BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ: Εκπαιδευτικοί και μαθητές στον κοινό αγώνα για ζωή με δικαιώματα!


Μας θέλουν «αντίπαλους» για να επιβάλλουν την αντιδραστική πολιτική τους!

Εκπαιδευτικοί και μαθητές στον κοινό αγώνα για ζωή με δικαιώματα!

Την ώρα που έχει ξεσπάσει μαζικά η οργή νεολαίας και λαού απέναντι στο έγκλημα στα Τέμπη. Την ώρα που η οργή αυτή γίνεται πλημμύρα απεργών και διαδηλωτών σε όλη τη χώρα ενάντια στην πολιτική του συστήματος που δολοφονεί ζωές και δικαιώματα. Την ώρα που βράζει η  μαθητική οργή ενάντια στον εξεταστικό μινώταυρο που το σύστημα έχει στήσει σε Γυμνάσια και Λύκεια, ενάντια στην πολιτική που καταργεί το δικαίωμα στις σπουδές, στις ελευθερίες, στο μέλλον. Την ώρα που  ο μαθητόκοσμος επιχειρεί να μπει ακόμα πιο μαζικά στο ποτάμι της οργής και του αγώνα με καταλήψεις και διαδηλώσεις. Την ώρα που κλιμακώνεται η επιχείρηση επιβολής της ατομικής αξιολόγησης που έχει απέναντι της τον κλάδο των εκπαιδευτικών

Αυτήν ακριβώς την ώρα και καθόλου τυχαία η κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘ, και οι δυνάμεις του συστήματος επιδιώκουν να στήσουν ένα αντιδραστικό σκηνικό. Να εμφανίσουν ως «αντιπάλους» και να ορίσουν ως «εχθρούς» μαθητές –εκπαιδευτικούς!

Ø  Την Τετάρτη 8/3 (ναι την ημέρα που πλημμύρισε η χώρα από απεργούς και διαδηλωτές!) ψήφισαν στη Βουλή νόμο που «ορίζει» τις μαθητικές κινητοποιήσεις ως «σχολική βία» και προτρέπει την «καταγγελία» αυτής της «βίας» στις αρμόδιες αρχές.

Ø  Με τον «αέρα» (και) αυτού του νόμου η Αστυνομία ζητά «ενημέρωση» από τις Διευθύνσεις των σχολείων που είχαν κατάληψη ακόμα και χωρίς να υπάρχει κανένα πρόσχημα («φθορές» ή οτιδήποτε άλλο)! Στην πραγματικότητα επιδιώκουν να παρουσιάσουν τους μαθητικούς αγώνες ως «ποινική πράξη»!

Ø   Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επιδιώκουν την κατάσβεση των καταλήψεων δηλώνοντας προθυμία να …αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των μαθητών που τα «δημιουργούν» οι Εκπαιδευτικοί!

Ø  Ταυτόχρονα οι Εκπαιδευτικοί καλούνται με τη βούλα του ΥΠΑΙΘ να σπάνε τις μαθητικές καταλήψεις και να γίνονται καταδότες των αγωνιζόμενων μαθητών με το διαβόητο εργαλείο της «τηλε-εκπαίδευσης»

Όλα αυτά είναι συνέχεια των εγγράφων που η Αστυνομία έστειλε τον περασμένο Ιανουάριο σε ΔΔΕ της χώρας (πχ Κόρινθος) απειλώντας με «ποινικές κυρώσεις Εκπαιδευτικών» για το ενδεχόμενο «ποινικών αδικημάτων που λαμβάνουν χώρα εντός σχολικών μονάδων»

Όλα αυτά είναι προάγγελος για το τι θέλουν να επιβάλλουν σε σχολεία και μαθητές με την εφαρμογή της αξιολόγησης που θέλει τον εκπαιδευτικό πειθήνιο υπηρέτη της πολιτικής των ταξικών φραγμών, της ανεργίας, της συμμόρφωσης στη σύγχρονη δουλεία!

Όλα αυτά δείχνουν ότι είναι κοινός ο αγώνας μαθητών Εκπαιδευτικών! Ότι είναι δίκαιος και αναγκαίος ο ξεσηκωμός που παλεύει ενάντια στην πολιτική του συστήματος. Ο αγώνας που διεκδικεί δωρεάν σπουδές-ελευθερίες- μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους!

Μαθητές- Εκπαιδευτικοί μαζί, δυναμώνουμε το δίκαιο και κοινό αγώνα μας!

Όλοι απεργοί, όλοι διαδηλωτές στη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου!



Διάβασέ το »