BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΟΛΟΙ στις Εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις

 


Όλα όσα ψάχνουμε, εκεί θα τα βρούμε:

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ

ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΑ ΑΓΩΝΑ

Με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις - Διαδηλώσεις- Απεργίες!

 

·       Κερδίζεται η ζωή χωρίς ανατροπή;

·       Μπορούμε να έχουμε δικαιώματα  χωρίς αγώνες;

·       Πώς θα μπει φραγμός στην επελαύνουσα βαρβαρότητα;

ΟΛΟΙ στις Εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις

Ø ΕΛΜΕ Σάμου: Σάββατο 25 Μάη, 10:30πμ στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Σάμου

Ø Συλλ. Δ&Ν Σάμου:

ü Β΄ Τακτική Γενική Συνέλευση Τρίτη 28 Μάη, 18:30, 1ο  Δημ.Σχ.Σάμου

ü Εκλογική διαδικασία Τετάρτη 29 Μάη,  13:00-19:00, Δ.Σ Πορφυριάδας-1ο  Δ.Σ. Σάμου

 

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

             Αυτά και άλλα αντίστοιχα ερωτήματα συνεχώς έρχονται στη σκέψη μας. Είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε μέσα και έξω από τα σχολεία μας, που πιέζει και μαυρίζει την καθημερινότητά μας, αναζητώντας παράλληλα την διέξοδο από αυτό το αντιδραστικό σκηνικό που συνεχώς διευρύνεται, συντρίβοντας, ξεριζώνοντας, απογυμνώνοντας τη ζωή μας από κάθε κοινωνικό και πολιτικό δικαίωμα.

             Με απανωτά μέτρα επιτίθενται στα εργασιακά μας δικαιώματα και στο δικαίωμα των παιδιών του λαού να σπουδάζουν. Επιδιώκουν ένα σχολείο ταξικό, τοξικό, εχθρικό στη νέα γενιά, κατηγοριοποιημένο, φτηνό για το κράτος ακριβό για το λαό. Με τους εκπαιδευτικούς τρομοκρατημένους στο ρόλο του τελικού ιμάντα μεταβίβασης αυτής της αντιδραστικής πολιτικής στους μαθητές. Επιχειρούν να επιβάλλουν “σιγή νεκροταφείου”, τρομοκρατώντας, απαγορεύοντας απεργίες, με διώξεις, ΕΔΕ και δίκες συναδέλφων, με ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.  Με τον μισθό να ξοδεύεται για τα απολύτως απαραίτητα ήδη από τις πρώτες μέρες του δεκαπενθήμερου. Και όλα αυτά με τον ορίζοντα να σκοτεινιάζει από τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν στην περιοχή, με τη χώρα μας να έχει μετατραπεί σε μια απέραντη βάση των αμερικανονατοϊκών αφεντικών.

             Η επίθεση που εξελίσσεται δεν πρόκειται να σταματήσει από την παράθεση επιχειρημάτων που θα πείσουν την κυβέρνηση ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Δεν μπορεί να προκύψει ανακοπή της με τη γραμμή της συνδιαλλαγής, του συμβιβασμού, της υποχώρησης, των εικονικών νικών και των ψεμάτων. Αυτή η διαλυτική γραμμή που ακολουθούν πιστά οι ενωμένες ηγεσίες σε ΟΛΜΕ/ΔΟΕ μας οδηγεί από ήττα σε ήττα. Δεξιοί και “αριστεροί” ψάλτες της υποταγής εξοβελίζουν κάθε προοπτική οργάνωσης απεργιακού αγώνα, δηλώνουν χωρίς τσίπα ότι “δεν τραβάει-δεν μπορεί ο κλάδος”, σπέρνοντας την ανημποριά στο μεγαλύτερο κομμάτι εργαζομένων στον τόπο.

             Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, επιτακτικά προκύπτει η ανάγκη να απαρνηθούμε αυτά που έχουμε-που κυριαρχούν, για να πάρουμε αυτά που μας αρνούνται. Από τη μεριά μας:

ü  Επιμένουμε ότι το βασικό καθήκον μας είναι η συγκρότηση πραγματικού κινήματος υπεράσπισης της δουλειάς μας, των μαθητών μας της ζωής μας. Αυτόν το δύσκολο βασανιστικό δρόμο κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς πρέπει να βαδίσουμε. Είναι η μόνη και ρεαλιστική επιλογή που θα ανακόψει τη βάρβαρη επίθεση και θα επανακατακτήσει δικαιώματα.

ü  Επιμένουμε ότι όταν το άδικο γίνεται νόμος η αντίσταση είναι καθήκον, όχι οι προσφυγές, τα εξώδικα και τα δικαστήρια. Είμαστε καλυμμένοι όταν είμαστε ενωμένοι. Ασπίδα μας δεν είναι ό νόμος, αλλά η μαζικότητα των αγώνων μας.

ü  Επιμένουμε ότι δεν θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα, αλλά στην διαδήλωση, στη συγκέντρωση και φυσικά στην απεργία. Συγκροτώντας και οργανώνοντας κεντρική απεργιακή μάχη με απεργιακά ταμεία, επιτροπές αγώνα και κοινό μέτωπο με μαθητές  φοιτητές και γονείς.

             Αυτή είναι η πρόταση των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. Ξέρουμε ότι το έργο αυτό δεν είναι εύκολο αλλά είναι το μόνο πραγματικό και αποτελεσματικό. Αυτό διδάσκει η ιστορία, αυτό απαιτεί η σημερινή πραγματικότητα.

Σας καλούμε να ενισχύσετε , να στηρίξετε να δυναμώσει αυτή η κατεύθυνση και
στις εκλογές για το συνέδριο της  ΟΛΜΕ-ΔΟΕ να ψηφίσετε Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

 

Υποψήφιος για την ΕΛΜΕ Σάμου

Σιμιτζής Βασίλης Μαθηματικός ΕΠΑΛ Καρλοβάσου

 

Υποψήφιες για το Σύλλογο Δ&Ν Σάμου

Αβουζουκλίδου Μαρία-Πηνελόπη-Νηπ/γείο Αγ.Κων/νου

Βοσκίδου Ευδοξία-Δημ.Σχ. Όρμου Καρλοβάσου

Γιάτσιου Χριστίνα-Δημ. Σχ.Μαρ/μπου



Διάβασέ το »