BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

 


Να σηκώσουμε το γάντι απέναντι στην «βιομηχανία»

συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων!

Να μην περάσουν!

             Καταγγέλλουμε το νέο μπαράζ συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων που είναι σε εξέλιξη στους εκπαιδευτικούς. Η μαύρη λίστα των διώξεων μεγαλώνει και κλιμακώνεται!

Είναι φανερό ότι οι διώξεις αποτελούν κεντρική επιλογή του συστήματος και της κυβέρνησης. Άλλωστε δεν περιορίζονται μόνο στους εκπαιδευτικούς αλλά έχουν απλωθεί σε όλους τους χώρους. Ενάντια σε αγωνιστές εργαζόμενους, ενάντια στους φοιτητές και τις καταλήψεις τους, ενάντια σε όποια φωνή θέλει να υψώνει τείχος αντίστασης στις πολιτικές του συστήματος.

Αξιοποιούνται όλοι οι ψηφισμένοι αντιδραστικοί απεργοκτόνοι νόμοι για να στηθούν πειθαρχικά. Ο νόμος Χατζηδάκη, ο νόμος Γεωργιάδη, ο νέος Ποινικός Κώδικας. Τα συνθήματα στα σχολεία είναι «φωνασκίες», οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες συνιστούν λίγο πολύ εγκληματική πράξη αφού παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία δημόσιας υπηρεσίας. Η αντίσταση στις κυβερνητικές πολιτικές συνιστά «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας», ενώ η δημόσια κριτική σημαίνει «κακόβουλη κριτική στην προϊστάμενη αρχή». Όλες αυτές τις κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί. Όλες οι απεργίες βγαίνουν παράνομες.

Το σύστημα, θέλει να στείλει το μήνυμά του: θα επικρατήσει σιγή νεκροταφείου. Δεν είναι μήνυμα στους διωκόμενους. Είναι μήνυμα σε όλο τον κλάδο, σε όλο το λαό. Ότι δεν πρέπει να λέγεται κουβέντα απέναντι στην καταιγίδα μέτρων που περνάνε στην εκπαίδευση. Αυτός  είναι ο στόχος. Οι εκπαιδευτικοί να σκύψουμε το κεφάλι, για να περάσει η αξιολόγηση. Για να μην μπορούμε να μιλάμε στους μαθητές για το έγκλημα της Τράπεζας Θεμάτων, της ΕΒΕ, της διάλυσης του δικαιώματος στη δωρεάν παιδεία.

Το σύστημα απαιτεί από τα σωματεία να το βουλώσουν, να μετατραπούν σε γλάστρες απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές. Έχει φτιάξει ένα πλαίσιο λειτουργίας τους που επί της ουσίας αναιρεί την ίδια την ύπαρξη τους σαν όργανα πάλης των εργαζομένων. Τέτοια ευθυγράμμιση απαιτεί και από τον κυρίαρχο συνδικαλισμό ο οποίος κινείται όλο και σε μεγαλύτερη τροχιά υποταγής.

Για μας είναι ξεκάθαρο: οι διώξεις αποτελούν πλέον κεντρικό ζήτημα για το κίνημα. Εντάσσονται στο πλαίσιο της πάλης του για την ανατροπή των ψηφισμένων νόμων που επί της ουσίας βγάζουν όλες τις κινητοποιήσεις και απεργίες στην παρανομία (Χατζηδάκη, Αχτσιόγλου, Γεωργιάδη, Χρυσοχοΐδη κτλ). Είναι μια μάχη που πρέπει να δοθεί με τον πλατύτερο τρόπο στους δρόμους!

Γιατί το δίκιο των αγώνων δεν κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες. Το δικαίωμα στην απεργία και στην διαδήλωση δεν κατοχυρώνεται από κάποιον ψηφισμένο νόμο. Έχουν κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες. Τέτοιους αγώνες που έχουμε μπροστά μας να δώσουμε, ενάντια στην αξιολόγηση, στους ταξικούς φραγμούς, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες που παίρνονται για να συντονιστεί και να πλατύνει ένα μέτωπο που θα αναδείξει το ζήτημα των διώξεων και θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους. Αυτό χρειάζεται. Αυτό απαιτείται. Πρέπει να συνεχίσει. Να παρθούν και άλλες αποφάσεις για κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις το επόμενο διάστημα. Η μάχη στα σωματεία ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές θα συγκροτείται παράλληλα με τη μάχη ενάντια σε όλη αυτή τη βιομηχανία τρομοκρατίας και καταστολής. Κόντρα σε όλο αυτό το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο!

Ø  ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

Ø  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ø  ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Ø  ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ  Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ,

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ!



Διάβασέ το »