BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Καταγγελία της επιχείρησης τρομοκράτησης


ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ
ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ  επιχείρηση τρομοκράτησης και επιβολής αντιπροσφυγικής υστερίας σε βάρος γονιών και εκπαιδευτικών που εξελίχτηκε στις 28/1 στην αίθουσα της Περιφέρειας στο βαθύ της Σάμου, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι προϊόν και αποτέλεσμα της αντιπροσφυγικής πολιτικής κυβέρνησης–ΕΕ που συστηματικά αξιοποιούν οι δυνάμεις της ΝΔ , οι ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις για να οδηγήσουν σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση τις εξελίξεις.   
Το προεδρείο και μια σειρά διατεταγμένες δεξιές και φασιστικές δυνάμεις επιχείρησαν να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας σε γονείς και εκπαιδευτικούς  που δεν συμμερίζονταν την αντιπροσφυγική υστερία. Η επίθεση που δέχτηκαν τόσο μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων στην τοποθέτηση του, όσο και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν στην προσπάθεια του να διαβάσει απόφαση Συλλόγου για την εκπαίδευση των προσφύγων έγινε στην προσπάθεια να μην ακουστεί καμία άποψη που στέκεται αλληλέγγυα στους πρόσφυγες. Αυτό το φασιστικό ξεσάλωμα πατάει πριν από όλα στην αντιπροσφυγική  πολιτική της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων του συστήματος. Αλλά επιπλέον αξιοποιεί την πολιτική του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΣ που συμμετέχουν μαζί με όλες τις δυνάμεις του συστήματος στην κινητοποίηση της 7/2, την οποία εξάλλου επικαλέστηκαν πολλές φορές στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας.
 Ως Αγωνιστικές Κινήσεις πιστεύουμε πως είναι ζήτημα ουσίας να ξεκινήσει η συζήτηση για το ποιος έχει την ευθύνη συνολικά για την εφιαλτική αυτή κατάσταση, που δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση και τις επιταγές των ιμπεριαλιστών δολοφόνων. Γιατί δεν μπορεί να «καλωσορίζουμε» τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και να ξεχνάμε ότι η κυβερνητική πολιτική δεν επιτρέπει στη συντριπτική πλειοψηφία τους να πάει στα σχολεία εδώ και χρόνια και βέβαια και σήμερα. Γιατί δεν φτάνει να …καλωσορίζουμε υποκριτικά τα προσφυγόπουλα στα σχολεία σαν να πρόκειται για κάποιους ακόμα μαθητές μας, χωρίς να αναδεικνύουμε τις συνθήκες που ζουν, χωρίς να παλεύουμε για την συνολική βελτίωση της ζωής τους και χωρίς να προσπαθούμε να συναντηθούν τα αιτήματα μας στην πάλη. Μια πάλη προσφύγων και μεταναστών, εκπαιδευτικών, εργαζόμενων, άνεργων , γονέων και μαθητών για το δικαίωμα μας στην δουλειά, στην δωρεάν υγεία , στη στέγαση, στην δωρεάν παιδεία,στην ελεύθερη μετακίνηση ,σε όλα τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα..
Βέβαια, γνωρίζουμε ότι σε αυτή την πάλη υπάρχουν δυνάμεις που θα σταθούν ενάντια της. Γι΄ αυτό και δεν ξαφνιαστήκαμε από την ανακοίνωση της Ενωτικής(!), που στηρίζοντας (αν και «ανεξάρτητη») τη γραμμή της ΔΑΚΕ δεν προετοίμασε καμιά παρέμβαση του Συλλόγου στις 28/1 και απέναντι στους τραμπουκισμούς των φασιστών κράτησε «ίσες αποστάσεις» από αυτούς και από όσους παρεμβήκαμε εκεί.
Το αμέσως επόμενο διάστημα απαιτείται μαζί με τη σταθερή διεκδίκηση του δικαιώματος ΟΛΩΝ των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση η υπεράσπιση  των μαθητών και των συναδέλφων που θα λειτουργήσουν τα ΔΥΕΠ. Καλούμε τα ΔΣ των Εκπαιδευτικών σωματείων να πάρουν θέση και να οργανώσουν έμπρακτα την υπεράσπιση αυτή. Όπως επίσης να οργανωθεί από τα σωματεία των εκπαιδευτικών και μια συζήτηση με θέμα το προσφυγικό όπου θα καλεστούν ΟΛΟΙ οι γονείς και όχι η Ένωση γονέων μόνο, όπως άλλωστε έχει παρθεί απόφαση και παλιότερα μετά από πρόταση μας στο Δ.Σ. του συλλόγου Δ/Ν που όμως δεν υλοποιήθηκε ποτέ!

Διάβασέ το »