BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 18ης ΦΛΕΒΑΡΗ!

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ   ΣΕ  ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ !
18 Φλεβάρη: Όλοι στην απεργία!
ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση 10πμ Εργ. Κέντρο Σάμου
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή κυβέρνηση μας λένε να μην ανησυχούμε γιατί ήρθε στη ζωή μας η… ηρεμία και η ασφάλεια.
Κι όμως, ανησυχούμε γιατί στην Νοτιανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή μας γενικότερα συγκεντρώνεται καταστροφική δύναμη πυρός από όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του πλανήτη, καθώς εντείνεται ο παγκόσμιος ανταγωνισμός για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Το ενδεχόμενο πολεμικής αναμέτρησης έρχεται όλο και πιο κοντά. Η καλλιέργεια εθνικιστικού και φιλοπόλεμου κλίματος ανάμεσα στον ελληνικό και τον τούρκικο λαό βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, ενώ μισθοί και συντάξεις προτείνεται να κατατεθούν… πρόθυμα για αγοράσει η χώρα αεροπλάνα από αυτούς που υποκινούν τον πόλεμο και την επαναχάραξη των συνόρων! Η ίδια χώρα γίνεται τεράστια βάση των αμερικανατοϊκών με την νέα συμφωνία, με την κυβέρνηση να μας καλεί να «ματώσουμε για άλλη μια φορά» στο… πλευρό τους, όπως προκλητικά δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας (φυσικά δεν θα ματώσουν τα «δικά τους παιδιά»)..
Μας λένε ότι η διεκδίκηση και η αντίσταση είναι παράνομη και καταχρηστική, με το νόμο ενάντια στην απεργία, τα μητρώα που θα φακελώνονται τα σωματεία, την ουσιαστική απαγόρευση των πορειών…
Κι όμως, το όπλο της απεργίας και της διαδήλωσης είναι πιο αναγκαίο από ποτέ καθώς καμία κανονικότητα που μας αφορά δεν έχει επιτευχθεί! Το αντίθετο:
Διάβασέ το »

Αγώνας, δεν είναι η συνεννόηση με τους «θεσμικούς φορείς», αλλά η μαζική πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής!


Δεν θα πάρουμε!
(για τα -«αυστηρά»- μαθήματα ενότητας στην υποταγή της Ενωτικής…)
Με περίσσευμα αυτοϊκανοποίησης, με μπόλικη κουτοπονηριά και κυρίως με την καθεστωτική λογική που την διακρίνει, «απάντησε» η Ενωτική με το «5ο ενημερωτικό» στην ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων σχετικά με την κατάσταση και τους όρους λειτουργίας  συλλόγου, που η παράταξη αυτή επιβάλλει από τη θέση της αυτοδύναμης πλειοψηφίας.
Δεν κρίνουμε σκόπιμο να απαντήσουμε σε ένα προς ένα τα σημεία αυτού του «5ου ενημερωτικού» -που θα το ζήλευε ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- αλλά θα αρκεστούμε σε ένα σύντομο σχόλιο.
Όλα «καλά» και «φροντισμένα» για τα δικαιώματα των συναδέλφων, αλλά και «δημοκρατικά» και «αγωνιστικά» για τη λειτουργία του Συλλόγου, μας λέει η Ενωτική λοιπόν! Αλίμονο μας , αν αυτά που ζούμε  είναι τα «φροντισμένα», τα «δημοκρατικά», τα «αγωνιστικά»!
Εξάλλου και σε αυτό το «5ο ενημερωτικό», η Ενωτική
Διάβασέ το »