BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Κάτω το νομοσχέδιο για το «ελεύθερο - μη κρατικό Πανεπιστήμιο»! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πέμπτη 11/1, 6μμ πλατεία Καρλοβάσου!

 


Κάτω το νομοσχέδιο για το «ελεύθερο - μη κρατικό Πανεπιστήμιο»

Ξεσηκωμός σε όλη την εκπαίδευση για να μην περάσει

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πέμπτη 11/1, 6μμ πλατεία Καρλοβάσου

Την ίδρυση «μη κρατικών» Πανεπιστημίων ως παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων προβλέπει το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση μέσα στον Γενάρη. Δεν πρέπει να περάσει.

Είναι ένα ευθύ και βαρύ χτύπημα στο δικαίωμα των παιδιών του λαού στις δωρεάν σπουδές, που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στη φοίτηση και τις κατακτήσεις των φοιτητών των δημόσιων Πανεπιστημίων, θα επηρεάσει αρνητικά όλες τις βαθμίδες και όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους.

Τα «μη κρατικά» Πανεπιστήμια δεν γίνονται για να επαναπατριστούν οι 40.000 φοιτητές του εξωτερικού αλλά για να συνειδητοποιήσει ο λαός πως οι σπουδές πληρώνονται και πως «ό,τι πληρώνει παίρνει». Είναι μια σοβαρή προσπάθεια του συστήματος να ξεφύγει από τις υποχρεώσεις του απέναντι στον λαό και τη νεολαία. Έτσι, θα είναι πιο εύκολη η επιβολή διδάκτρων στις προπτυχιακές σπουδές στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, όπως έχουν ήδη επιβληθεί στις μεταπτυχιακές σπουδές. Στον καπιταλισμό η γνώση είναι εμπόρευμα και η εκπαίδευσή του είναι ταξική. Τη δωρεάν εκπαίδευση, τα δωρεάν συγγράμματα, τη δωρεάν  σίτιση και στέγαση, το ίδιο το δικαίωμα στις σπουδές καταργούν και πρέπει να τα υπερασπιστούμε.

Το «ελεύθερο Πανεπιστήμιο» ικανοποιεί τα όνειρα του συστήματος. Χωρίς φοιτητικό συνδικαλισμό και παρατάξεις, χωρίς καταλήψεις, χωρίς τα κινήματα. Αφού δεν θα υπάρχουν στο πρότυπο «μη κρατικό», θα έρθει πιο εύκολα το ξήλωμά τους στο δημόσιο. Προετοιμάζουν τους μαθητές και τους φοιτητές για να γίνουν πειθαρχημένοι εργαζόμενοι χωρίς καθόλου δικαιώματα. Θέλουν τη νεολαία υποταγμένη. Δεν νοιάζονται για τη μόρφωση ούτε καν για τη ζωή της. Με αγώνες θα διεκδικήσει το παρόν και το μέλλον της.

Με το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «Ανοιχτό σχολείο, ελεύθερο Πανεπιστήμιο και Ανώτερη Επαγγελματική Κατάρτιση» τα ταξικά μέτρα στις άλλες βαθμίδες, όπως η Τράπεζα Θεμάτων, η ΕΒΕ, οι εξετάσεις PISA στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, η εντατικοποίηση, η τηλεκπαίδευση, η μαθητεία, η αξιολόγηση σχολείων κι εκπαιδευτικών,  θα δείξουν τα δόντια τους. Πρέπει να καταργηθούν.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως το νομοσχέδιο είναι το πρώτο βήμα και θα ακολουθήσει η αναθεώρηση του άρθρου 16. Η δήλωσή του δείχνει πως η επίθεση θα έχει συνέχεια. Δείχνει, επίσης, πως το σύστημα όταν θέλει να περάσει την πολιτική του δεν το περιορίζουν τα άρθρα του συντάγματος και οι αντιφάσεις του νομικού συστήματος. Αυτό που φοβάται είναι τα κινήματα, όπως το κίνημα του 2006-2007 που απέτρεψε την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Ακόμα δεν μπορούν να το αναθεωρήσουν γι’ αυτό το παρακάμπτουν. Ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις που προκαλεί το νέο νομοσχέδιο με την άθλια προπαγάνδα τους, ενεργοποιώντας όλους τους αντιλαϊκούς νόμους και αναβαθμίζοντας την κρατική καταστολή.

Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λαός πρέπει να γίνουν μια γροθιά. Ένα κίνημα μαζικό, μαχητικό, απεργιακό και ασυμβίβαστο πρέπει να οργανωθεί. Να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις. Στόχος είναι να μην περάσει το νομοσχέδιο.

  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές
  • Όχι στην ίδρυση «μη κρατικών» Πανεπιστημίων
  • Πανεκπαιδευτικός ξεσηκωμός!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πέμπτη 11/1, 6μμ πλατεία Καρλοβάσου

Παραμένουμε αγωνιστικά στους δρόμους!



Διάβασέ το »