BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Εκλογές 2018. Οι άλλες ... δυνάμεις!


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ.
ΤΡΙΤΗ 27/11, 10πμ , στο ΓΕΛ Σάμου
Ø ΟΧΙ στην υποταγή στις δυνάμεις της επίθεσης!
Ø Να αρνηθούμε την «αγωνιστική» διαχείριση της ήττας!
Ø Να αγωνιστούμε,  για την ανασυγκρότηση του σωματείου,  ενάντια στον εκφυλισμό του!

Μπροστά στα δύσκολα που ζούμε και τα χειρότερα που μας ετοιμάζουν αποκτά μεγαλύτερη σημασία η διαδικασία των εκλογών στο σωματείο μας. Γιατί το σωματείο είναι , πρέπει να γίνει, όπλο υπεράσπισης των συμφερόντων μας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. Φωνή καταγγελίας της αδικίας, των αντιλαϊκών μέτρων, των αντιδραστικών πολιτικών. Δύναμη που θα  ενώνεται στην κοινή πάλη με το λαό και τη νεολαία απέναντι στις πολιτικές της ανεργίας, της φτώχειας, της εργασιακής και  κοινωνικής βαρβαρότητας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, του εθνικισμού και του φασισμού.
Για να μην κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, για να παραμείνει το σωματείο στη σημερινή κατάσταση αδράνειας και να φαίνεται ως «άχρηστο» και «περιττό» για τους συναδέλφους, οι καθεστωτικές δυνάμεις ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ έκαναν και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους. Υπονομεύουν ακόμα και τη στοιχειώδη λειτουργία του σωματείου  με τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους να απέχουν από τις Συνεδριάσεις του ΔΣ και τις ΓΣ, και να τηρούν απεργοσπαστική στάση στις όποιες κινητοποιήσεις υπήρξαν την προηγούμενη συνδικαλιστική χρονιά! Είναι απέναντι σε κάθε πρόταση αγώνα και διεκδίκησης και ζητάνε «προτάσεις για την παιδεία»! Θέλουν έτσι να ξεχάσουμε πως είναι τα κόμματα τους που κυβερνούν και προσθέτουν καθημερινά αδιέξοδα στην εκπαίδευση και σε όλο το λαό. Θέλουν να μας ορίσουν ως «υπεύθυνους» για τα αδιέξοδα των πολιτικών που οι ίδιοι υπηρετούν. Θέλουν ακόμα περισσότερο οι εκπαιδευτικοί να πάνε μαζί τους, να στοιχηθούν πίσω από την αντιδραστική πολιτική τους! Γι αυτό προτείνουν μέχρι και ενιαίο ψηφοδέλτιο, αυτοί οι «ακομμάτιστοι»!  Αυτοί που από κοινού ψήφισαν στην εισήγηση «αγώνα» (!!!) της ΟΛΜΕ στις 8-10-2018, να ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ τη ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ! Αυτοί που καλλιεργούν το έδαφος της παραπέρα φτωχοποίησης μας, προτείνοντας στην ίδια εισήγηση συσσίτια και για τους μονίμους στις στρατιωτικές Λέσχες!
ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ, θέλουν προτάσεις για το πώς θα συνεχιστεί η πολιτική του συστήματος ακόμα πιο άγρια. ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ, θέλουν οι εκλογές του σωματείου να είναι γκάλοπ για το ποιο από τα  κόμματα τους θα αναλάβει τον κυβερνητικό ρόλο στη νέα επίθεση που μας ετοιμάζουν. ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ θέλουν ένα σωματείο –σφραγίδα που δεν θα μπορεί να αντισταθεί και να διεκδικήσει. Ένα σωματείο που θα «παρίσταται και θα χαιρετίζει» τις εκδηλώσεις των κυβερνητικών βουλευτών και παραγόντων. Ένα σωματείο υποταγμένων που θα αναζητούν βοήθεια στα πελατειακά δίκτυα που στήνουν αυτοί που χτυπάνε τα δικαιώματα μας! Η δύναμη τους είναι η μεγάλη υποχώρηση των αγώνων και η επιδίωξη τους είναι να παγιωθεί η υποχώρηση και να βαραίνει ατομικά στον καθένα μας περισσότερο η αντιδραστική πολιτική.