BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Δεκάδες νεκροί πρόσφυγες στα ανοιχτά της Πύλου!

 


Δεκάδες νεκροί πρόσφυγες στα ανοιχτά της Πύλου

Οι «πολιτισμένοι» της Δύσης συνεχίζουν το δολοφονικό τους έργο

ΟΛΟΙ/ΕΣ  Πέμπτη 15/6, 7:30μμ Πλατεία ΠΥΘΑΓΟΡΑ (Βαθύ)

Τις τελευταίες ώρες παρακολουθούμε συγκλονισμένοι μία ακόμα αδιανόητη τραγωδία. Το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου κόστισε τη ζωή σε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό κατατρεγμένων ανθρώπων, προσφύγων και μεταναστών, που αγωνίζονταν γι’ αυτό ακριβώς, το πιο θεμελιώδες και αυτονόητο από όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το δικαίωμα να ζήσουν.

Πρόκειται για έγκλημα. Το δικαίωμα στη ζωή, το στέρησαν από τους συνανθρώπους μας αυτοί που σχεδιάζουν και ξεκινούν τους άδικους πολέμους, που φτωχοποιούν κι εκμεταλλεύονται τους λαούς, που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους και τους οδηγούν στην απόγνωση και την προσφυγιά. Ένοχες για τον θάνατό τους είναι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που χαράζουν τις στρατηγικές τους και τις νέες ζώνες επιρροής κυριολεκτικά με το αίμα των αθώων και των κυνηγημένων αυτών του κόσμου. Ένοχη είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι απάνθρωπες πολιτικές της που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε απέραντο νεκροταφείο. Ένοχες είναι και οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις που ανελλιπώς συντάσσονται με τις δολοφονικές επιταγές της «πολιτισμένης» Δύσης και έχουν δώσει «γη και ύδωρ» προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις πολεμικές μηχανές των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. 

Αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι που ακόμα και μπροστά σε μια ανείπωτη τραγωδία συμπεριφέρονται χωρίς καμία αιδώ. Οι υποκριτικές δηλώσεις στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα κροκοδείλια δάκρυα εγχώριων παραγόντων δεν πείθουν κανέναν. Όσο για τα Μ.Μ.Ε., έχουν ήδη ξεκινήσει το «ξέπλυμα» επιχειρώντας να αποκρύψουν τις πολιτικές ευθύνες και να προβάλλουν τις «τεχνικές λεπτομέρειες» του ατυχήματος. Φτάνουν στο σημείο να υπονοήσουν πως  για το ναυάγιο ευθύνονται οι  ίδιοι οι πρόσφυγες επειδή…. μετακινήθηκαν ομαδικά. Αλλά ό,τι και να κάνουν η βαρβαρότητα του δολοφονικού συστήματος που υπηρετούν δεν κρύβεται και δεν συνηθίζεται.

Απέναντι σ’ αυτή την βαρβαρότητα, δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι, θα είμαστε παρόντες στον δρόμο του αγώνα και θα εκφράσουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας στα θύματα των απάνθρωπων πολιτικών τους. Θα φωνάξουμε πως πρόκειται για έγκλημα και θα καταγγείλουμε τους πραγματικούς ενόχους. Ντόπιοι και μετανάστες, θα αγωνιστούμε μαζί ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης που γεννά τους πολέμους και την προσφυγιά. Η αλληλεγγύη είναι το μόνο και το δυνατότερο όπλο μας.

Ø ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Ø ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!



Διάβασέ το »