BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ: ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!

 


ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Ενάντια στη φτώχεια, στην αξιολόγηση-στην επίθεση στην εκπαίδευση-στην καταστολή

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΘΙΟΥ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

ü  Η απεργία στις 15 Δεκέμβρη είναι δική μας υπόθεση! Εμείς την επιβάλλαμε στέλνοντας μήνυμα συνέχισης του αγώνα με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις 9 Νοέμβρη και στην πορεία του Πολυτεχνείου.

ü  Συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία, δείχνουμε την αποφασιστικότητα και τη δυνατότητα του κλάδου των 180.000 εκπαιδευτικών να αντισταθεί στην επίθεση που δέχεται, να διεκδικήσει και να νικήσει.

ü  Κατεβαίνοντας στις διαδηλώσεις, κάνουμε την απεργία δική μας υπόθεση και την περιφρουρούμε από τους χειρισμούς της συνδικαλιστικής ηγεσίας, που δεν λείπουν ποτέ.

Αυτή τη φορά, εκτός από τις γνωστές καθυστερήσεις στην ανακοίνωση της απεργίας, η ΔΟΕ προσπαθώντας να την υπονομεύσει, την υποβαθμίζει, δεν προκηρύσσει 24ωρη ενώ μπορεί, αλλά 3ωρη στάση και καλεί τις ΣΕΠΕ να την επεκτείνουν σε 24ωρη. Εξαφάνισε ακόμα και τη λέξη «αξιολόγηση» αποδεχόμενη, προφανώς, πως έχει περάσει, γιατί κανείς στα σοβαρά δεν μπορεί να ισχυριστεί πως έχουμε νικήσει! ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΠΑΜΕ πάνε να εξαφανίσουν τις παρακαταθήκες του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Όμως, ο αγώνας για την ανατροπή της πρέπει να συνεχιστεί και μπορεί να νικήσει.

Το πλαίσιο της πάλης και του αγώνα μας το καθορίζουν:

·         Η αγανάκτησή μας για την ακρίβεια που μας ρίχνει στη μιζέρια και τη φτώχεια.

·         Η αντίσταση και η αντίθεσή μας στην αξιολόγηση. Η πάλη για μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων είναι στην ουσία άλλη μια μεγάλη μάχη που πρέπει να δώσει ο κλάδος ενάντια στην αξιολόγηση, αυτή τη φορά και της ατομικής.

·         Η αντιπαράθεσή μας με την άγρια επίθεση στην εκπαίδευση που οδηγεί στην εργασιακή μας εξόντωση και στον ταξικό αποκλεισμό των μαθητών μας από τις σπουδές. Επιμένουμε να παλεύουμε ενάντια στη ΕΒΕ, την Τράπεζα Θεμάτων και τις Εξετάσεις PIZA.

·        Η οργή μας για τις διώξεις συναδέλφων, για την αστυνομοκρατία και την άγρια καταστολή κάθε αγώνα και φωνής αντίστασης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν καρτερούμε τις επόμενες εκλογές. Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα συνεχίσει την επίθεση, δε θα ακυρώσει την αξιολόγηση.

Ø  Αν θέλουμε να κερδίσουμε, πρέπει η απεργία στις 15 Δεκέμβρη, εκτός από επιτυχία, να έχει και συνέχεια. Να ακολουθήσει κύκλος γενικών συνελεύσεων πριν τις διακοπές.

Ø  Αν θέλουμε να οργανώσουμε έναν αγώνα που να μπορεί να νικήσει, πρέπει να γίνουν παντού μαζικές γενικές συνελεύσεις, δηλαδή να είμαστε όλοι παρόντες.

Ø  Αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα πρέπει να μιλήσουμε καθαρά για απεργίες που κλείνουν σχολεία και για μεγάλες διαδηλώσεις που θα απευθύνονται στον λαό.

Παλεύουμε για:

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς

Ανατροπή της αξιολόγησης

Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων και των αναπληρωτών

Κατάργηση του αντεργατικού, αντισυνδικαλιστικού Ν.4808 (Χατζηδάκη)



Διάβασέ το »