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση απαιτείται να δώσουμε τη μάχη ανασυγκρότησης του σωματείου! Απαιτείται μια γραμμή που θα ενώνει τους συναδέλφους στην πάλη και στον αγώνα. Μια γραμμή που θα αρνείται τη διγλωσσία και το συμβιβασμό και θα βασίζεται στην εμπιστοσύνη στον κόσμο και στη μαζική πάλη. Αυτή τη γραμμή δεν την έχουν ούτε η Δημοκρατική Συσπείρωση, ούτε το ΠΑΜΕ! Αντίθετα έχουν σοβαρές ευθύνες για τη σημερινή εικόνα εκφυλισμού του σωματείου. Και οι δύο ψήφισαν την ανάδειξη της ΔΑΚΕ στο προεδρείο του ΔΣ. Και οι δύο αρνήθηκαν την πρόταση μας τον περασμένο Φλεβάρη για συγκρότηση κοινής επιτροπής αγώνα για το ζήτημα των διορισμών, του 30ώρου και του χτυπήματος του δικαιώματος  της απεργίας που ψήφισε η κυβέρνηση.
Η Δημοκρατική Συσπείρωση πρωτοστατεί στο να αποφεύγει θέσεις και δεσμεύσεις (αλήθεια από πότε έχει να δει κανείς μια δικιά της γραπτή τοποθέτηση ή πρωτοβουλία για οποιοδήποτε θέμα;) Έφτασε να «μην» έχει θέση ούτε για την απεργία της 30 Μάη, εκτός από το βασικό της εκπρόσωπο που διακήρυξε θέση άρνησης συμμετοχής στην απεργία! Έχει όμως πάντα θέση συμμετοχής στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και «επίλυσης» των σοβαρών εργασιακών ζητημάτων των συναδέλφων στη βάση της  συνεννόησης με τη Διοίκηση, αντί για την απαιτούμενη προσπάθεια μαζικής  κινητοποίησης.
Το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί στις αγωνιστικές και ταξικές φωνασκίες που υπερκαλύπτονται όμως από την συμβιβαστική και δεξιά στην ουσία της πολιτική και πρακτική του! Όπως ακριβώς τη σωστή θέση για «μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών» την ανατρέπει το βουνό των ψηφοθηρικών αιτημάτων του για επιδόματα στους αναπληρωτές που έτσι θα… εξισωθούν με τους μόνιμους! Όπως ακριβώς τη σωστή θέση ότι οι συντονιστές των ΠΕΚΕΣ αναλαμβάνουν την υλοποίηση του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου την εξαερώνουν τα «αντικειμενικά κριτήρια» για την τοποθέτηση αυτών των συντονιστών που το ίδιο το ΠΑΜΕ προτείνει (http//kefalonianews.gr/δήλωση-των αιρετών-της- ασε -στο -απυσδε-ι)!!  Όπως ακριβώς το «αλληλεγγύη στους πρόσφυγες» αντί για την κοινή πάλη που αυτό σημαίνει, το ΠΑΜΕ το «μεταφράζει»  στη θέση «να φύγουν όλοι» και να πάνε στην (πολιτισμένη;) ΕΕ!!
Με αυτές τις πολιτικές που δεν πιστεύουν ή /και δεν θέλουν την ανασυγκρότηση του σωματείου και της μαζικής πάλης, φτάσαμε στο σημείο το σωματείο να μην έχει κάλεσμα ούτε για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και όταν εκδηλώνεται διάθεση κινητοποίησης και αγώνα (όπως πέρσι το Μάρτη)  να προτείνεται ως κλιμάκωση…. πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα!!!
Την υποχώρηση των αγώνων, την αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους και τα σωματεία, δεν μπορούμε να την διαχειριστούμε με «στρογγυλεύματα», συνεννοήσεις με τον αντίπαλο και με  συμβολικούς «αγώνες». Αυτή την αρνητική κατάσταση πρέπει και μπορούμε να την ανατρέψουμε! Πρέπει και μπορούμε ότι και όσο και αν απαιτείται να δώσουμε τη μάχη της ανασυγκρότησης του σωματείου! Αυτή τη μάχη θέλουμε να συνεχίσουμε να δίνουμε οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών.

