BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Από το πανώ των προσφύγων στα χείλη των Αναπληρωτών-"Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε αριθμοί"!



«Συνάντηση» εκπαιδευτικών-προσφύγων στην απεργία της 17/1!
Περίπου 100 εκπαιδευτικοί, της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν σήμερα 17/1 στην απεργιακή διαδήλωση στο Βαθύ της Σάμου. Πρόκειται για την τρίτη κινητοποίηση καθώς προηγήθηκαν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις στις 11/1 και στις 14/1, απέναντι στο λεγόμενο προσοντολόγιο με το οποίο το Υπουργείο Παιδείας κάνει παραπέρα βήματα στην πολιτική της αδιοριστίας, του χτυπήματος στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και στην εφαρμογή της αξιολόγησης.
Και στη σημερινή κινητοποίηση – όπου πρέπει να ήταν αυξημένος ο αριθμός των απεργών αλλά όχι των διαδηλωτών- πλειοψηφούσαν οι αναπληρωτές που πνίγονται από τη δίκαιη αγανάκτηση τους για την πολιτική που αντιμετωπίζουν. Ωστόσο παραμένει ζητούμενη η παραπέρα μαζικοποίηση του αγώνα και η πολιτικοποίηση του. Τα στοιχεία αυτά όχι μόνο δεν ευνοούνται αντίθετα υπονομεύονται τόσο από τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ , όσο και από  τις κυρίαρχες παρατάξεις. Σε σχέση με τα ζητούμενα αυτά είναι κρίσιμο να είναι μαζικές οι επόμενες ΓΣ των δύο εκπαιδευτικών σωματείων για να αποκτήσει σώμα και υπόσταση ο αγώνας και να μην εμφανίζεται ως εξαρτώμενος από τις όποιες «τυπικές τουφεκιές» αποφασίζουν οι ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ.
Ιδιαίτερο και ξεχωριστό χρώμα απέκτησε ωστόσο η σημερινή κινητοποίηση καθώς συνέπεσε με κινητοποίηση προσφύγων από το hot spot του νησιού. Περίπου πενήντα παλαιστίνιοι –κυρίως νέοι άνδρες αλλά και μικρά παιδιά-  ήρθαν με τα δικά τους πανό δίπλα στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών. «Από τη Γάζα στη Σάμο- Από το θάνατο στο θάνατο» έγραφε το ένα πανό τους αποδίδοντας με τον πιο άμεσο τρόπο αυτό που αντιμετωπίζουν. Η  συγκέντρωση των εκπαιδευτικών απηύθυνε αμέσως συνθήματα αλληλεγγύης τόσο για τα προσφυγικά τους βάσανα όσο και για το αιματοκύλισμα της πατρίδας που οι ιμπεριαλιστές και το κράτος –δολοφόνος του Ισραήλ τους απαγορεύουν να έχουν. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν αστυνομικά οχήματα  που «διακριτικά» απέτρεψαν τους παλαιστινίους να ακολουθήσουν την εκπαιδευτική πορεία. Ωστόσο τα χειροκροτήματα και τα συνθήματα νίκης που ανταλλάχτηκαν μεταξύ των δύο συγκεντρώσεων είχαν πολλαπλή αξία στα πλαίσια της γενικότερης  κατάστασης αλλά και στη δοσμένη συγκυρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Επιμελητήριο Σάμου μαζί με «πλήθος φορέων»  ετοιμάζει  για τις 7/2 τη διοργάνωση πανσαμιακής συγκέντρωσης που θα εκφράζει την απαίτηση να φύγουν οι πρόσφυγες από το νησί (ο περίφημος «απεγκλωβισμός» που χρησιμοποιείται από τους ακροδεξιούς ως το ΚΚΕ) . Στη διοργάνωση φιγουράρει και το ΕΚΣ που εμφανίζει  ως «αλληλεγγύη» το αίτημα του «απεγκλωβισμού» ενώ την ίδια ώρα οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αργοπεθαίνουν από την παγωνιά και τις καταιγίδες μέσα στις σκηνές!



Διάβασέ το »