BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Η άγρια τρομοκρατία κατά την εκκένωση της κατάληψης «Ευαγγελισμός» στο Ηράκλειο Κρήτης – τμήμα της συνολικής επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα!

 


Η άγρια τρομοκρατία κατά την εκκένωση της κατάληψης «Ευαγγελισμός» στο Ηράκλειο Κρήτης – τμήμα της συνολικής επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα

Άγριο ξύλο, βασανισμοί, παράνομες διαδικασίες κράτησης και τρομοκρατία στους δρόμους της πόλης. Σκηνικό που θυμίζει κάτι από εμπόλεμη περιοχή κι όμως συνέβησαν το ξημέρωμα του προηγούμενου Σαββάτου (30/9) στο Ηράκλειο της Κρήτης, κατά την διάρκεια της εκκένωσης της κατάληψης του Ευαγγελισμού, από την αστυνομία. Με φόντο μια ακόμη «γιορτή» της αστικής δημοκρατίας (τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση), στο κτίριο της, επί 23 χρόνια, κατάληψης του Ευαγγελισμού, το πολιτικό σύστημα του «νόμος και τάξη», έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό του, μισάνθρωπο πρόσωπο.

Οι καταγγελίες των ανθρώπων που παρευρίσκονταν μέσα στο κτίριο αναφέρουν την άγρια καταστολή που δέχθηκαν από τα ΜΑΤ κατά την εισβολή τους στο κτίριο, με συλλήψεις 10 ατόμων που ήταν εκείνη την ώρα στην κατάληψη κι ενός ακόμη, εκτός του κτιρίου και ώρες αργότερα, από το περιστατικό. Επίσης, καταγγέλλεται ο ξυλοδαρμός μέχρι και ανθρώπων που ήταν δεμένοι πισθάγκωνα με χειροπέδες, με αποκορύφωμα τον βασανισμό και την πρόκληση σοβαρών τραυματισμών του νεαρού που κατέληξε στο κενό από ύψος 12 μέτρα (πώς άραγε;), εξαιτίας της τρομοκρατίας που του προκλήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ακόμη και μετά την πτώση μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου για ανάκριση, παρά τα σπασμένα κάτω άκρα και τις κακώσεις στην σπονδυλική του στήλη. Το σαββατοκύριακο που ακολούθησε η τρομοκρατία και η καταστολή σε ολόκληρη την περιοχή συνεχίστηκαν, με τα ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα και κυνηγητό στις πορείες αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκαν.

Το κράτος λοιπόν υπάρχει! Το κράτος που δείχνει τόσο ανύπαρκτο μπροστά στα «ακραία καιρικά φαινόμενα», που εγκαταλείπει τον λαό και αρνείται να κάνει οτιδήποτε για να τον προστατέψει, που τον καίει και τον πνίγει σηκώνοντας τα χεριά από δήθεν ανημπόρια. Υπάρχει οργανωμένο και αποφασισμένο να συντρίψει κάθε μορφή αντίστασης και πολιτικοποίησης. Υπάρχει στους νόμους που καταργούν κάθε δημοκρατικό και εργασιακό δικαίωμα, κάθε κοινωνική παροχή. Υπάρχει στις όλο και αυξανόμενες διώξεις αγωνιστών και στην ποινικοποίηση της απεργίας και συνολικά του αγώνα. Απέναντι σε έναν τόσο οργανωμένο και εξοπλισμένο αντίπαλο, με σαφή επιδίωξη την τρομοκράτηση και την διάλυση κάθε μορφής δικαιώματος, ο μόνος δρόμος που έχουμε λαός, εργαζόμενοι και νεολαία είναι να οργανωθούμε κι εμείς, να εξοπλιστούμε ιδεολογικά, να αντισταθούμε στο ασφυκτικό πλαίσιο ζωής που επιβάλλουν.

Με πρωτοβουλίες γειτονιάς, με ισχυρά, μαζικά σωματεία, με κοινή δράση και μέτωπα αντίστασης να αγωνιστούμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε.

Οργάνωση – αντίσταση – διεκδίκηση για ζωή και δουλειά με δικαιώματα και ελευθερίες



Διάβασέ το »