BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ: Πρόταση Ψηφίσματος σε ΕΛΜΕ και Σύλλογο Δ&Ν Σάμου


ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΡΩΣΙΑΣ

ΠΡΩΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Ένα τραγικό αιματοκύλισμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο. Τα ρώσικα στρατεύματα έχουν εισβάλει στην Ουκρανία και βομβαρδίζουν ολόκληρη τη χώρα. Οι νεκροί αυξάνονται καθημερινά και το κύμα προσφύγων έχει ήδη εκδηλωθεί. Ο λαός της Ουκρανίας πληρώνει το άδικο και βαρύ τίμημα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Ρωσία και από δίπλα οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ, ο καθένας για το δικό του συμφέρον, δεν διστάζουν να θυσιάσουν τις ζωές αθώων ανθρώπων. Και όλοι τους με το πρόσχημα της υπεράσπισης της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Ακριβώς με τις ίδιες δικαιολογίες άρχισαν η εισβολή στο Ιράκ, η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η ισοπέδωση της Συρίας. Και ακριβώς ίδια θα είναι τα αποτελέσματα: χιλιάδες νεκροί, ισοπεδωμένες χώρες, φτώχεια, εξαθλίωση και περισσότερη εκμετάλλευση για τους λαούς και την εργατική τάξη. Και με το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου πολέμου να είναι ακόμη πιο ορατό.

Όταν οι ιμπεριαλιστές μιλούν για ελευθερία και δημοκρατία, οι λαοί και η εργατική τάξη πρέπει να προετοιμάζονται για τα χειρότερα.

Στο νέο αυτό ματοκύλισμα η μόνη πλευρά με την οποία πρέπει να συνταχτούν οι λαοί και η εργατική τάξη είναι η πλευρά του λαού της Ουκρανίας. Αυτού του λαού που, για δεύτερη φορά μετά από οχτώ χρόνια, ζει στο πετσί του τι σημαίνει να αλέθεται ένας λαός στις μυλόπετρες του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών. Και αυτή τη φορά με ακόμη πιο τραγικούς όρους.

Το εργατικό κίνημα σε όλο τον κόσμο πρέπει να καταδικάσει τη ρώσικη εισβολή και τον ρώσικο ιμπεριαλισμό. Όπως πρέπει να καταδικάσει τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ που εδώ και δεκαετίες έχουν δρομολογήσει το σχέδιο ασφυκτικής περικύκλωσης της Ρωσίας. Σχέδιο που τους τελευταίους μήνες οξύνθηκε ακόμη περισσότερο με την προσπάθεια ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Το εργατικό κίνημα και ο λαός της χώρας μας πρέπει να καταδικάσει την υποτελή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και της εξαρτημένης από τους ιμπεριαλιστές ντόπιας άρχουσα τάξης. Πολιτική που έχει μετατρέψει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών φονιάδων, σε μια τεράστια στρατιωτική βάση. Πολιτική που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές του λαού και των εργαζομένων και συμβάλλει στα φονικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών για ολόκληρη την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και των Βαλκανίων. Πολιτική που λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα για να χρηματοδοτεί τους αμερικανονατοϊκούς φονιάδες, δήθεν για να ενισχύει την ασφάλεια της χώρας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγουν μαζικά στο δρόμο και να καταδικάσουν το πολεμικό μακελειό σε βάρος του Ουκρανικού λαού. Να καταδικάσουν τους ιμπεριαλιστές φονιάδες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Ρωσίας και να απαιτήσουν να φύγουν τώρα όλα τα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα από την Ουκρανία. Να καταδικάσουν κάθε εμπλοκή, συμμετοχή ή διευκόλυνση της χώρας μας προς του αμερικανονατοϊκούς φονιάδες.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να πάρουν κάθε δυνατή πρωτοβουλία προκειμένου να εκφραστεί πλατιά, μαζικά και αποφασιστικά η ταξική μας αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

Να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στο να σταματήσει αυτό το αιματοκύλισμα, να δυναμώσει το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο.

 

Ø  ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

Ø  ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ø  ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

Ø  ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ - ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ



Διάβασέ το »