BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΝΕΟ ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ-Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!



ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

             Μέσα στο κατακαλόκαιρο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα προχώρησαν σε νέες συνδικαλιστικές διώξεις συναδέλφων. Συγκεκριμένα:

·       3 συνάδελφοι (νεοδιόριστοι του ‘21) στη ΔΙΠΕ Ροδόπης παραπέμπονται στο Πειθαρχικό επειδή συμμετείχαν στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση

·       13 (!) συνάδελφοι στη ΔΙΔΕ Κιλκίς παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό για τον ίδιο λόγο! Μάλιστα στο παραπεμπτικό που έλαβαν αναφερόταν ότι «η ελάχιστη ποινή που προβλέπεται (σύμφωνα με το άρθρο 56 του νόμου 4823/21) είναι οι αποδοχές μηνός και επομένως τέτοια ποινή δε θα μπορούσε να επιβληθεί από τη Διευθύντρια ΔΙΔΕ Κιλκίς».

·       2 νεοδιόριστες συναδέλφισσες στη ΔΙΔΕ Κοζάνης παραπέμφθηκαν σε πειθαρχικό για την συμμετοχή τους σε απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση

·       1 διευθυντής στη ΔΙΔΕ Χανίων καλέστηκε σε απολογία επειδή και αυτός συμμετείχε στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Το ίδιο και 1 διευθύντρια στη ΔΙΔΕ Λάρισας.

·       Την ίδια στιγμή οι υπάρχουσες συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών συνεχίζονται και πολλαπλασιάζονται

Αυτό το νέο κύμα συνδικαλιστικών διώξεων είναι πολύ σοβαρό και δείχνει τις διαθέσεις της κυβέρνησης και του συστήματος για το πώς θα προχωρήσει τα πράγματα σε σχέση με την αξιολόγηση τη χρονιά που ανοίγεται μπροστά μας. Αφού:

1)       Προχωράει συντονισμένα σε ΜΑΖΙΚΕΣ διώξεις συναδέλφων (όχι μόνο συνδικαλιστών, ή μελών ΔΣ) σε όλη την Ελλάδα.

2)       Στοχοποιεί ανοικτά το δικαίωμα στη συμμετοχή στην Απεργία Αποχή όλων των συναδέλφων, χτυπώντας το  δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν. Αυτή η κίνηση αποτελεί άλλο ένα ευθύ χτύπημα στον αγώνα.

3)       Επιδιώκει να δώσει εξαρχής ένα μήνυμα τρομοκρατίας και καταστολής σε οποιονδήποτε σκεφτεί έστω και να αγωνιστεί.

Γίνεται ξανά φανερό ότι ο τελικός αποδέκτης όλης αυτής της βιομηχανίας διώξεων που στήνεται εδώ και χρόνια είναι ο ίδιος ο κλάδος, οι συνάδελφοι. Η στοχοποίηση των φωνών αντίστασης και των αγωνιστών που είδαμε το προηγούμενο διάστημα -και θα συνεχιστεί-θέλει να στείλει μήνυμα σε κάθε συνάδελφο, ότι μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε, και θα κλιμακωθεί, θα πρέπει να συμμορφωθεί και να υποταχθεί.

Κυβέρνηση και Υπουργείο, δε βρίσκονται σε φάση υποχώρησης, αλλά ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, στη διαδήλωση, στη διαμαρτυρία. Θα επιδιώξουν να προχωρήσουν την αξιολόγηση (ατομική και όχι μόνο) στο σύνολο των συναδέλφων. Αποτελεί ΚΕΝΤΡΙΚΗ τους ΕΠΙΛΟΓΗ. Δεν ήταν τυχαίο το μπαράζ μηνυμάτων μέσα στον Αύγουστο σε νεοδιόριστους από ΔΙΔΕ για να δηλώσουν ότι «θέλουν να αξιολογηθούν».

