BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Δευτέρα 6/3, 6μμ Πλατεία Καρλοβάσου!

 


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΟΥΤΕ  ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΟΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Δευτέρα 6/3, 6μμ Πλατεία Καρλοβάσου!

Είναι απέραντη η θλίψη και η οδύνη για τους άδικα σκοτωμένους, τους αγνοούμενους, τους τραυματίες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Είναι τεράστια η οργή για τους υπεύθυνους του νέου πολύνεκρου εγκλήματος που συντελέστηκε στα Τέμπη.

Και αυτή η οργή βρήκε την πρώτη της έκφραση στις μαζικές διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Διαδηλώσεις καταγγελίας της πολιτικής του κέρδους, των ιδιωτικοποιήσεων, της απόσυρσης του κράτους από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του. Και γι αυτό ακριβώς η κυβέρνηση επέλεξε να χτυπήσει με χημικά και γκλομπς την πορεία στην Αθήνα χθες.

Η παραίτηση του «αρμόδιου» Υπουργού και η κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους δεν συγκαλύπτει ούτε ξεπλένει τις ευθύνες της τωρινής κυβέρνησης αλλά και όλων αυτών που προηγήθηκαν για τις εγκληματικές, ταξικές πολιτικές τους, που οδήγησαν στη χθεσινή  ανείπωτη τραγωδία.

Τα  «ερωτήματα» είναι αμείλικτα:

-          Γιατί δεν υπάρχουν στο σιδηρόδρομο συστήματα ασφάλειας, τη στιγμή που είχαν αγοραστεί ήδη από το 2000; Γιατί η εκ νέου αναγνώριση της έλλειψής τους από το 2018 δεν οδήγησε καμία κυβέρνηση στην εγκατάστασή τους;

-          Γιατί οι γραμμές των τραίνων στα Τέμπη αλλά και σε όλο το δίκτυο δεν συντηρούνται σύμφωνα με τους στοιχειώδεις κανονισμούς ασφάλειας;

-         Γιατί οι κάθε είδους υποδομές αφήνονται στη μοίρα τους, στοιχίζοντας τις ζωές τόσων ανθρώπων; Γιατί είναι υποτυπώδεις έως ανύπαρκτες οι επισκευές του δικτύου ;

ΟΧΙ ! για όλα αυτά δεν ευθύνεται ο Σταθμάρχης!!

Υπεύθυνοι  είναι το Κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν. Υπεύθυνοι  είναι το Κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις που στο όνομα του κέρδους αδιαφορούν πλήρως για τη ζωή του λαού και της νέας γενιάς. Υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις, η τωρινή αλλά και οι προηγούμενες,  που ιδιωτικοποιούν, δηλαδή ξεπουλάνε στο μεγάλο κεφάλαιο, στους ντόπιους εκμεταλλευτές αλλά και στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ κυρίως, την περιουσία που με τον ιδρώτα του δημιούργησε ο λαός: το σιδηρόδρομο, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το ρεύμα, το νερό …( Στη συγκεκριμένη περίπτωση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε το 2017 στην ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου).

Αυτή ακριβώς την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική είναι ανάγκη ζωής να αντιπαλέψουμε! Το σύστημα, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις που τα υπηρετούν δεν λογαριάζουν τη ζωή του λαού, τις ζωές μας! Αυτή την πολιτική μόνο εμείς, μόνο ο λαός μπορεί να την υπερασπιστεί με τους αγώνες του. ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ, ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει εργασία, εκπαίδευση, περίθαλψη, ΖΩΗ με δικαιώματα απέναντι σε όλους αυτούς που του τα στερούν.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.



Διάβασέ το »