BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Αποτελέσματα εκλογών Συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου της 30-31/5/22

 


 

ΔΟΕ 2022

ΑΔΕΔΥ 2022

ΔΣ 2022

ΔΟΕ 2019

ΑΔΕΔΥ 2018

Ψήφισαν

244

244

220

271

227

Έγκυρα

240

241

214

246

205

Αγωνιστικές  Κινήσεις

19

23(1)

16

11

17(1)

Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση

93 (1)

96 (5)

100 (3)

132 (2)

104 (6)

Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ)

65 (1)

68(3)

48(2)

37

42(2)

Ανεξάρτητη Επικοινωνία (Παρεμβάσεις)

63

54(3)

50(2)

52(1)

42(2)

 

            Το διήμερο 30 και 31/05 πραγματοποιήθηκαν η 2η τακτική Γενική Συνέλευση του σωματείου και οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 91η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ και στο συνέδριο του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

  Η προσέλευση στην Γενική Συνέλευση ήταν αρκετά ικανοποιητική, με 40 περίπου συναδέλφους, μια περίοδο που χαρακτηρίζεται κυρίως από άμαζες διαδικασίες στα σωματεία και υψηλά ποσοστά αποχής στις εκλογές. Η συζήτηση που ακολούθησε ανέδειξε τις απόψεις που κυριαρχούσαν τα δύο τελευταία χρόνια στα σωματεία, με τις Παρεμβάσεις και το ΠΑΜΕ να καταγγέλλουν μεν την αδράνεια και υποταγή της ΔΟΕ, να μην βλέπουν δε διέξοδο έξω από αυτήν. Η Ενωτική, που εκπροσωπεί τις απόψεις της ΔΑΚΕ, υπερθεμάτισε στην παραπάνω άποψη δηλώνοντας ευθαρσώς ότι η στάση της ΔΟΕ στην αξιολόγηση και στην τηλεκπαίδευση, το ξεπούλημα του αγώνα και το κρέμασμα των συναδέλφων ήταν κάτι που δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Κοινό χαρακτηριστικό, επίσης, και των τριών παρατάξεων στις τοποθετήσεις τους  πάνω στο ζήτημα των ενιαίων κειμένων ,που αποτέλεσαν την παύση των κινητοποιήσεων ενάντια στην αξιολόγηση και ουσιαστικά την εφαρμογή της, ήταν πως συνεχίζει να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο.

            Οι τοποθετήσεις των ΑΚΕ κατήγγειλαν τη γραμμή της ΔΟΕ ως γραμμή του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε όλα τα ζητήματα και στην οποία συνήργησαν και οι δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά (ΠΑΜΕ και Παρεμβάσεις) . Έθεσαν ξεκάθαρα την αναγκαιότητα για ενεργοποίηση και συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων στην κατεύθυνση κεντρικού αγώνα, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και απεργίες για την ανατροπή της επίθεσης. Επίσης, ανέδειξαν την αλγεινή εξέλιξη που υπάρχει στην Πρωτοβάθμια με πολλά σωματεία πανελλαδικά να εφαρμόζουν τον νόμο Χατζηδάκη, πραγματοποιώντας ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στις εκλογές τους, παράλληλα με τις δια ζώσης και πρότειναν  να μην αναγνωριστούν οι αντιπρόσωποι των συγκεκριμένων σωματείων στις διαδικασίες της ΔΟΕ, καθώς νομιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο, ο πλήρης έλεγχος και η απονεύρωση των σωματείων που επιχειρείται με τον νόμο 4808. Ενδεικτικό είναι πως καμία από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν τοποθετήθηκε πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

             Στα αποτελέσματα των εκλογών δεν θα μπορούσε παρά να αποτυπωθεί η απογοήτευση, η έλλειψη μαζικών διαδικασιών και επομένως και  η ανάδειξη των απόψεων της ανάθεσης. Παρ’ όλα αυτά τόσο η Ενωτική, όσο και η Ανεξάρτητη Επικοινωνία καταγράφουν μια πτώση που αναδεικνύει ότι ακόμη και διστακτικά οι εκπαιδευτικοί δείχνουν την απογοήτευση τους από την στάση τους το προηγούμενο διάστημα. Το ΠΑΜΕ εισέπραξε ένα κομμάτι από αυτήν την δυσαρέσκεια, κυρίως τηρώντας μια στάση διγλωσσίας σε όλα τα ζητήματα, με κύρια την αξιολόγηση, την τηλεκπαίδευση και τον νόμο Χατζηδάκη. Ως ΑΚΕ, αξιολογούμε ικανοποιητικά τα αποτελέσματα μας, με μια μικρή άνοδο που αποτελεί ενίσχυση της άποψης μας και δύναμη για την επόμενη δύσκολη περίοδο. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που ήταν μαζί μας σ’ αυτόν τον αγώνα και καλούμε όλους σε ενεργή συμμετοχή στα σωματεία μας και τις συλλογικές μας διαδικασίες το επόμενο διάστημα.



Διάβασέ το »