BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

«H Παλαιστίνη αιμορραγεί» σε όλα τα σχολεία της χώρας!

 

50 ΧΡΟΝΙΑ από την εξέγερση του Πολυτεχνείου!ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Παρασκευή 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6μμ, Πλατεία Καρλοβάσου



«H Παλαιστίνη αιμορραγεί» σε όλα τα σχολεία της χώρας

Στις 8 Νοέμβρη, λίγες μέρες μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Πιερρακάκη για αντισημιτισμό των εκπαιδευτικών που διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να αναδείξει την προσπάθεια της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της να φιμώσουν τον λαό και να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα και την ιστορία. Συγκεκριμένα, η διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Καισαριανής αποφάσισε να λογοκρίνει την γιορτή του Πολυτεχνείου και τελικά να προβεί στην οριστική ακύρωση της.

Αφορμή στάθηκε η επιλογή των εκπαιδευτικών να εντάξουν στην σχολική γιορτή ένα τραγούδι των Υπεραστικών με τίτλο «Η Παλαιστίνη αιμορραγεί». Η σύνδεση του Πολυτεχνείου, 50 χρόνια μετά, με τους αγώνες του σήμερα και ειδικότερα με τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για λευτεριά και δικαιοσύνη απέναντι στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ  δυσαρεστεί και τρομάζει την κυβέρνηση και τους εκφραστές της. Η κυβέρνηση και όλες οι συντηρητικές δυνάμεις που την εκφράζουν, από πολύ νωρίς έχουν πάρει θέση και συνταχθεί απροσχημάτιστα με τις πολεμοχαρείς επιδιώξεις των ΗΠΑ και της πλειονότητας των ηγετών του δυτικού κόσμου.

Όσο και να το επιθυμούν η γιορτή του Πολυτεχνείου δεν είναι γιορτή-μνημόσυνο, αλλά αντίθετα έκφραση και ανάδειξη των αγώνων όλων των καταπιεσμένων. Η ενόχληση τους, η δυσαρέσκεια τους και η προσπάθεια φίμωσης του Πολυτεχνείου αποδεικνύει ότι είναι ζωντανό, έχει επιρροή και μπορεί να αφυπνίσει τη νέα γενιά για το ξεκίνημα νέων αγώνων.  Όσο υπάρχουν εγκληματίες ιμπεριαλιστές οι λαοί θα αντιστέκονται και η πάλη της τάξης μας εναντίον τους θα συνεχίζεται και θα γεννιέται μέσα από τις στάχτες της. Όσο υπάρχουν καταπιεστές, τα Πολυτεχνεία θα ζωντανεύουν και θα στοιχειώνουν το παρόν τους.

Είμαστε στο πλάι των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται.

«Η Παλαιστίνη αιμορραγεί» σε όλα τα σχολεία της χώρας.



Διάβασέ το »