BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Νίκη στον αγώνα των αγροτών! ΟΛΟΙ Τρίτη 20/2, 6.00μμ Πλατεία Πυθαγόρα Βαθύ

 


ΟΛΟΙ Τρίτη 20/2, 6.00μμ Πλατεία Πυθαγόρα Βαθύ

Οι αγρότες «κατεβαίνουν» στην Αθήνα, Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών

Νίκη στον αγώνα των αγροτών! Ο λαός να βρεθεί στους δρόμους!

           Εδώ και αρκετές μέρες οι αγρότες κινητοποιούνται στα μπλόκα και στους δρόμους. Δεν είναι οι «καθιερωμένες» κινητοποιήσεις όπως συνηθίζουν να λένε τα κανάλια.

           Η αγροτιά παλεύει για την επιβίωσή της. Για αυτό ξεσηκώνονται δίκαια ενάντια στις πολιτικές που θέλουν να τις αφανίσουν. Εδώ και δεκαετίες οι διάφορες ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε.), συμπιέζουν διαρκώς την φτωχή και μεσαία αγροτιά σε μια κατεύθυνση μέχρι και αφανισμού της. Το κόστος παραγωγής τους έχει εκτοξευθεί με αποτέλεσμα το εισόδημά τους να φτάνει στα όρια της επιβίωσης. Ειδικά για τους αγρότες της Θεσσαλίας όπου έχουν να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές από τις πλημύρες τίθεται ανοικτά το ζήτημα του να συνεχίσουν να υπάρχουν και να δουλεύουν σαν αγρότες.

           Τα ψίχουλα που «έταξε» ο πρωθυπουργός στη συνάντηση μαζί τους, δε φαίνεται να έπεισαν την πλειοψηφία τους, και σίγουρα δε μπορούν να μετριάσουν την καταστροφή που έχουν υποστεί. Η μάχη που δίνουν δεν είναι μια μάχη για την «τιμή των όπλων», αλλά είναι η συσσωρευμένη αγανάκτηση και οργή που νιώθουν. Είναι ενδεικτικό ότι την ίδια οργή εκφράζουν και οι αγρότες σε όλη την Ευρώπη για αυτό κινητοποιούνται πάνω σε κοινά προβλήματα με κοινές διεκδικήσεις.

           Οι αγρότες έχουν αποφασίσει την Τρίτη να κατέβουν στην Αθήνα. Η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι δε θα αφήσει να μπουν τρακτέρ στην πόλη. Είναι ενδεικτική η καταστολή που δέχτηκαν οι αγρότες στη Λάρισα στην αρχή των κινητοποιήσεων από τα ΜΑΤ με χημικά όταν επιχείρησαν να βγουν συμβολικά στην εθνική οδό.

           Πρέπει η Τρίτη να αποτελέσει μέρα παλλαϊκής κινητοποίησης. Να βρεθούμε από κοινού στους δρόμους με τους φοιτητές του αγρότες και όλο τον λαό. Όλα τα πληττόμενα και αγωνιζόμενα κομμάτια. Η επίθεση είναι κοινή οπότε κοινή πρέπει να ναι η απάντηση. Η διάλυση των δικαιωμάτων στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, η ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, η τρομοκρατία και η καταστολή, όπως και η επίθεση που δέχεται η φτωχή και μεσαία αγροτιά θα απαντηθούν με κοινούς αγώνες!

Μόνη επιλογή το κοινό μέτωπο για τα δίκια μας. Μπορούμε να νικήσουμε!

Τρίτη 20/2 το απόγευμα 6μμ, ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΓΡΟΤΕΣ-ΝΕΟΛΑΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Ø ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Ø ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ø ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ø ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ



Διάβασέ το »