BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΣ Συλλόγου Δ&Ν Σάμου

 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ΔΕΝ είναι αυτή που ανακοινώθηκε από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Την Τετάρτη 20 Οκτώβρη, στην πρώτη έκτατη Γενική Συνέλευση του σωματείου πάρθηκε συγκεκριμένη απόφαση, η οποία ψηφίστηκε από την πλειοψηφία και καταγράφηκε παρουσία των συναδέλφων και του Δ.Σ. αυτό όμως δεν εμπόδισε την Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση να την παραφράσει, να την αλλοιώσει και τελικά να μεταφέρει στην συνέλευση προέδρων αυτό που τους βόλευε καλυτέρα και όχι αυτό που αποφασίστηκε. Απαξιώνει  με αυτό τον τρόπο τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν και αποφάσισαν για τα επόμενα βήματα του αγώνα.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  αφορούσε  τρία βασικά σημεία:

Ø  Συνέχιση/ επαναπροκήρυξη της απεργίας- αποχής, χωρίς τους όρους που θέτει ο ν. Χατζηδάκη

Ø  Άμεσα να προκηρυχθεί νέα 24ωρη απεργία

Ø  Σύσταση επιτροπών αγώνα και απεργιακών ταμείων

Στην απόφαση που αυθαίρετα μετέφερε ο πρόεδρος του σωματείου στην συνέλευση προέδρων της ΔΟΕ δεν αναφέρονταν καν το τελευταίο σημείο. Επίσης, η 24ωρη άμεση απεργία μεταφράστηκε γενικά κι αόριστα σε νέα απεργιακή κινητοποίηση, χωρίς να αποσαφηνίζεται η μορφή κι ο χρόνος και τέλος -και πιο σημαντικό-προστέθηκε μια φράση που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά… «αξιοποιώντας όλες τις μορφές συλλογικής δράσης, σε επίπεδο συλλόγων διδασκόντων». Οι μορφές που επιλέγονται το τελευταίο διάστημα από την ΔΟΕ για τους συλλόγους διδασκόντων είναι τα κακόφημα, πλέον για όλον τον κλάδο, ενιαία κείμενα… Η πρόθεση του προέδρου ήταν εξ’ αρχής να πάει με απόφαση που να στηρίζει τα ενιαία κείμενα…

Μήπως οι δύο αυτοί στόχοι παντρεύτηκαν με την … δημιουργική ασάφεια που προκαλεί η παραπάνω φράση που επέλεξε η Ενωτική;

Συνάδελφοι/-ισσες,  δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από δυνάμεις που αλλάζουν τις αποφάσεις του κλάδου και των γενικών συνελεύσεων κατά πως τους βολεύει. Δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από συνδικαλιστικές ηγεσίες που ξεπουλάνε τον ένα αγώνα μετά τον άλλο. Οι επιτροπές αγώνα και ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Να μαζικοποιήσουμε και να περιφρουρήσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες.

Να καλεστεί νέα Γενική Συνέλευση και να απολογηθεί το Δ.Σ. για την απαράδεκτη παράκαμψη των συναδέλφων και της απόφασης  της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.



Διάβασέ το »