Σε αυτή την κατάσταση όσοι καμώνονται ότι τα δικαστήρια και οι νόμοι -τους- θα ανατρέψουν αυτήν τους την επιλογή δημιουργούν σύγχυση και αυταπάτες στον κόσμο. Οι εφησυχαστικές ανακοινώσεις ορισμένων παρατάξεων ότι «τα πειθαρχικά διενεργούνται μετά από χρόνια και όχι άμεσα», τις καθιστούν υπόλογες στον κλάδο και στους διωκώμενους συναδέλφους που είναι υπό ομηρία. Οι εκκωφαντικές άηχες κορώνες «Κάτω τα χέρια από τους απεργούς», όταν δεν προτείνουν απάντηση αγωνιστική απεργιακή άμεσα, σημαίνει ότι δεν θέλουν να σηκώσουν το ζήτημα, κι αφήνουν το περιθώριο στην Κυβέρνηση να κερδίσει «έδαφος» στις συνειδήσεις όλων των συναδέρφων και των νέων νεοδιόριστων ώστε να υποκύψουν στην τρομοκρατία των διώξεων. Δεν μπορεί να μιλούν για πρωτόγνωρες μεταπολιτευτικά διώξεις και την ίδια στιγμή να μην διατυμπανίζουν ότι αυτό και μόνο συνιστά λόγο απεργιακού αγώνα μέχρι να αρθούν όλες οι διώξεις.

Οι κινήσεις που γίνονται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να κάνουν «διαμαρτυρίες στις κατά τόπους Διευθύνσεις», χωρίς να μιλάνε για προοπτική άμεσης απεργίας, απλώς για να λένε ότι κάτι έκαναν, δεν πρέπει να περάσουν!

Η υποταγή στη νομιμότητα σημαίνει υποταγή στην επίθεση του συστήματος. Το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, πρέπει να πάρει απάντηση από τους συναδέλφους ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ. Να γίνουν άμεσα ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ σε όλες τις ΕΛΜΕ/ΣΕΠΕ. Να συντονίσουν τις δράσεις τους για να  αποφασιστούν απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις. Στους δρόμους θα σπάσουμε την τρομοκρατία. Στους δρόμους θα νικήσουμε την επίθεση της αξιολόγησης. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΟΛΟΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Διάβασέ το »

Όχι στις συγχωνεύσεις/κλεισίματα τμημάτων! Όλοι στους δρόμους για να παρθούν πίσω!

 



Όχι στις συγχωνεύσεις/κλεισίματα τμημάτων!

Όλοι στους δρόμους για να παρθούν πίσω

 Με μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Μέσα στον Αύγουστο, το υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή για αυστηρή και ανελαστική εφαρμογή των νόμων και των διατάξεων που καθορίζουν την κατάτμηση μιας σχολικής τάξης σε τμήματα, με αποτέλεσμα χιλιάδες να συγχωνευτούν. Οι νόμοι και οι θεσμοί είναι εργαλεία του συστήματος.

Οι συγχωνεύσεις εκτείνονται από το νηπιαγωγείο ως το λύκειο. Ιδιαίτερα, στα ΕΠΑΛ είναι σαρωτικές. Κόβονται τα λεγόμενα «ολιγομελή» τμήματα, καταργούνται ειδικότητες. Ανοίγει ο δρόμος για να κλείσουν σχολεία. Πάρα πολλοί μαθητές δε μπορούν να εγγραφούν σε σχολεία και βρίσκονται στον αέρα. Προλειαίνουν το έδαφος για την εφαρμογή του τελευταίου νόμου για την Τεχνική Εκπαίδευση. Να σπρώξουν την νεολαία στην φθηνή κατάρτιση και τη μαθητεία, που δεν επιτρέπει όνειρα για πανεπιστημιακές σπουδές και προετοιμάζει το μέλλον της ελαστικής και χωρίς δικαιώματα εργασίας.

