BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Ανταπόκριση από την απεργία της 15/12, στη Σάμο!

 


Ανταπόκριση από την απεργία της 15/12, στη Σάμο

            Περίπου 30 εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 15/12 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούσαν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών και η ΕΛΜΕ Σάμου.

Παρ’ όλη τη σχετικά μικρή συμμετοχή και τη βροχή, οι συνάδελφοι παρέμειναν κάμποση ώρα στην πλατεία, όπου διαβάστηκαν οι αποφάσεις των σωματείων και στη συνέχεια, έπειτα από πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων, ακολούθησε σύντομη πορεία στην αγορά με κατάληξη το κτίριο των διευθύνσεων. Εκεί, οι πλειοψηφίες των Δ.Σ. και των δύο σωματείων αποφάσισαν για άλλη μια φορά να αναλωθούν σε έναν υποτιθέμενο «διάλογο» με τη διοίκηση για τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων, στάση που σπέρνει γενικά αυταπάτη για τον ρόλο της διοίκησης, αλλά και συγκεκριμένα για το από πού μπορεί να υπάρξει απάντηση στο ζήτημα των νεοδιόριστων.

 Ένας από τους λόγους για τη μικρή συμμετοχή, τόσο στις συγκεντρώσεις, όσο και στην ίδια την απεργία θεωρούμε πως είναι η σύγχυση που προκάλεσαν στους εκπαιδευτικούς τα αιτήματα που επέλεξαν να αναδείξουν οι ομοσπονδίες. Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα οι συνάδελφοι πάλεψαν και συσπειρώθηκαν  ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης και ενώ η εξέλιξη για την ανάκληση των μονιμοποιήσεων έχει φέρει μεγάλη οργή σε όλο τον κλάδο και ανοίγει την πόρτα στις απολύσεις στο δημόσιο, οι ομοσπονδίες επέλεξαν στα αιτήματα της απεργίας να μην υπάρχει ούτε καν αναφορά στα παραπάνω, γεγονός που προκάλεσε απογοήτευση και ηττοπάθεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το πανό του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, που δεν ανέφερε καν τη λέξη αξιολόγηση.

Παρά την εσκεμμένη αυτή σύγχυση όμως, κατά τη διάρκεια της πορείας, ακούστηκαν τα συνθήματα που πράγματι συσπειρώνουν τον κλάδο την περίοδο αυτή. Συνθήματα ενάντια στην αξιολόγηση, την αδιοριστία, ενάντια στην ΕΒΕ και την τράπεζα θεμάτων, ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη.

  15/12/2022



Διάβασέ το »