 
Οι εκλογές του σωματείου είναι βήμα σε αυτή τη μάχη! Γι αυτό είναι υπόθεση κάθε συναδέλφου! Γι αυτό καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική  ΓΣ της 27/11. Γιατί αυτή -και κάθε- Γενική Συνέλευση δεν πρέπει να είναι βήμα που οι καθεστωτικές –κυβερνητικές παρατάξεις θα ξεδιπλώνουν ανεμπόδιστα τις επιδιώξεις τους, ούτε πεδίο όπου αχρέωτα θα αναπτύσσεται η διγλωσσία και ο συμβιβασμός. Πρέπει να είναι διαδικασία που θα ενώνει μόνιμους και αναπληρωτές στην αγωνιστική κατεύθυνση! 

Ψηφίστε-Στηρίξτε
Διάβασέ το »

Η αξιολόγηση εντός των τειχών


Η αξιολόγηση εντός των τειχών
  Στις 14/11, στα νηπιαγωγεία, λάβαμε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από την νέα συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου για τους νηπιαγωγούς. Αυτό το μήνυμα ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει την θέση που έχουμε διατυπώσει πολλές φορές και στα κείμενα μας αλλά και σε συνελεύσεις και συζητήσεις με συναδέλφους.
  Οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου ήρθαν για να συνεχίσουν τν μισοτελειωμένη δουλειά των σχολικών συμβούλων. Να εφαρμόσουν, δηλαδή, την αξιολόγηση στα σχολεία, που διακαώς επιθυμούν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Να κατηγοριοποιήσουν εκπαιδευτικούς και σχολεία και ίσως επιτέλους να ξεμπερδέψουν και με πολλούς,  κρίνοντας τους ακατάλληλους.
  Η συντονίστρια, λοιπόν, δεν παραλείπει να μας… υπενθυμίσει το νέο μας ωράριο και να μας ενημερώσει για τα καθήκοντα μας… σύμφωνα πάντα με το νέο πρόγραμμα σπουδών και με το νόμο για τις νέες δομές στην εκπαίδευση. Διατάξεις, δηλαδή, για τις οποίες πολλοί σύλλογοι έχουν πάρει αποφάσεις  εναντίον τους. Συνεχίζει για την ανάγκη της επιμόρφωσης μας, για συναντήσεις απογευματινές , εκτός ωραρίου, με γονείς, αλλά και με μια σειρά από εκπαιδευτικούς προγραμματισμούς( τριμηνιαίο ή ετήσιο) και αποτιμήσεις στο τέλος κάθε τριμήνου και στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Δηλαδή, προβάλλει και απαιτεί στα πλαίσια της πολιτικής του συστήματος και της κυβέρνησης του, νέα βήματα εντατικοποίησης  της δουλειάς μας, νέα χτυπήματα στο ωράριο και τα εργασιακά μας δικαιώματα.
  Συνάδελφοι, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη για τον ρόλο που έρχονται να επιτελέσουν οι συντονιστές. Ανεξάρτητα από το πρόσωπο που καλείται να αναλάβει  κάθε φορά και σε κάθε τόπο αυτόν τον ρόλο, έρχεται να αποτελέσει το μακρύ χέρι της κυβέρνησης μέσα στα σχολεία. Να τρομοκρατήσει και να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς στα σχέδια της κυβέρνησης. Να μην έχουμε καμία αυταπάτη για τον ρόλο της ίδιας της αξιολόγησης. ΔΕΝ μπορεί να γίνει καλή και ΔΕΝ μπορεί να είναι δίκαιη. ΔΕΝ έρχεται να βελτιώσει και να αλλάξει τα κακώς κείμενα στα σχολεία, αλλά να διαλύσει κάθε εργασιακό μας δικαίωμα  και να δημιουργήσει εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων, τρομοκρατημένους και πειθήνιους.
  Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως αυτοί που έρχονται να δώσουν δήθεν θετικές προτάσεις μέσω της αξιολόγησης, είναι αυτοί που δεν δίνουν δεκάρα για τις άθλιες υποδομές στην πλειοψηφία των σχολείων, για τον συνωστισμό των παιδιών σε 25άρια τμήματα, για το κλείσιμο τμημάτων και σχολείων και κυρίως για τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς που αναπληρώνουν κάθε χρόνο τον εαυτό τους. Ας μην κόπτονται λοιπόν τόσο πολύ για την  … ποιότητα της εκπαίδευσης.
  Καλούμε το Δ.Σ.  του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου  να πάρει άμεσα απόφαση καταγγελίας αυτών των «οδηγιών»   και να ενημερώσει τους εργαζόμενους για το πώς να κινηθούν στην βάση της απόφασης για αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Το Δ.Σ δεν μπορεί να  καλύπτεται πίσω από γενικόλογες  αρνήσεις  της αξιολόγησης, όπως και πέρυσι το επιχείρησε, όταν θέσαμε το ζήτημα του τριμηνιαίου και του ετήσιου απολογισμού. Εξάλλου, για μας, είναι δεδομένο ότι η αποχή είναι μόνο το πρώτο βήμα απέναντι σε αυτή την επίθεση. Για την ανατροπή της αξιολόγησης απαιτείται πραγματικός , μαζικός απεργιακός αγώνας
Ø  ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
Ø  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ø ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Διάβασέ το »