BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ, ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΕΛΕΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

 Εδώ που φτάσαμε, πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα τη σκληρή πραγματικότητα, να πούμε καθαρές κουβέντες και να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Δεν υπάρχει δίλλημα. Όταν το άδικο είναι νόμιμο, το δίκιο θέλει αγώνα!

Εδώ που φτάσαμε, πίσω  δεν μπορούμε να κάνουμε. Από τη στιγμή που έβγαλαν παράνομο τον αγώνα μας, μια επιλογή έχουμε. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!

Για να συνεχίσουμε πρέπει:

-  Να σταματήσουμε να στηριζόμαστε στις δικαστικές προσφυγές. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αναμενόμενη γιατί πολύ απλά η «αγία» τριάδα των εξουσιών ενώνεται σε μία, ενιαία και ομοούσια, όταν κινδυνεύει η πολιτική του συστήματος. Παράνομος θα είναι κάθε αγώνας που αμφισβητεί τους νόμους που ψηφίζονται, αυτό αποφασίστηκε.

-  Να σταματήσουμε να έχουμε αυταπάτες πως μπορεί να υπάρξει άλλη αξιολόγηση. Δεν τους νοιάζει η μόρφωση των παιδιών, αδιαφορούν για την «επάρκειά μας». Η αξιολόγηση είναι ένα εντέλλεσθε διαρκείας που μας μεταμορφώνει σε παιδαγωγούς του συστήματος, που θα πετούν τους πιο αδύναμους μαθητές έξω απ’ τα σχολεία εφαρμόζοντας τις πολιτικές τους χωρίς αντιρρήσεις, που υποταγμένοι θα διδάσκουμε υποταγή. Η αξιολόγηση αμφισβητεί ευθέως το δικαίωμα μας στη δουλειά και διαλύει ό,τι δικαιώματα κι ελευθερίες είχε κατακτήσει ο κλάδος με τους αγώνες του.

Για να συνεχίσουμε δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει τη μεγάλη απεργία της Δευτέρας σε «αγωνιστικό κλείσιμο». Σε κλείσιμο μας καλούν:

-  Όσοι φωνάζουν πως είμαστε ήδη νικητές.

-  Όσοι μας λένε πως οι νόμοι θα μείνουν στα χαρτιά.

-  Όσοι προσπαθούν να μας πείσουν πως με «έξυπνα κείμενα» που θα καταθέσουμε στα σχολεία μας, θα ξεγελάσουμε την Κεραμέως.

-  Όσοι λένε πως οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να αναμετρηθούμε με την κυβέρνηση.

-  Όσοι ψάχνουν εναλλακτικούς δρόμους αντίδρασης που τάχα δεν έχουν κόστος.

-  Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Για να συνεχίσουμε πρέπει να αυτοπροσδιοριστούμε:

-  Είμαστε εργαζόμενοι «εξαρτημένοι από τον μισθό μας». Ζούμε από τη δουλειά μας που διακυβεύεται από τις πολιτικές της κυβέρνησης.

-  Είμαστε παιδαγωγοί που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μαθητών στις σπουδές. Γι’ αυτό αρνούμαστε την αξιολόγησή μας, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την Τράπεζα Θεμάτων.

Συνεχίσουμε σημαίνει:

-  πως πρέπει να οργανωθούμε

-  πως καλούμε και συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ/ΣΕΠΕ

-  πως αποφασίζουμε απεργία

-  πως τον αγώνα τον διαχειριζόμαστε εμείς και όχι η ηγεσία

-  πως θα χρειαστεί να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

Μας κήρυξαν τον πόλεμο κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας. Δεν θα παραδοθούμε. Θα χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας: την απεργία, τη διαδήλωση και την ενότητά μας.

Δεν τρομοκρατούμαστε.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Βαγγελιώ Δερμιτζάκη

Μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

Διάβασέ το »