BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Αποτελέσματα της Εκλογοαπολογιστικής ΓΣ ΕΛΜΕ Σάμου της 25-11-21

 


Εκλογοαπολογιστική ΓΣ ΕΛΜΕ Σάμου της 25-11-21:

Απόφαση συνέχισης του αγώνα για ανατροπή της αξιολόγησης!

Με μια μαζική ΓΣ , που είχε λείψει πολύ όλο το προηγούμενο κρίσιμο διάστημα, αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα , η πάλη για να γίνει κεντρική αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική, για την ανατροπή της αξιολόγησης, της Τράπεζας Θεμάτων και της ΕΒΕ. Αποφασίστηκε στη ΓΣ των προέδρων το Σάββατο 25/11 να στηριχτεί  η συνέχιση της απεργίας-αποχής, 24ωρη απεργία, διαδηλώσεις και συνελεύσεις αγώνα εκπαιδευτικών μαθητών και φοιτητών.  Βασικό στοιχείο της απόφασης είναι η επιδίωξη συντονισμού των ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ για να ξεπεραστεί η γραμμή ήττας και υποταγής που επιβάλλουν οι ομοσπονδίες και σε αυτή τη βάση της επιδίωξης του Συντονισμού η κήρυξη απεργίας –αποχής από την ΕΛΜΕ Σάμου.

Από την άποψη αυτή η εκλογοαπολογιστική της 25/11 ήταν μια ξεχωριστή Συνέλευση που επιβεβαίωσε τις διαθέσεις των συναδέλφων να μην υποταχτούν, να μην παραιτηθούν και δικαίωσε την προσπάθεια των Αγωνιστικών Κινήσεων που όχι μόνο μέσα στη ΓΣ αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα με την προεκλογική τους διακήρυξη  κινητοποιήθηκαν σε όλα τα σχολεία του νησιού για να προβάλλουν αυτή την αναγκαιότητα και να προετοιμάσουν την απόφαση αυτή.

Δεν έλειψαν βέβαια οι «πολύμορφες» προσπάθειες να μην υπάρξει αυτή η απόφαση, να κατακερματιστεί ή να «συντεθεί» στην αντίθετη της. Περίσσεψαν οι παρεμβάσεις υποστήριξης των κειμένων αλά ΔΟΕ, οι προτροπές ακολουθητισμού στη γραμμή υποταγής της ΟΛΜΕ. Θα λέγαμε ότι η ΔΑΚΕ που δεν συμμετείχε στη ΓΣ και στις εκλογές (συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο  τις προσπάθειες υπονόμευσης του σωματείου…)  πολιτικά καθόλου δεν έλειψε από το αμφιθέατρο! Πριν από όλα γιατί επάξια έπαιξαν το ρόλο της οι ΣΥΝΕΚ που έκαναν κήρυγμα στη ΓΣ γιατί δεν πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας με βάση  τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΟΛΜΕ!

Αλλά στην «πολιτική αναπλήρωση»  της απουσίας της ΔΑΚΕ δεν βοήθησαν μόνο οι ΣΥΝΕΚ. Το ΠΑΜΕ σε όλη την προεκλογική του παρέμβαση και στη ΓΣ υπεράσπισε συντηρητικά ανακλαστικά και αντιλήψεις σε όλο το φάσμα των ζητημάτων: Από το προσφυγικό ως την τηλεκπαίδευση και πάνω από όλα στο ζήτημα της αξιολόγησης για την οποία συνέχισε να κρύβεται πίσω από «τις αποφάσεις που θα πάρει η ΟΛΜΕ» ενώ επιπλέον,  εκπρόσωπος του δήλωσε ότι «τα κείμενα είναι μορφή αγώνα»!  Η ΔΗΣΥ δέχτηκε και ψήφισε μαζί με τις Αγωνιστικές Κινήσεις την απόφαση της ΓΣ αλλά εκπρόσωποι της άφηναν ανοιχτό το δρόμο διολίσθησης στα «κείμενα» και στις αποφάσεις της ΟΛΜΕ.

Αυτό το «πολιτικό κομφούζιο» είναι εκδήλωση της μεγάλης αναντιστοιχίας που έχει καταγραφεί ανάμεσα στις αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου από τη μια και τις γραμμές υποταγής και συμβιβασμού των καθεστωτικών και των υπόλοιπων παρατάξεων από την άλλη. Είναι στοιχείο των μεταβατικών καιρών μας και απαιτείται αγώνας για να στερεώνεται και να συγκροτείται πολιτικά η αγωνιστική κατεύθυνση. Αυτό το «πολιτικό κομφούζιο» και η καλλιεργούμενη σύγχυση αποτυπώνεται και στα εκλογικά αποτελέσματα. Οι δυνάμεις που κυριαρχούν είναι αυτές που αντιτάχθηκαν στην απόφαση αγώνα της ΓΣ, είναι αυτές που κατέθεσαν προτάσεις διαχείρισης και «ομαλής κατάσβεσης» της αγωνιστικής διάθεσης(ΠΑΜΕ) ή και ανοιχτής πολιτικής καταστολής αυτής της διάθεσης (ΣΥΝΕΚ) που έχει η μεγάλη  πλειοψηφία των συναδέλφων.

Σε αυτές τις πολιτικές συνθήκες οι Αγωνιστικές Κινήσεις καταγράψαμε ένα ικανοποιητικό εκλογικό αποτέλεσμα . Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν και καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπερασπίσουμε αποφασιστικά την απόφαση της ΓΣ , να επιμείνουμε με νέες μαζικές ΓΣ  στη συνέχιση του αγώνα.

Τα αποτελέσματα των εκλογών (στις παρενθέσεις οι έδρες των παρατάξεων στο ΔΣ) είναι τα ακόλουθα:

 

2021

2019

ΨΗΦΙΣΑΝ

152

166

Λευκά

8

6

Άκυρα

6

1

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

22 (1)

35 (2)

ΠΑΜΕ

40 (2)

26 (1)

Δημοκρατική Συσπέιρωση

39 (2)

36 (2)

ΣΥΝΕΚ

37 (2)

19 (-)

ΔΑΚΕ

-

43 (2)

 


Διάβασέ το »