BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ: Λαός και μετανάστες διαδήλωσαν στη Σάμο την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη!

 


Μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης  στον Παλαιστινιακό λαό που πραγματοποιήθηκε στο Βαθύ της Σάμου στις 18/5. Ιδιαίτερη ζωντάνια έδωσε η συμμετοχή δεκάδων Παλαιστινίων προσφύγων και μεταναστών που ήρθαν από το Κέντρο κράτησης του νησιού για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Με πικέτες και πλακάτ που διαδήλωναν την απαίτηση τους για μια ελεύθερη Παλαιστίνη και με συνθήματα έκαναν έντονα αισθητή την παρουσία τους. Το ξεκίνημα των ομιλιών στην κεντρική πλατεία της πόλης έγινε από εκπρόσωπο τους και ακολούθησαν ομιλίες από αυτούς που διοργάνωναν τη συγκέντρωση, δηλαδή την ΕΛΜΕ Σάμου και την Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου. Στη συνέχεια χαιρετισμό στην συγκέντρωση απεύθυνε εκπρόσωπος του ΚΚΕ(μ-λ).

Στην πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν περίπου 200 άνθρωποι επιβεβαιώνοντας τις ευαισθησίες για τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού αλλά και ευρύτερες διεργασίες στους εργαζόμενους και στη νεολαία. Το μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών –που επίσης καλούσαν στη συγκέντρωση- πορεύτηκε με παλμό και μαχητικά συνθήματα και κέρδισε τη συμπάθεια των Παλαιστινίων που το φωτογράφιζαν και το βιντεοσκοπούσαν.

Αναμφίβολα η συγκέντρωση και η πορεία προκάλεσε θετική εντύπωση στην πόλη της Σάμου και αναδείχτηκε σε ένα βήμα καταγγελίας του ιμπεριαλισμού και του εθνικισμού και προβολής της κατεύθυνσης της φιλίας και της κοινής πάλης του λαού μας με τους λαούς της περιοχής αλλά και με τους πρόσφυγες μετανάστες. Αξιοσημείωτη είναι η πλήρης απουσία των δυνάμεων του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ από τη συγκέντρωση και την πορεία. Μια επιλογή συνεπής στην άρνηση του  εκπρόσωπου του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ όταν από τις Αγωνιστικές Κινήσεις προτάθηκε η πραγματοποίηση της κινητοποίησης με το «επιχείρημα» ότι η ΕΕΔΥΕ έχει προγραμματίσει «σχετική κινητοποίηση» για τις 30 του Μάη!     



Διάβασέ το »