BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Μαζικός αγώνας στο δρόμο του Νοέμβρη!


Μαζικός αγώνας στο δρόμο του Νοέμβρη!
Όλοι στις αντιιμπεριαλιστικές πορείες σε όλη την Ελλάδα
Συγκέντρωση Κυριακή 17/11, 5μμ πλατεία Καρλοβάσου
           
·         Πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Πολεμήσαμε στο πλάι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον». Αυτό, σε μια περίοδο που ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έχει βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή, είναι υπεύθυνος (ξανά) για καταστροφές χωρών και εκατομμύρια προσφύγων.
·         Την ίδια στιγμή ο φασισμός σηκώνει κεφάλι όχι μόνο μέσω των φασιστικών συμμοριών αλλά και μέσω της πολιτικής και των δηλώσεων του επίσημου συστήματος. Το κίνημα είναι υπό διωγμό, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες χτυπιούνται αποφασιστικά, ο εθνικισμός αποτελεί την άλλη όψη της υποτέλειας στα αφεντικά των ΗΠΑ και της ΕΕ, η ρατσιστική υστερία ενάντια στους πρόσφυγες φουσκώνει.
·         Και η επίθεση του συστήματος κλιμακώνεται: Μισθοί, εργασιακές σχέσεις, ασφάλιση, δωρεάν παιδεία και περίθαλψη συντρίβονται κάτω από τη μπότα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Τι άλλο χρειάζεται να παρατηρήσει κανείς για να διαπιστώσει ότι τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι εδώ; Ότι τα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία», «Έξω οι βάσεις, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» ανταποκρίνονται απόλυτα στη σημερινή φάση και μπορούν να αποτελούν τους άξονες του κινήματος αντίστασης που πρέπει να δυναμώσει;

Διάβασέ το »