαός βγαίνει στο δρόμο για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του έχει απέναντί του πάνοπλο κρατικό μηχανισμό. Θέλει να «τελειώνει» με τη συνδικαλιστική δράση, με τους αγώνες, με την απεργία. Γι’ αυτό σε κάθε ευκαιρία εκφοβίζει, απειλεί, τρομοκρατεί. Θέλει έναν εκπαιδευτικό υποταγμένο, με σκυμμένο το κεφάλι, να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα την αξιολόγηση, τη λιτότητα, τη μείωση του μισθού του.

Η κίνηση αυτή είναι διπλά προκλητική: αυτή η απεργία προκηρύχθηκε για να υπερασπίσει ακριβώς το δικαίωμα στην απεργία καθώς το μόλις ψηφισμένο ν/σ Γεωργιάδη ποινικοποιεί την απεργία, ευνοεί την απεργοσπασία, καταργεί το 8ωρο-5θήμερο, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις. Αν με το προηγούμενο νομικό καθεστώς (νόμοι Βρούτση-Αχτσιόγλου, Χατζηδάκη) ευνοούνταν τέτοιες ενέργειες τώρα κάθε δικαιολογία περιττεύει.

Οι εκπαιδευτικοί «οφείλουν» να διαγράψουν από το λεξιλόγιό τους όρους, όπως «αντίσταση», «διεκδίκηση», «αγώνας», «συλλογική δράση», «συνδικαλιστική δράση», «απεργία». Να αποδεχτούν το ρόλο που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση: ένα πειθήνιο όργανο, ένας άβουλος ιμάντας διαβίβασης και επιβολής της αντιδραστικής πολιτικής της στους μαθητές. Στις διώξεις εκπαιδευτικών που δεν έκαναν τηλεκπαίδευση, στις διώξεις εκπαιδευτικών που άσκησαν κριτική στην πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης (στον Πειραιά και αλλού), στις διώξεις παράλληλα με ποινικοποίηση συμμετοχής σε διαδηλώσεις, στις απειλές για κυρώσεις σε συναδέλφους που με μαζικές παρεμβάσεις αποκάλυψαν τον αντιδραστικό χαρακτήρα των εξετάσεων PISA σε διάφορες περιοχές της χώρας τώρα προστίθεται και άλλο ένα φόβητρο.

Για τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών είναι αυτονόητο ότι κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να υπογράψει τέτοια έντυπα όχι μόνο γιατί δεν έχουν καμία νομική ισχύ αλλά κυρίως γιατί δεν νοείται τέτοιου είδους έγγραφο. Η συνδικαλιστική δράση είναι δικαίωμά μας. Η απεργία είναι δικαίωμά μας. Ο καλύτερος τρόπος για να υπερασπιζόμαστε αυτά τα δικαιώματα είναι να τα ασκούμε άφοβα και συλλογικά!

Καλούμε κάθε συνάδελφο ανεξάρτητα από την εργασιακή του σχέση, μόνιμο, αναπληρωτή πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, να μην υποκύπτει σε τέτοιου είδους εκβιασμούς και να τους αναφέρει στο συνδικαλιστικό του όργανο, που έχει χρέος να κινητοποιεί όσο γίνεται περισσότερους συναδέλφους ώστε να μην περάσει μια τέτοια τρομοκρατική πολιτική.



Διάβασέ το »