BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Όλοι στη σύσκεψη σωματείων Πέμπτη 9/1, 6μμ ΕΠΑΛ Σάμου


Όλοι στη σύσκεψη σωματείων Πέμπτη 9/1, 6μμ ΕΠΑΛ Σάμου
Να μην περάσει ο παραπέρα κρατικός έλεγχος των σωματείων, η συκοφάντηση και τρομοκράτησή τους!
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μετατροπής των σωματείων σε ακίνδυνες κρατικές υπηρεσίες αλά ΜΚΟ. Συγκεκριμένα, απαιτείται μέσα στο Γενάρη η καταχώριση των «πραγματικών δικαιούχων» - όπως αποκαλούνται - σε ένα μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με σκοπό να λάβουν γνώση "οι αρμόδιες εισαγγελικές ή άλλες αρχές με ερευνητικές ή ελεγκτικές αρμοδιότητες στον τομέα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας" (παρ.20 του ν.4557/2018 – με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ). Υπόχρεοι είναι κάθε είδους νομικά πρόσωπα, αλλά και Σωματεία, Σύλλογοι, Αστικές Μη Κερδοσκοπικές εταιρείες κλπ. Για τους συλλόγους και τα σωματεία πρέπει να δηλωθούν ως «πραγματικοί δικαιούχοι», ο πρόεδρος, ο γραμματέας και ο ταμίας ή και ο διαχειριστής (εφόσον υπάρχει). Μάλιστα υπάρχει και η απειλή προστίμου 10.000 ευρώ σε όποιο σωματείο δεν καταχωρίσει στοιχεία και απειλή για διπλασιασμό του.
Το φακέλωμα σωματείων εργαζομένων, συλλόγων γειτονιάς ακόμα και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων άρχισε λοιπόν με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ κατά επιταγή της ΕΕ, τον εφαρμόζει και θα τον γενικεύσει η ΝΔ με τον λεγόμενο "αναπτυξιακό".
Για το ζήτημα αυτό που «τρέχει» εδώ και μήνες η ΕΛΜΕ Σάμου κάλεσε σύσκεψη σωματείων στις 17/12 προτείνοντας αυτό που εμείς θεωρούμε αναγκαίο: Τα σωματεία να μην αρκεστούν στην έκδοση καταγγελιών αλλά να αποφασίσουν ότι δεν θα καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στο Μητρώο. Αυτή είναι η αναγκαία στάση που αν παλευτεί και υλοποιηθεί από εκατοντάδες σωματεία στη χώρα μπορεί να υπερασπιστεί έμπρακτα την ανεξαρτησία των σωματείων, να αποτρέψει την εφαρμογή του νόμου και να επιβάλλει την απόσυρση του.
Ενόψει της νέας σύσκεψης που καλείται από την ΕΛΜΕ την Πέμπτη 9/1:

Διάβασέ το »