Μαθητές μετακινήθηκαν υποχρεωτικά σε άλλα σχολεία και αγνοήθηκαν εντελώς μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες. Στα λιγότερα και πολυπληθή τμήματα που απομένουν θα στριμωχτούν στις μικρές, κατά κανόνα, σχολικές αίθουσες οι μαθητές. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βγαίνουν υπεράριθμοι θα αναγκαστούν είτε να αλλάξουν σχολείο είτε να καλύπτουν ωράριο σε πολλά και θα μειωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών..

Οι συγχωνεύσεις προστίθενται στα υπόλοιπα αντιλαϊκά, αντεργατικά, ταξικά μέτρα στην εκπαίδευση και κάνουν ακόμα πιο εχθρικό το περιβάλλον του σχολείου για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Είναι πλευρά της εγκληματικής πολιτικής των περικοπών που οδηγεί σε καταστροφές και εγκλήματα, της συνολικής επίθεσης στην εκπαίδευση και στα δικαιώματα του λαού, που η κυβέρνηση εφαρμόζει χωρίς διαλείμματα και με επίγνωση των συνεπειών τους.

Οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες στις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης μπορούν να συντονίσουν τη δράση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών αλλά δεν αρκούν. Δεν μπορούν να κορυφωθούν οι αντιδράσεις με διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας. Οι συγχωνεύσεις πρέπει να ανατραπούν. Είναι πλευρά της συνολικής επίθεσης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί απομονωμένα από τις υπόλοιπες.


Όλοι στους δρόμους. Να γίνουν ΜΑΖΙΚΕΣ συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις. Να μην περάσει η νέα σφαγή..

 

Άμεσα γενικές συνελεύσεις ΕΛΜΕ/ΣΕΠΕ με ολομέλεια προέδρων

Να παρθούν αποφάσεις για απεργιακές , αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Κάτω η πολιτική των περικοπών

Καμιά συγχώνευση τμημάτων, καμιά μετακίνηση μαθητή ή εκπαιδευτικού



Διάβασέ το »

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική σύσκεψη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών!

 

Το Σάββατο 31 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική σύσκεψη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών. Οι εργασίες της σύσκεψης ξεκίνησαν με δύο εισηγήσεις και ακολούθησε πλούσια συζήτηση για τις θέσεις, τη δράση, τη συγκρότηση και το δυνάμωμα της παράταξης για να μπορέσει να συμβάλει με καλύτερους όρους στην ανάπτυξη κινήματος που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή, αντεργατική, ταξική επίθεση στην εκπαίδευση.


Οι διώξεις εκπαιδευτικών, οι συγχωνεύσεις τμημάτων, οι τελευταίες ανακοινώσεις για τα 11 σημεία στην εκπαίδευση, η απόφασή της να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή της αξιολόγησης σε όλο τον κλάδο, δείχνουν πως τη νέα σχολικά χρονιά η κυβέρνηση θα σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα συνεχιστεί και τον χειμώνα.

Η συνδικαλιστική  ηγεσία των ΟΛΜΕ/ΔΟΕ σπέρνει εφησυχασμό, πανηγυρίζει ανύπαρκτες νίκες, προτείνει νομιμοφροσύνη και σπρώχνει τις συνελεύσεις και τις ολομέλειες προέδρων στο τέλος του Σεπτέμβρη για να προκύψει καμιά απεργία ή κινητοποίηση τον Οκτώβρη. Δηλαδή, να αφήνει ανενόχλητη την κυβέρνηση να επιτελέσει το έργο της.


Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καλούν  τους συναδέλφους να σταθούν κόντρα στις λογικές της ήττας και με τη συμμετοχή τους στις γενικές συνελεύσεις να οργανώσουν τη κεντρική μάχη  που απαιτείται για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να αναμετρηθούν στον δρόμο με το υπουργείο και την κυβέρνηση. Αγώνας θα πει απεργία και διαδήλωση.

 Σύντομα θα δημοσιοποιηθούν και οι αποφάσεις της σύσκεψης.



Διάβασέ το »